Домашні засоби від запалення шлунка

Березень 29, 2016

Запалення шлунка – досить поширена проблема, особливо у жінок. Його спричиняють неправильне поєднання продуктів харчування, переїдання, стрес, проблеми з травленням, менструації чи закреп. Ця докучлива проблема робить ваш шлунок запаленим, а також може супроводжуватися іншими симптомами, як-от: гази чи біль у животі. 

Для того, щоб вилікувати запалення шлунка, дуже важливо змінити харчові звички та видалити виключити з раціону харчування продукти, які можуть спричинити подразнення. Утім якщо позбутися запалення черевної порожнини ніяк не вдається, існують деякі домашні засоби, які можуть стати чудовим помічником у боротьбі з цією проблемою.

Продукти з високим вмістом антиоксидантів

Багата на антиоксиданти їжа є ключовим елементом у боротьбі із запаленням черевної порожнини, крім того вона допоможе вам отримати красивий плоский живіт. Такі продукти володіють численними корисними властивостями для здоров’я, тому їх дуже важливо додати до постійного раціону харчування. Ми рекомендуємо їсти від 2 до 4 порцій продуктів із високим вмістом антиоксидантів двічі на день: журавлини, яблук, цибулі, часнику, селери тощо.

Продукти з високим вмістом клітковини

Klitkovyna1

Правильна дієта повинна містити продукти, багаті на клітковину, які сприяють травленню та допомагають вам підтримувати свою талію в хорошій формі. Якщо ви страждаєте на запалення шлунка, збільшіть споживання продуктів із високим вмістом клітковини. До цих продуктів належать овочі та фрукти, цільнозернові, цільнозернове борошно та рис.

Гвоздика

Гвоздику особливо рекомендують вживати, якщо запалення шлунка хронічне. У таких випадках ми радимо пити 20 крапель олії гвоздики на півсклянки води щоранку натщесерце. Цей засіб допоможе вам позбутися газів і здуття, які дуже часто виникають під час запалення шлунка.

Вода з лимоном

lymonad

Лимон володіє властивостями алкаїнів, які допомагають нейтралізувати шлункову кислоту і запобігти виникненню багатьох інших проблем зі здоров’ям. Якщо у вас запалення шлунка, радимо пити по склянці теплої води з лимоном кожного дня натщесерце.

Кориця

Кориця – спеція, що дуже популярна в усьому світі, яку вже з незапам’ятних часів використовують для лікування та профілактики запалення шлунка. Настій із кориці чудово лікує біль у животі, покращує травлення та зменшує запалення у цій ділянці організму. Для приготування засобу просто змішайте чайну ложку меленої кориці зі склянкою води, дайте настоятися протягом 15 хвилин, а потім підсолодіть медом.

Інші спеції

Fenkhel-1024x686

Такі спеції, як кріп (фенхель), кмин та орегано також рекомендують для боротьби із запаленням шлунка та газами. Кріп відомий антисептичними властивостями і позитивним впливом на лікування діареї та шлункових газів.

Кмин – заспокійливий і сечогінний засіб, який радять вживати при застої рідини та запаленню. Крім того, ще й орегано, яке покращує травлення, володіє сечогінними властивостями і чудово сприяє роботі печінки.

Настої з лікувальних рослин

Трав’яні настої або чаї набули своєї популярності завдяки сечогінним властивостям та позитивному впливу на травлення. Вони допомагають очистити організм і лікують обридлі проблеми зі шлунком. Дві або три чашки настою на день – це чудове лікування та профілактика від проблем із запаленням шлунка, а також інших пов’язаних із травленням проблем. Рекомендують вживати такі настої: ромашку, імбир, м’яту, шавлію, орегано або базилік.

Споживайте менше солі

Sil

Хоча сама по собі така відмова не є лікувальною, дуже важливо не забувати нашу пораду, адже це вагомий чинник у боротьбі та профілактиці запалення шлунка. Надмірне споживання солі або натрію призводить до виникнення неприємного відчуття здуття через застій рідини.

Сік для боротьби із запаленням шлунка

Цей потужний сік чудово підходить для лікування запалення шлунка, адже у ньому поєднано сечогінні та очисні продукти, які допоможуть запобігти застою рідини, а також покращать травлення.

Інгредієнти

  • 1 шматок ананаса
  • 1 столова ложка насіння льону
  • Сік одного лимона
  • 1 склянка чистої води
  • Трохи меду

Спосіб приготування 

Покладіть усі інгредієнти в блендер, збивайте протягом декількох хвилин. Пийте сік натщесерце за 30 хвилин до сніданку.

Вас також можуть зацікавити