Легкі рецепти шоколадних трюфелів

Шоколад використовують як основу для різноманітних рецептів, і сьогодні ми пропонуємо вашій увазі ці дуже смачні та прості рецепти шоколадних трюфелів.
Легкі рецепти шоколадних трюфелів

Останнє оновлення: 11 жовтня, 2018

Більшість людей полюбляє десерти. Ось чому тут ви можете знайти смачні рецепти шоколадних трюфелів, щоб насолодитися після святкового обіду або романтичної вечері. Це прекрасний солодкий спосіб закінчити трапезу, тому зробіть їх сьогодні!

Трюфелі походять з Бельгії. Зазвичай їх роблять з темного шоколаду, цукру, яєчних жовтків та масла. Завдяки своєму смаку вони стали популярними у всьому світі. Фактично, вони є одним з найбільш відомих десертів.

Є безліч різноманітних рецептів шоколадних трюфелів, з величезною кількістю варіантів. Ось основні рецепти шоколадних трюфелів з декількома варіантами, щоб ви могли спробувати унікальні трюфелі.

Класичний рецепт шоколадних трюфелів

Прості шоколадні трюфелі легко зробити. Для цього не потрібно дуже багато інгредієнтів. Як правило, їх виготовляють з тіста, званого ганаш, і трьох інгредієнтів: шоколаду, крему та масла. Ви можете також додати свої улюблені інгредієнти.

Інгредієнти

  • 200 г тертого шоколаду
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю (30 г)
  • 1/4 склянки молока (50 мл)
  • 1 столова ложка ванільного екстракту (15 мл)
  • 1/4 чашки цукру (50 г)
  • 4 столові ложки шоколаду для заправки (60 г)

Інструкція

  • Для початку відокремите яєчний білок і покладіть жовток у миску разом з іншими інгредієнтами (окрім шоколаду). Змішайте, поки не утвориться тісто.
  • Потім зробіть невеликі кульки з тіста у вигляді трюфелів.
  • Занурте кожну кульку у рідкий шоколад та поставте в холодильник на три години.
  • Вийміть із холодильника і подавайте. На останок ви можете полити їх зверху згущеним молоком або шоколадним сиропом.

Рецепт білих шоколадних трюфелів

У більшості випадків білий шоколад для деяких людей дуже солодкий, у порівнянні з темним. Однак є секрет, щоб трюфелі вийшли ідеально солодкими: лимон! Це секретний інгредієнт, щоб позбавити будь-який надлишок солодкості.

Інгредієнти

  • 2 чашки розтопленого білого шоколаду (200 г)
  • 1/4 склянки рідкого крему (50 мл)
  • цедра одного лимона
  • 3 столові ложки тертого кокоса
  • 2 столові ложки дробленого мигдалю (30 г)

Інструкція

  • Налийте розтоплений білий шоколад у миску разом із кремом. Ретельно змішайте.
  • Потім додайте лимонну цедру.
  • Потім нагрійте шоколад, поки він не закипить. Дайте йому охолонути.
  • Добре змішайте. Тісто має бути густим.
  • Потім перелийте контейнер, щоб затвердів і перетворився на ганаш. Це займе близько 15 хвилин.
  • Тепер вийміть ганаш і наріжте смужками, а потім кубиками. Сформуйте з кожного кубика маленьку кульку.
  • Нарешті посипте тертим кокосом та мигдалевим порошком. Поставте в холодильник на 3-4 години. Подавайте до столу.

Низькокалорійні рецепти шоколадних трюфелів

Не всі солодощі роблять вас товстими, варто позбутися цієї думки. Якщо ви використовуєте правильні інгредієнти, ви можете створити низькокалорійний десерт, щоб побалувати себе, а також подбати про своє здоров’я та вагу. Спробуйте ці легкі трюфелі!

домашні рецепти шоколадних трюфелів

Інгредієнти

  • 2 чашки тертого темного шоколаду (200 г)
  • 1 склянка низькокалорійного вершкового сиру (100 г)
  • 1 яєчний жовток
  • 1/4 склянки рідкого крему (50 мл)

Інструкція

  • Змішайте темний шоколад та вершки в горщику середнього розміру та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, а потім охолодіть.
  • Потім додайте яєчний жовток і вершковий сир. Збийте до однорідності.
  • Далі вилийте в миску і залиште затвердіти.
  • Нарешті, зробіть маленькі кульки з тіста та тримайте їх у холодильнику 3 години. Подавайте до столу і насолоджуйтеся, не почуваючись винними.


  • Trufa de chocolate. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 23 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Trufa_de_chocolate
  • Magrone T, Russo MA, Jirillo E. Cocoa and Dark Chocolate Polyphenols: From Biology to Clinical Applications. Front Immunol. 2017;8:677. Published 2017 Jun 9. doi:10.3389/fimmu.2017.00677
  • Massot-Cladera M, Pérez-Cano F, Llorach R, Urpi-Sarda M. “Cocoa and Chocolate: Science and Gastronomy”-The Second Annual Workshop of the Research Institute on Nutrition and Food Security (INSA): 9 November 2016. Nutrients. 2017;9(2):156. Published 2017 Feb 17. doi:10.3390/nu9020156
  • Griffin AS. Social learning about predators: a review and prospectus. Anim Learn Behav. 2004
  • Afoakwa EO. Chocolate Science and Technology: Second Edition. Chocolate Science and TechnologySecond Edition. 2016.
  • Messerli FH. Chocolate Consumption, Cognitive Function, and Nobel Laureates. N Engl J Med. 2012

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.