Переваги цибулі, про які ви не знали

· Жовтень 25, 2017
Чи знали ви, що цибуля може вивести з організму накопичені токсини, через які ви хворієте частіше? Дізнайтеся, чому цибуля повинна бути невіддільною частиною вашого раціону.

Цибуля, ймовірно, є найважливішим елементом у вашому раціоні. Зрештою, вона входить до багатьох улюблених страв.

Цибуля є частиною людського раціону вже понад 7000 років. Люди вже дуже давно знали, що вона покращує смакові властивості продуктів.

Але чи знаєте ви, що вона справді корисна для здоров’я?

Передусім, це прекрасне джерело вітамінів, зокрема вітамінів C, B6, B1, K і H. Крім того, вона містить велику кількість фолієвої кислоти, клітковини, сірки та флавоноїдів, а також важливі мінерали, такі як:

  • хром
  • магній
  • калій
  • фосфор
  • кальцій

Перевірте ці 8 переваг, які цибуля може принести для здоров’я. Ви будете здивовані!

1. Може запобігти згортанню крові

цибуля і кров
Окрім флавоноїдів, цибуля також містить кверцетин – прекрасний антикоагулянт. Цей елемент:

  • збалансовує ваш холестерин
  • має протизапальну діє
  • має антиоксидантну дію
  • допомагає боротися з алергією
  • зміцнює ваше серце
  • допомагає захистити вашу травну систему
  • не дає тромбоцитам у крові утворювати тромби, коли ваша кров густішає

2. Сприяє зниженню рівня поганого холестерину та підвищенню рівня хорошого холестерину

Як ми вже згадували, кверцетин допомагає не тільки запобігти згортанню крові, але і збалансувати ваш холестерин.

Було доведено, що вона може зменшити “поганий” холестерин, допомагаючи організму виробляти “хороший” холестерин.

Крім того, завдяки своїм антиоксидантам переваги цибулі допомагають, коли йдеться про турботу про серце.

3. Може зупинити ріст пухлин

Антиоксиданти в цибулі відомі як спосіб допомогти боротися з пухлинами. Багато антиоксидантів, які містять цьому чудовому овочі, здатні запобігти росту ракових пухлин.

Є навіть дослідження, які свідчать про те, що вона допомагає знизити ризик виникнення деяких видів раку, зокрема раку товстої кишки, шлунку, передміхурової залози та прямої кишки.

4. Може поліпшити настрій і сон

Цибуля багата на фолієву кислоту – неймовірний компонент, який допомагає посилити кровообіг у мозку, збільшуючи кількість кисню та важливих поживних речовин.

Вона також сприяє секреції серотоніну й допаміну в мозку. Це гормони, які покращують самопочуття. Це сприяє покращенню настрою, поліпшенню якості сну та апетиту.

5. Цибуля підтримує хороше здоров’я шкіри та волосся

переваги цибулі для шкіри
Вітамін С у цибулі допомагає організму виробляти більше колагену. Це найважливіший компонент для шкіри.

Колаген також сприяє регенерації клітин, а також еластичності та зволоженню, що робить шкіру гладкою та променистою.

До того ж, колаген також корисний для вашого волосся, адже він робить його сильним, густим і блискучим.

6. Переваги цибулі допомагають усунути токсини

Вміст амінокислоти в цибулі допомагає організму позбутися токсинів.

Вона допомагає вивести через печінку важкі метали, такі як свинець, кадмій і миш’як.

Коли в печінці накопичуються ці токсини, це може призвести до хвороб, яких можна уникнути шляхом додавання очисних продуктів до раціону.

Цибуля є одним із найкращих, це варто мати на увазі.

7. Підтримує здоров’я товстої кишки

переваги цибулі для кишківника
Окрім того, що вона допомагає запобігти раку товстої кишки, ще однією перевагою цибулі є те, що вона покращує загальне здоров’я цього органу.

Клітковина в цибулі сприяє розмноженню хороших бактерій у кишківнику й допомагає запобігти діареї.

Ще більше вражає той факт, що клітковина допомагає запобігти утворенню серйозних виразок у кишківнику, що може бути дуже болісним.

8. Цибуля допомагає знизити рівень цукру в крові

Це дуже хороша новина, якщо у вас або у ваших знайомих діабет.

Хром (один із багатьох мінералів, який містить цибуля), відповідає за те, щоб допомогти організму регулювати рівень цукру в крові або глюкозу.

Сірка також стимулює виробництво інсуліну. Це одна з причин того, чому цибуля настільки корисна для людей, які страждають на діабет.

Цибуля має майже нескінченні переваги. Проте важливо знати, що переваги цибулі легше побачити, якщо ви їсте її сирою, оскільки вона втрачає деякі поживні речовини, якщо ви готуєте її, як і багато інших овочів.

Люди, які мають чутливий шлунок, не повинні їсти її в надлишку, оскільки це може збільшити ризик печії та метеоризму.