Продукти, які виводять токсини з печінки та поліпшують здоров’я

Збалансоване харчування – це найефективніший спосіб вивести токсини з печінки та уникнути побічних ефектів. Детокс-дієта не тільки насичує організм поживними речовинами, але й має користь для всього організму.
Продукти, які виводять токсини з печінки та поліпшують здоров’я

Останнє оновлення: 26 листопада, 2018

Печінка – основний орган у нашому тілі, нормальне функціонування якого допомагає підтримувати здоров’я організму. Саме тому про печінку треба піклуватися, виводити токсини та підтримувати цей орган у здоровому стані.

Декілька продуктів, які виводять токсини

Авокадо

авокадо

Авокадо не тільки смачне, а ще й корисне для підтримки здоров’я печінки завдяки високому вмісту глутатіону. 

Глутатіон – найпотужніший антиоксидант, який може виробити організм, він також міститься і в авокадо.

Рекомендуємо прочитати:  4 корисні способи використання авокадо.

Алое вера

алое вера

Алое вера не тільки використовують для підтримки здорового вигляду шкіри, воно також активує роботу печінки та виробляє глутатіон.

Це можливо через високий вміст полісахаридів, що сприяють виведенню токсинів з організму.

Ця рослина – ідеальний засіб, що уповільнює процес старіння. Найкраще взяти таке алое вера, з якого можна вичавити сік для безпосереднього використання.  

Важливо бути уважними, коли купуєте  алое вера в крамниці. Желеподібна рідина з рослини дуже корисна, але засіб алое вера, придбаний у магазині, може не бути так само ефективним.

Часник

часник

Часник збагачений сіркою, що ідеально підходить для виведення важких металів, які накопичуються у печінці. Це переважно стосується ртуті, яка може збиратися в клітинах.

Часник – цей той продукт, який допомагає активізувати ферменти печінки, що допомагає вивести надлишок важких металів із організму.

Грейпфрути та яблука

фрукти

Грейпфрут збагачений глутатіоном. Склянка соку з грейпфрута сприяє виробленню ферментів у печінці, що допомагають виводити канцерогенні речовини і токсини з організму.

Без сумніву, грейпфрут – ідеальний детокс-засіб.

Щодо яблук, то завдяки яблучній кислоті можна зменшити розмір нирок, жовчного міхура, позбутися каменів сечового міхура.

Лимон та лайм

Лимони та лайми – вид цитрусових, збагачених вітаміном C. Вони перетворюють токсичні речовини на елементи, що легко перетравлюються.

Лимонна кислота очищає стінки шлунку, що робить процес детоксикації ефективнішим.

Зверніть увагу, лимони варто купувати ті, які містять кісточки всередині.

Вважають, що лимони без кісточок – це генетично модифіковані фрукти, які не мають цілющих властивостей.

Горіхи

горіхи

Горіхи містять високу концентрацію аргінінової амінокислоти, тому вважаються ідеальними засобами для очищення печінки.

Окрім того, горіхи також загачені глутатіоном і жирними кислотами Омега 3. Ці елементи дуже ефективно виводять токсини з печінки.

Оливкова олія

оливкова олія

Оливкова олія має високий вміст фітонутрієнтів. Це захищає печінку від виснаження, спровокованого надлишком токсинів.

Оливкова олія покращує роботу жовчного міхура, сприяє вільному проходженню жовчі через жовчні протоки.

Цей простий процес допомагає звільнитись від токсинів, не засмічуючи протоки. 

Сік із буряка

буряк

Буряк рекомендовано споживати, коли йдеться про детоксикацію печінки.

Очисні властивості цього овоча пов’язані з кількістю метилу, який виробляє буряк. Це необхідно для виведення ртуті, а також інших токсинів з людського організму.

Також читайте: Буряк для очищення печінки і крові 

Морква

Морква збагачена бета-каротином, що допомагає підтримувати злагоджену роботу всіх органів.

Вона також містить високу концентрацію біофлавоноїдів, що відповідають за очищення організму від канцерогенів. Ці речовини погіршують функцію печінки.



  • Calderón, M., Quiñones, M. A., & Pedraza, J. (2011). Efectos Benéficos del Aloe en la Salud. Vertienter, Revista Especializada En Ciencias de La Salud14(2), 53–73. Retrieved from http://www.medigraphic.com/pdfs/vertientes/vre-2011/vre112a.pdf
  • Rana, SV, Pal, R., Vaiphei, K., Sharma, SK y Ola, RP (2011). El ajo en la salud y la enfermedad. Revisiones de investigación de nutrición . Prensa de la Universidad de Cambridge. https://doi.org/10.1017/S0954422410000338
  • Londoño Franco, L. F., Londoño Muñoz, P. T., & Muñoz Garcia, F. G. (2016). LOS RIESGOS DE LOS METALES PESADOS EN LA SALUD HUMANA Y ANIMAL. Biotecnoloía En El Sector Agropecuario y Agroindustrial14(2), 145. https://doi.org/10.18684/BSAA(14)145-153

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.