Корисні властивості баклажанів

· Травень 11, 2016
Баклажан не лише є одним із ключових складників дієт для схуднення, а й допомагає оптимізувати роботу печінки і захищає серце.

Це може вас здивувати, але дуже довго баклажан вважали токсичною їжею. Причина у вмісті виду алкалоїдів, відомого як “соланін”. Утім цей овоч шкідливий, лише якщо споживати його сирим і в надмірних кількостях, а це маловірогідно.

Тепер, коли дивовижні властивості баклажанів добре відомі, вони стали невід’ємним елементом багатьох дієт. То ж читайте далі, щоб дізнатися про неймовірну користь цього фіолетового овоча, яка раніше була для вас секретом.

Баклажан – це справжня скарбниця корисних для здоров’я властивостей. Завдяки високому вмісту поживних речовин і невеликій калорійності він ідеально підходить для схуднення

А смак хіба не чудовий? Він дуже смачний і його можна приготувати різноманітними способами.

У сьогоднішній статті ми хочемо розповісти вам про кілька очевидних причин додавати два-три баклажани до свого раціону харчування кожного тижня. Детальніше далі.

1. Численні корисні властивості баклажана

Його можна запікати, фарширувати і навіть готувати воду з баклажаном, яка знижує рівень холестерину і сприяє втраті ваги.

Існує багато різних способів приготувати баклажан, тому обирайте той, який вам до смаку й відповідає вашим потребам. Можливо, в раціоні харчування бракує поживних овочів, або ви намагаєтеся вилікувати анемію чи хочете подбати про здоров’я печінки.

Незалежно від ваших потреб, баклажан – це основний елемент дієти, і ми покажемо вам чому.

1. Харчова цінність баклажана

2-zapechenyi-baklazhan

Усі добре знають, що фарширований баклажан – це просто делікатес, а якщо правильно вибрати інгредієнти, з якими його поєднувати, вийде ще й здорова та поживна страва. Цей овоч володіє такими корисними для організму властивостями.

  • У ньому міститься багато заліза, тому баклажан чудово підійде хворим на анемію, адже вона спричиняє нестачу цього важливого мінералу.
  • Цей овоч має багато калію, магнію, міді, кальцію та фолієвої кислоти, і тому добре зміцнює кістки. Якщо ви вагітні, неодмінно додайте до свого раціону харчування трохи баклажана, адже він сприяє правильному розвитку плоду.

2. Баклажан – це чудовий захисний засіб від багатьох захворювань

Це одна з рослин із найвищим вмістом антиоксидантів, зокрема антоціану. Також у баклажанах міститься вітамін E та фенольні кислоти  натуральне поєднання, яке захищає від впливу вільних радикалів та певних типів раку.

3. Цей овоч чудово детоксикує

3-detoksykatsia

Завдяки хімічному складу і вмісту ензимів та антиоксидантів баклажан чудово допомагає організму виводити токсини й інші шкідливі сполуки, які накопичилися через неправильне харчування та сидячий спосіб життя.

Не забуватйе також, що в баклажані містяться глікоалкалоіди, які допомагають оптимізувати роботу печінки.

Також вони захищають печінку та допомагають їй вивести токсини і виробляти більше жовчі.

4. Баклажан береже ваше серце

Ще один цікавий факт: регулярне споживання баклажанів сприятиме здоров’ю вашого серця. Справа в тому, що однією з його найголовніших переваг є натуральні анти-ангіогенні властивості, і саме їх спеціалісти вже вивчають багато років.

А що таке антигіогенез? – запитаєте ви. Це неконтрольований ріст кровоносних судин в організмі, який може призвести до розвитку пухлин і раку, а також появи діабетичних виразок, серцево-судинних захворювань тощо.

Додайте баклажан до свого раціону харчування й отримаєте всі його корисні властивості. Хіба можна сказати “ні”?

5. Ідеально підходить для схуднення

4-fitnes

Ви, мабуть, уже точно знаєте, що вода з баклажаном чудово сприяє втраті ваги завдяки таким властивостям: 

  • сприяє зменшенню черевного жиру
  • має сечогінну дію
  • допомагає виводити токсини
  • дарує відчуття ситості
  • містить багато поживних речовин і при цьому низькокалорійна

2. Баклажанова вода та насіння льону від підвищеного холестерину та зайвих кілограмів

5-moloko

Баклажанова вода та насіння льону – це один із найкращих способів знизити рівень шкідливого холестерину, що, у свою чергу, сприятиме схудненню.

Поєднання цих двох інгредієнтів може давати дивовижні результати, адже вже саме по собі насіння льону чудово очищає артерії від жирових відкладень, підвищує метаболізм, регулює рівень цукру в крові та знижує рівень шкідливого холестерину.

Зверніть увагу на згаданий нижче рецепт.

Інгредієнти

  • 1 баклажан середнього розміру
  • 2 столові ложки порошку насіння льону та цільних зерен (50 г)
  • 1 літр води
  • сік одного лимона

Приготування

  • Зараз легка частина. Спочатку потрібно просто закип’ятити літр води. Коли вона почне кипіти, додайте порізаний на шматочки баклажан (зі шкіркою) і насіння льону. Залиште на невеликому вогні на 40 хвилин, а потім зніміть і дайте настоятися ще 30 хвилин.
  • Що далі? Зцідіть рідину у скляну пляшку та додайте лимонного соку.

Як приймати цей засіб?

  • Пийте баклажанову воду двічі на тижень. Першу склянку натщесерце, одразу після того, як ви прокинулись, а потім ще три склянки протягом усього дня, приблизно через 20 хвилин після кожного прийому їжі.
  • Напій повинен бути кімнатної температури. Це просто!

Якщо ви дотримуєтеся здорової дієти з низьким вмістом жиру, результати з’являться навіть швидше. Хіба не варто почати вже сьогодні?