Чорнослив для запобігання втраті кісткової маси

· Лютий 18, 2016
Хоча чорнослив не містить кальцію, декілька досліджень довели, що щоденне вживання 3-5 плодів може знизити ризик кісткових захворювань.

Люди завжди кажуть, що найкращий спосіб зберегти кістки здоровими – споживати велику кількість кальцію, а найкращий спосіб отримати кальцій – пити молоко і споживати інші молочні продукти. Це припущення правильне?


У цій статті ми дамо інший погляд на кальцій і запропонуємо інший продукт з величезними перевагами для здоров’я кісток – чорнослив.

Правда про кальцій

Коли ми говоримо про проблеми з кістками, як-от остеопороз, ми, як правило, згадуємо безліч фактів про те, наскільки корисний кальцій для кісток. І хоча дійсно цей мінерал має вирішальне значення для нашого здоров’я, є й інші корисні мінерали, які настільки ж важливі, оскільки вони допомагають організму поглинати кальцій.

Ось чому слід не ганятися за продуктами, які містять кальцій, а варто дотримуватися збалансованої дієти, обираючи різні продукти, які забезпечують кальцій та інші поживні речовини, яких потребує організм. Чорнослив – один з таких продуктів.

syr
Підкислення

Ви, напевно, чули, що тіло може мати кислий або лужний рН, і що більшість з нас зазвичай мають кислий рН через неправильне харчування (наприклад, споживання цукру, смажених продуктів і рафінованого цукру), інші погані звички (наприклад, куріння і споживання алкоголю), негативні емоції, стрес і забруднення навколишнього середовища.

Через таке перевищення кислотності організм краде кальцій з кісток і виводить його через сечу, намагаючись компенсувати рН.

Ось де перша перевага чорносливу: він ідеально підходить для підлужнювання рН.

Інші поживні речовини

Крім того, чорнослив також багатий на калій, магній, бор, мідь і залізо, а також вітаміни А і К, які необхідні, коли йдеться про здоров’я кісток і запобігання втраті кісткової маси. Як не дивно, він взагалі не містить кальцію, але декілька досліджень показали, що щоденне вживання чорносливу може знизити ризик кісткових захворювань.

Чорнослив (або навіть свіжі сливи) дуже поживний і чудово підходить для профілактики закрепів, і саме тому ви повинні спробувати їсти його щоранку.

slyvy
Як його споживати?

Найкращий спосіб – замочити чорнослив на ніч у півсклянки води. Їжте його натщесерце вранці, а також пийте воду, що залишилася.

В ідеалі, ви повинні їсти від 3 до 5 плодів на день.

Якщо ідея споживання чорносливу не здається вам апетитною, ви можете також змішати його з іншими стиглими фруктами або овочами. Ви також можете додати його в хліб або торти; солодка соковитість допоможе замінити частину цукру в вашому улюбленому рецепті.
chornoslyv

Доповніть свій раціон

Ви також маєте спробувати деякі з цих корисних продуктів, які чудово підходять для здоров’я кісток, завдяки великій кількості вітамінів і мінеральних речовин, зокрема кальцію, і які легше засвоюються, ніж молочні продукти або продукти з додаванням кальцію:

  • Кунжут: має більше кальцію, ніж молоко, і набагато легше перетравлюється. Ви можете їсти сире насіння кунжуту або спробувати кунжутну олію. Ви можете також змішати кунжут з водою, лимоном, корицею і медом у смачному кунжутному напої.
  • Варена морква: вона має більше кальцію, ніж у сирому вигляді.
  • Хвощ: багатий на селен. Ви можете випити дві або три чашки на день.

Коктейль для кісток

Спробуйте цей смачний рецепт, щоб зміцнити кістки:

  • Змішайте одну столову ложку насіння кунжуту з чашкою води в бленедрі протягом не менше однієї хвилини.
  • Процідіть отримане кунжутне молоко (гущу ви можете використовувати для іншого рецепту).
  • Налийте молоко назад в блендер і змішайте його з трьома чорносливами, заздалегідь вимоченими в воді.
  • Додайте трохи кориці.
  • Ось і все, що потрібно зробити для цього коктейлю, який може бути смачним сніданком або перекусом, завдяки якому ви і ваша родина будуть здоровими.