Переваги споживання пивних дріжджів

Пивні дріжжі відомі з давніх часів і неймовірно корисні для нашого здоров'я.
Переваги споживання пивних дріжджів

Останнє оновлення: 12 січня, 2019

Ви вже знаєте про чудові переваги пивних дріжджів? Чи ви належите до тих людей, які ще не набралися сміливості спробувати? Якщо це так, якщо ви ще не включили цю дуже корисну харчову добавку до свого звичайного сніданку, ви маєте прочитати цю статтю, щоб переконати себе.

Ми впевнені, що ви переконаєтеся в тому, що немає нічого кращого, ніж пивні дріжджі на сніданок, щоб насолоджуватися найкращою якістю життя. Більше того, вони підходять для всіх членів родини! Як можна встояти?

Що таке «пивні дріжджі»?

Якщо ви не в курсі, це дріжджі, які використовують у створенні пива. Цілком можливо, що вони асоціюються у вас з класичним алкогольним напоєм, в основі якого зерно і солод. У першу чергу, слід зазначити, що цю харчову добавку можна знайти в крамницях здорової їжі або в спеціалізованих продовольчих супермаркетах, а також в аптеках. Вони коштують недорого і добре поєднуються з багатьма продуктами.

Вони бувають у капсулах, рідкі або навіть у вигляді порошку. Останній варіант рекомендують найбільше. Не дивуйтеся, але пивні дріжджі насправді є різновидом грибів, а за рахунок процесу ферментації, в результаті якого утворюється речовина, багата на різні білки, вітаміни і мінерали, вони є дуже корисними.

Ви хочете дізнатися, що пивні дріжджі можуть зробити для нас?

1. Скарб природних поживних речовин

Волосся
Ви почуваєтеся більш втомленими, ніж зазвичай? Ви помітили, що волосся випадає? Ваші нігті стали крихкими і легко ламаються? Тоді не вагайтеся. Приймайте пивні дріжджі вранці і побачите, як згодом ви почуватиметеся краще завдяки цим властивостям:
  • На кожні 100 грамів пивних дріжджів приходиться близько 8 гр білка.
  • Вони дуже багаті на вітаміни групи В, ідеально підходять для зміцнення волосся і нігтів.
  • Вони допоможуть вам синтезувати ферменти і гормони, які піклуються про здоров’я серця, зміцнюють артерії і покращують кровообіг.
  • Пивні дріжджі багаті на амінокислоти, клітковину і мінерали, як-от: залізо, цинк, магній і хром.

2. Позбавляють від закрепів

Біль в животі
Вам важко сходити до туалету? Ви регулярно страждаєте від набридливих закрепів? Якщо це так, ви маєте знати, що пивні дріжджі багаті на клітковину, яка ідеально підходить для регулювання роботи кишкового тракту і запобігання цієї класичної проблеми, що майже завжди вражає жінок.

Крім того, вони підсилюють кишкову флору і допомагають запобігти хворобливим газам і здуттю живота.

3. Борються з втомою і дають нам енергію

Спорт та енергія
Пивні дріжджі дуже корисні для людей, які одужують після хвороби, для дітей з дефіцитом вітамінів, а також для тих, хто, наприклад, страждає на анемію або через стрес почувається більш втомленим, ніж зазвичай. Додайте цю харчову добавку до сніданків. Ви побачите, як мало-помалу ви почуватиметеся набагато краще.

Ми рекомендуємо приймати пивні дріжджі вранці, адже в цьому випадку ви будете насолоджуватися щоденними справами з великою кількістю енергії, оскільки цей ефект тримається протягом кількох годин.

Правильне споживання пивних дріжджів вранці

Споживання пивних дріжджів на сніданок
Найбільш відповідний спосіб споживання пивних дріжджів – змішати їх з їжею на сніданок. Якщо дріжджі у вигляді порошку, організм засвоїть їх набагато швидше, і це допоможе вам почати день з великою кількістю енергії і запалом. Для цього ми пропонуємо вам кілька смачних рецептів, до складу яких входить ця корисна харчова добавка.

Варіант 1

  • Грецький йогурт з 30 г порошкоподібних пивних дріжджів, змішаних з нарізаними сливами.
  • Омлет зі шпинатом.

Варіант 2

  • Філіжанка кави.
  • Яблуко, змішане з 30 г пивних дріжджів, і трохи кориці.
  • Тост із житнього хліба з кількома краплями оливкової олії.

Варіант 3

  • Чашка вівсянки з 30 г пивних дріжджів разом з 2 волоськими горіхами і кількома полуницями.
  • Чашка зеленого чаю.

Варіант 4

  • Склянка теплої води з лимоном.
  • Чашка зі змішаними фруктами: дві полуниці, одна груша та п’ять виноградин. Зверху можна покласти йогурт, змішаний з 30 г пивних дріжджів.

Варіант 5

  • Нарізане скибочками варене яйце з двома помідорами чері.
  • Склянка соку папаї, змішаного з 30 г пивних дріжджів.
  • Чашка білого чаю.

Варіант 6

  • Бутерброд з житнього хліба і нарізаної індички.
  • Склянка вівсяної води, змішаної з 30 г порошкоподібних пивних дріжджів.

Варіант 7

  • Філіжанка кави
  • Тост з цільнозернової пшениці з повидлом.
  • Розрізане на шматочки яблуко з 2 волоськими горіхами і 30 г пивних дріжджів, посипаних зверху разом з дрібкою кориці.

Який варіант ви спробуєте сьогодні?



  • Cordell, B.; McCarthy, J. (2013). “A Case Study of Gut Fermentation Syndrome (Auto-Brewery) with Saccharomyces cerevisiae as the Causative Organism”. International Journal of Clinical Medicine 04 (7): 309. doi:10.4236/ijcm.2013.47054.
  • Cerevisiae, A. (1998). Saccharomyces cerevisiae. Trends in Genetics. https://doi.org/10.1016/S0168-9525(98)80006-1
  • Moyad, MA (2008, febrero). Levadura de cerveza / panadería (Saccharomyces cerevisiae) y medicina preventiva: Parte II. Enfermería Urológica, 28 (1), 73-75. Obtenido de
    nlm.nih.gov/pubmed/18335702

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.