Продукти, сповнені клітковиною, для втрати ваги

Продукти, сповнені клітковиною - це ключ до втрати ваги. Крім того, завжди потрібно пити достатню кількість води, щоб організм очищався.
Продукти, сповнені клітковиною, для втрати ваги

Останнє оновлення: 21 січня, 2019

Якщо ви думаєте про те, щоб схуднути найближчим часом, обмежувальні дієти можуть бути надто тяжкими. Деяким з нас важко дотримуватися дієт. Однак є стратегія, яка працює не гірше: додати продукти, сповнені клітковиною, до своєї дієти.

Замість того, щоб уникати певної їжі, цей план має на меті покращити дієту, прискорюючи обмін речовин. У цьому процесі клітковина – це величезна допомога для схуднення, адже вона не тільки наповнює нас, але також поглинає жири, цукри, таким чином знижуючи рівень холестерину (ЛПНЩ).

Вам потрібно всього лише невелика порція клітковини, щоб схуднути. Саме так варто почати цю дієту – невеликими кроками.

Якщо ви раптом почнете споживати ці продукти великими кількостями, тіло не буде сприймати їх, залишаючи вас зі здуттям, газами і болем.

Переваги клітковини

продукти, сповнені клітковиною

Дієта, багата харчовими продуктами з клітковиною, допоможе запобігти багатьом хворобам. Ви не будете страждати на серцеві проблеми, високий кров’яний тиск, рак або інсульт. Крім того, вам не буде загрожувати діабет 2 типу. Рівень цукру в крові буде стабільний.

Багато людей часто думають, що продукти, багаті на клітковину, не мають смаку. Однак їхній смак залежить цілком від їх приготування. Є так багато рецептів з клітковиною, які не тільки будуть смачними, а й принесуть користь вашому тілу.

Ці продукти містять багато поживних речовин, які потрібні, щоб мати здорове тіло та активний розум. Вони дадуть вам енергію, і ви будете готові зіткнутися зі своєю щоденною рутиною.

Два типи клітковини

Є два типи клітковини: розчинна і нерозчинна. Ви повинні пам’ятати про це, коли ви додаєте їх до своєї дієти. Загальне правило полягає в тому, що ви повинні споживати однакову кількість кожного виду.

Розчинна клітковина

цитрусові

Цей тип клітковини допомагає запобігти серцево-судинним захворюванням, підвищеному рівню холестерину та відіграє активну роль у процесі травлення. Найбільш поширеними продуктами, що містять розчинну клітковину, є цитрусові, такі як апельсини та лимони.

Нерозчинна клітковина

Ця клітковина є корисною для мозку і розуму. Вона дає нам почуття повноти і задоволення. Ми можемо знайти нерозчинну клітковину в овочах, цільних зернах та пшениці.

Поради щодо правильного харчування

Будь-які зміни, які ви починаєте в своєму організмі, повинні бути стабільними. Нічого не повинно прийти раптом. Ви повинні спланувати свою дієту, щоб забезпечити позитивні результати та запобігти будь-яким небажаним ефектам.

Якщо ви дотримуєтесь цих порад, вам не доведеться зіткнутися пізніше з проблемами:

  • Додавайте у свою дієту продукти з клітковиною поступово. Таким чином, ваш шлунок може пристосуватися до змін. Якщо ви раптом зміните свою дієту, перші дні будуть супроводжуватися негативними наслідками, такими як гази, судоми та набряки. Додаючи клітковину поступово, ви можете запобігти цим проблемам.
  • Ви повинні пити багато рідини, щоб ваше тіло могло поглинати всю клітковину, яку воно отримує. Намагайтеся принаймні пити вісім склянок води на день. Пам’ятайте, що вам потрібно максимально використовувати переваги клітковини.
  • Їжте багато фруктів, зерна та овочів.
  • Додайте від п’яти до дев’яти порцій овочів та фруктів до свого щоденного меню.
  • Їжте фактичні шматочки фруктів і овочів, а не тільки соки.
  • Горіхи та боби є прекрасним джерелом білка. Їжте їх від трьох до п’яти разів на тиждень. Замініть м’ясо цією їжею і додавайте їх до салатів.

Продукти, сповнені клітковиною

Продукти, які можуть забезпечити високу кількість клітковини у вашій дієті, є нескінченними. У цій статті ми поговоримо про п’ять з них, щоб ви могли їх розпізнати:

1. Овочі

Якщо є одна група харчових продуктів, яка може забезпечити достатню кількість клітковини та інших поживних речовин, які потребує наш організм, це овочева група. Овочі не повинні зникати з вашого раціону.

Крім того, вони допомагають очистити організм від усіх токсинів, які іноді перешкоджають вам схуднути.

2. Ягоди

ягоди

Ці фрукти є величезною допомогою для здоров’я. Вони багаті антиоксидантами і допоможуть вам досягти вашої цільової ваги. Ягоди багаті клітковиною і є чудовим варіантом для поєднання з салатами. Також їх можна споживати як закуску.

Деякі варіанти, які ви можете додати до своєї дієти, такі:

3. Зерна

зерна

Справа полягає в тому, щоб споживати цільні зерна, тому що це продукти, сповнені клітковиною. Вони регулюють рівень цукру в крові та зменшують можливий дискомфорт, який можуть спричинити набряки. Цілі зерна є важливою частиною дієти для втрати ваги.

4. Горіхи

Вони забезпечують вітамін Е і є одними з продуктів, які дають найбільшу кількість клітковини.

Горіхи дають нам енергію і залишають нам відчуття насиченості.

Найкращі види:

5. Квасоля

Квасоля – прекрасне джерело клітковини та білка, що є найважливішою комбінацією для тіла, щоб працювати правильно. Поєднуйте їх з цілозерновими вуглеводами, такими як рис або макаронними виробами із цілозернової пшениці.

Включивши харчові продукти, сповнені клітковиною, у свій раціон, ви не матимете сідати на обмежену дієту. Просто додавайте їх поступово до своєї дієти, і ви почнете почувати себе краще.

Клітковину можна знайти в більшості продуктів, і якщо ви вмієте правильно організувати свій щоденний раціон, ви почнете почувати себе більш задоволеними під час їжі.



  • Bianchi F., Larsen N., Mello Tieghi T., Tallarico Adorno MA., et al., Modulation of gut microbiota from obese individuals by in vitro fermentation of citrus pectin in combination with bifidobacterium longum BB 46. Appl Microbiol Biotechnol, 2018. 102 (20): 8827-8840.
  • Harvard T. H. Chan. Fiber. Harvard School of Public Health.
  • Howarth N. C, Saltzman E, et al. Dietary fiber and weight regulation. Nutritional Reviews. Mayo 2001. 59 (5): 129-39.
  • Jovanosvski E, Mazhar N, et al. Can dietary viscous fiber affect body weight independently of an energy-restrictive diet? A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. American Journal of Clinical Nutrition. Febrero 2020. 111 (2): 471-485.
  • Makki K., Deehan EC., Walter J., Backhed F., The impact of dietary fiber on gut microbiota in host health and disease. Cell Host Microbe, 2018. 23 (6): 705-715.
  • Smith H. j, Kemsley E. K, et al. Does prolonged chewing reduce food intake? Fletcherism revisited. Appetite. Agosto 2011. 57 (1): 295-298.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.