Продукти, які здатні спалювати локалізований жир

Деякі продукти допомагають спалювати локалізований жир, який накопичується на певних частинах тіла. Їх споживання може зменшити вашу загальну масу жиру, щоб привести в форму вашу фігуру.
Продукти, які здатні спалювати локалізований жир

Останнє оновлення: 12 листопада, 2018

Якщо ви намагаєтеся зменшити об’єм стегон чи живота, ви можете поглянути, чи можуть стати в пригоді продукти, які допомагають спалювати локалізований жир.

як спалити локалізований жир
Попри те, що є багато інформації про ці продукти, насправді мало доказів, які доводять їхню ефективність для зниження ваги. Деякі люди вважають, що певні продукти, такі як зелений чай, чилі, соєві боби, грейпфрути, часник та імбир, можуть трохи підвищити обмін речовин, щоб допомогти схуднути.

Однак їхній ефект настільки мінімальний, що їхнє споживання навряд чи принесе видимі результати.

Харчові продукти, які спалюють черевний жир

Жир, що накопичується навколо живота, спричиняє ризики для здоров’я через збільшення ризику блокування артерій і може спричинити серцеві проблеми. Тому розмір чоловічої талії не повинен перевищувати 102 сантиметри, а у жінок розміри талії не повинні перевищувати 88 сантиметрів.

Розгляньмо харчові продукти, щоб отримати кращі результати дієти.

цитрусові спалюють локалізований жир на животі

Приклади

  • Нежирні молочні продукти: у цю групу входить знежирене молоко, йогурт та нежирний сир. Вони всі мають високий вміст кальцію, що допоможе розбити жирові клітини.
  • Цитрусові фрукти: деякі цитрусові фрукти, такі як апельсини, грейпфрути та лимони, містять багато вітаміну С. Вони допомагають організму обробляти жир швидше і регулювати інсулін, що є причиною збільшення ваги.
  • Диня: цей фрукт багатий на калій, регулює рівень натрію і допомагає позбутися від проблем зі здуттям.
  • Горіхи: завдяки високому вмісту омега-3 волоські горіхи допомагають знизити рівень гормонів стресу, таких як кортизол. Ці гормони сприяють збільшенню ваги. Ви повинні їсти їх у помірності.
  • Мигдаль: ці горіхи багаті на білки, кальцій, клітковину та омега-3, що робить їх чудовим джерелом енергії. Крім того, вони допомагають контролювати рівень цукру та підвищити рівень обміну речовин.
  • Овес: овес містить багато клітковини та білка, які допомагають знизити рівень холестерину. Відомо, що він очищає кров завдяки речовинам, які захоплюють жир і токсини, що, в свою чергу, полегшує їх виведення з організму.
  • Сьомга: ця риба має високу концентрацію омега-3 та білків, які допомагають утворювати хороший холестерин, підвищують ваш метаболізм і допомагають організму спалити надлишок черевного жиру.
  • Оливкова олія: оливкова олія багата на ненасичені жири, які корисні для вашого тіла. Вона також допомагає організму поглинати поживні речовини та знижувати рівень холестерину.

Продукти, які допомагають спалювати локалізований жир в області стегон

які продукти спалюють локалізований жир
Подібно до того, що відбувається з животом, є певні продукти, які можуть допомогти зменшити жир, розташований навколо стегон. Нижче наведено кілька прикладів.
  • Цілі зерна: коричневий рис, овес, цільнозерновий хліб та макарони, попкорн.
  • Бобові: деякі з найкращих – горох, боби та сочевиця.
  • Пісні білки: наприклад, курятина без шкіри, яйця, молочні продукти з низьким вмістом жиру, біла риба, тофу.
  • Клітковина: корисні продукти, багаті на клітковину, – яблука, картопля, полуниця або броколі.

Покращіть свій раціон, додавши до нього ці продукти, які повинні завжди бути збалансованими, щоб спалювати локалізований жир. Регулярні фізичні вправи також є принципово важливою умовою для спалювання жиру.



  • Champagne CM, Broyles ST, Moran LD, et al. Dietary intakes associated with successful weight loss and maintenance during the Weight Loss Maintenance trial. J Am Diet Assoc. 2011;111(12):1826–1835. doi:10.1016/j.jada.2011.09.014
  • Roby, F. B. (1962). Effect of exercise on regional subcutaneous fat accumulations. Research Quarterly of the American Association for Health, Physical Education and Recreation. https://doi.org/10.1080/10671188.1962.10613202
  • Aguilar-Salinas, C. A. (2007). Mesa redonda XXV. Adiposidad abdominal como factor de riesgo para enfermedades crónicas. Salud pública de México49, 311-316.
  • Bouza, A., Bellido, D., Rodríguez, B., Pita, S., & Carreira, J. (2008). Estimacíon de la grasa abdominal visceral y subcutánea en pacientes obesos a través de ecuaciones de regressíon antropométricas. Rev Esp Obes6(3), 153-62.
  • Pérez Miguelsanz, M., Cabrera Parra, W., Varela Moreiras, G., & Garaulet, M. (2010). Distribución regional de la grasa corporal: Uso de técnicas de imagen como herramienta de diagnóstico nutricional. Nutrición Hospitalaria25(2), 207-223.
  • Blaak, E. (2001). Gender differences in fat metabolism. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care. https://doi.org/10.1097/00075197-200111000-00006

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.