Найкращі ситні продукти для схуднення
Ви завжди маєте правильно харчуватися, щоб схуднути здоровим чином, і один із способів це зробити – їсти ситні продукти.
Часто, коли ми хочемо втратити кілька кілограмів, ми зрештою залишаємося голодними. Намагаємося менше їсти, щоб споживати менше калорій, але один дуже ефективний спосіб уникнути цього – звернутися до продуктів харчування, які приносять відчуття ситості.
Дізнайтесь про найкращі ситні продукти для здорового схуднення.
1. Вівсянка
- Це природне джерело клітковини.
- Вона приносить відчуття ситості, яке стримуватиме вас від перекусів між прийомами їжі.
- Вівсянка багата на вітаміни і мінерали.
- Вона бореться з поганим холестерином, захищає серце і контролює рівень цукру в крові. Чудово, справді?
Вівсянка є ідеальним союзником для схуднення, тож не забувайте завжди додавати її до сніданок.
2. Зелені яблука
Ви можете з’їсти яблуко, коли голодні. Це допоможе вам дочекатися обіду або вечері без перекусів іншими жирними продуктами. Крім того, вони смачні!
3. Темний шоколад
Він також є одним з найкращих доступних нам ситних продуктів. Крім того, що він багатий на мінерали й антиоксиданти, він дуже добре смакує. Це прекрасне доповнення до сніданку з вівсянкою. Однак, ви маєте пам’ятати, що в ідеалі, не варто їсти більше, ніж 28 грамів на день.
4. Яйця
Ви можете комбінувати їх з грибами (інший ситний продукт) або подавати разом зі смаженою курячою грудкою з невеликою кількістю гірчиці. Смачного!
5. Бобові
6. Гострий перець
Якщо ви є прихильником гострого перцю, не соромтеся споживати велику кількість цього продукту, тому що він неймовірно ситний! Він містить багато капсаїцину – елементу, який прискорює обмін речовин, що призводить до спалювання більшої кількості жиру, а також є потужним болезаспокійливим засобом.
Він здатний контролювати апетит і є прекрасним доповненням до спецій. Згодні?
7. Найкращі овочі для відчуття ситості
- Berti, C., Riso, P., Brusamolino, A., & Porrini, M. (2005). Effect on appetite control of minor cereal and pseudocereal products. British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1079/BJN20051563
- Perrigue, M., Carter, B., Roberts, S. A., & Drewnowski, A. (2010). A Low-Calorie Beverage Supplemented with Low-Viscosity Pectin Reduces Energy Intake at a Subsequent Meal. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/j.1750-3841.2010.01858.x
- Sriamornsak, P. (2003). Chemistry of pectin and its pharmaceutical uses: a review. Silpakorn University International Journal. https://doi.org/10.5458/jag.54.211
- Pavan, R., Jain, S., Shraddha, & Kumar, A. (2012). Properties and Therapeutic Application of Bromelain: A Review. Biotechnology Research International. https://doi.org/10.1155/2012/976203
- De Lourdes Reyes-Escogido, M., Gonzalez-Mondragon, E. G., & Vazquez-Tzompantzi, E. (2011). Chemical and pharmacological aspects of capsaicin. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules16021253