Продукти для очищення печінки

Продукти для очищення печінки
Продукти для очищення печінки

Останнє оновлення: 13 листопада, 2018

Генетично модифікована їжа, щоденний стрес, якому ми піддаємося на роботі та вдома, забруднене повітря.. Всі ці фактори мають негативний вплив на роботу печінки та не дозволяють їй нормально функціонувати. У цій статті ми розповімо вам про продукти для очищення печінки від шлаків та токсинів.

Дуже важливо проводити процедуру очищення печінки хоча б два рази на рік, а також внести в свій раціон продукти, які забезпечать нормальне функціонування цього органу. У такий спосіб ви виведете шлаки та токсини з організму. А зараз ми розповімо вам, які саме продукти слід вживати для ефективного очищення печінки.

Часник

У часнику міститься велика кількість аліцину та селену. Ці елементи надзвичайно ефективні для очищення печінки. Вживання невеликої кількості часнику сприяє активації ферментів у печінці і забезпечує природне очищення організму від токсинів.

Грейпфрут

 

грейпфрут

Грейпфрут – фрукт багатий на вітамін С та антиоксиданти. Вживання цього фрукту збільшує природну здатність печінки виводити шкідливі токсини.

Щоденне споживання грейпфрутового соку сприятиме збільшенню дії ферментів у печінці, які відповідають за виведення шкідливих речовин з організму, зокрема, онкогенних та тих, які можуть негативно впливати на імунну систему, якщо їх не вивести з організму.

Буряк та морква

Ці два надзвичайні овочі містять велику кількість флавоноїдів та бета-каротинів, що мають здатність покращувати функціонування печінки. Рекомендуємо додати буряк та моркву у свій щоденний раціон, щоб мати здорову печінку і забезпечити їй нормальну роботу.

Зелений чай

 

зелений чай покращує роботу печінки

Зелений чай – чудовий напій, який покращує роботу печінки. Катехіни, які містяться у чаї, відповідають за зміцнення печінки та покращення її функції, а також за здоров’я в цілому.

Зелень

Зелені листяні овочі чудово очищають печінку в цілому, а також допомагають вивести шкідливі токсини з крові, адже вони мають високий вміст хлорофілу. Їх можна вживати сирими у вигляді салатів, соків, або ж додати у  суп. 

Авокадо

 

авокадо

Часте вживання авокадо допоможе зберегти вашу печінку здоровою, адже він містить багато поживних речовин і сприяє виробленню такої речовини як глутатінон, яка відповідає за виведення шкідливих токсинів з печінки, що негативно впливають на ваше здоров’я.

Яблука

Пектини та інші інгредієнти, які містить яблуко, допомагають ефективно вивести токсини, що можуть знаходитись у травному тракті. Це полегшує процес очищення печінки.

Зерна злакових культур

зерна злакових культур

Зерна злакових культур такі, як коричневий рис та цільна пшениця є дуже корисні для нашого організму та здоров’я в цілому. Вони сприяють зменшенню навантаження на клітини печінки та регулюють метаболізм жирів в організмі.

Броколі та цвітна капуста

Овочі такі, як броколі та цвітна капуста, активують вироблення природних ферментів печінки, які мають здатність знищувати канцерогенні речовини в організмі.  Глюкозинолати, які містяться в цих овочах, знижують вірогідність розвитку раку. Саме тому ми рекомендуємо включити ці овочі в свій щоденний раціон. 

Лимон та лайм

лимон стимулює очищення печінки

Ці цитрусові багаті на вітамін С, а соки з них допомагають стимулювати функцію печінки. Тому рекомендуємо вживати свіжі напої з лимону або лайму. А для кращого ефекту, рекомендуємо вживати такі соки зранку.

Капуста

Часте вживання капусти допоможе стимулювати нормальну функцію печінки, що є дуже важливим для виведення шкідливих токсинів з організму.  

Пам’ятайте…

Вживання вищезгаданих напоїв – найкращий спосіб залишатися здоровим. Слідкуйте за своїм раціоном, щоб організм мав можливість виводити зайві речовини, які завдають йому шкоди, і щоб інші органи могли нормально функціонувати.

Майте на увазі, що печінка – один із найважливіших органів людського тіла, а тому необхідно приділяти йому якомога більше уваги, забезпечити йому нормальне функціонування і в жодному разі не перенавантажувати.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.