Райські банани: три прості та оригінальні рецепти

Липень 27, 2018

Безсумнівно, райські банани заслужено є одними з найпоширеніших фруктів у багатьох регіонах. Особливою популярністю вони користуються у Південній Америці, де на їхній основі готують незліченну кількість смачних та нетривіальних страв.

Оскільки райські банани там ростуть у великій кількості, меню мешканців країн Південної Америки є досить різноманітним. Ці тропічні фрукти чудово поєднуються з іншими продуктами, саме тому вони часто стають основою простих, смачних та ситних страв.

Все, що необхідно знати про райські банани – це їхні неймовірні властивості та способи збереження всіх вітамінів та поживних речовин незалежно від способу приготування фруктів.

Всім відомо, що райські банани є потужним джерелом калію та фолієвої кислоти. До того ж, ці смачні тропічні фрукти містять велику кількість клітковини, вітамінів та мінералів, зокрема цинку та селену.

Звісно, ми розуміємо, що у нашій місцевості райські банани є досить екзотичним продуктом. Саме тому у цій статті ми зібрали прості поради, завдяки яким ви навчитеся правильно готувати ці фрукти.

Які страви можна приготувати на основі райських бананів?

1. Запечені райські банани

запечені райські банани

Якщо солодощі ви полюбляєте значно більше за м’ясні та овочеві страви, цей рецепт неодмінно стане вам у пригоді.

Інгредієнти:

  • 4 спілі райські банани (850 г)
  • 3 столові ложки маргарину без солі (45 г)
  • 2 склянки будь-якого м’якого білого сиру (300 г)
  • 1/2 столової ложки рослинної олії (8 мл)

Спосіб приготування:

  • Перш за все очистіть банани від шкірки та помістіть їх у форму для запікання. Нарізати фрукти не потрібно.
  • Розігрійте духовку до 200º С.
  • Перш ніж помістити форму з бананами у духовку, неодмінно переконайтеся, що вона розігрілася до потрібної температури. Підтримуйте позначку у 200º С впродовж щонайменше 5 хвилин.
  • Змішайте розтоплений маргарин з рослинною олією та полийте цією сумішшю очищені банани. Завдяки цій суміші банани під час запікання вкриються золотавою скоринкою, при цьому всередині вони залишаться м’якими.
  • Помістіть банани у духовку та запікайте їх впродовж 35 хвилин. Не забувайте перевертати фрукти на інший бік через кожні 7 хвилин, щоб вони рівномірно приготувалися з усіх сторін. 
  • За 5 хвилин до кінця запікання посипте банани м’яким сиром.
  • Щойно сир повністю розплавиться, страву можна витягати з духовки.
  • Перекладіть запечені райські банани на красиві тарілки для подачі. Смачного!

2. Зелені смажені банани по-мексиканськи

смажені райські банани

Ця страва є неймовірно популярною у прибережних регіонах країн Латинської Америки, зокрема у Венесуелі, Колумбії, Еквадорі, Перу та Бразилії. Основними компонентами цієї смачної страви є неспілі райські банани, рослинна олія та сіль.

Зазвичай смажені банани подають як гарнір до основних м’ясних та рибних страв. Іноді цю страву доповнюють салатами зі свіжих овочів або картопляним пюре.

Основними перевагами страви на основі смажених бананів є простота у приготуванні та доступність всіх компонентів.

Інгредієнти:

  • 1 склянка рослинної олії (110 мл)
  • 2 великі зелені райські банани (400 г)
  • 2 столові ложки солі (30 г)

Спосіб приготування:

  • Налийте рослинну олію у невелику каструлю з товстим дном та помістіть її на плиту.
  • Очистіть зелені банани від шкірки.
  • Зверніть увагу, що під час очищення бананів краще не торкатися руками свого одягу, адже зелені банани можуть залишити неприємні плями, яких дуже важко позбутися.
  • Наріжте очищені банани кружальцями.
  • Коли олія нагріється, підсмажте у ній почергово всі кружальця бананів. Будьте обережні: смажити потрібно тільки до світло-золотавої скоринки. Щойно банани покриються золотою скоринкою, вийміть їх із каструлі.
  • Легенько відбийте обсмажені банани за допомогою кухонного молоточка. Не перестарайтеся, щоб не перетворити банани на пюре. Ваше завдання – отримати максимально пласкі кружальця.
  • Поверніть банани у каструлю та смажте їх на малому вогні впродовж ще 2 хвилин.
  • Витягніть готові банани з каструлі та помістіть їх на чисту серветку, щоб усунути залишки жиру.
  • Подавайте смажені райські банани на красивій пласкій тарілці, посипавши зверху сіллю.

3. Карамелізовані райські банани

спілі райські банани

Лише сама назва цієї страви звучить неймовірно апетитно та привабливо, тож ми наполегливо рекомендуємо спробувати її приготувати на власній кухні. У цій простій страві чудово поєднуються природний солодкий смак спілих бананів та пряний присмак коричневого цукру. До того ж, вам вдасться потішити свої смакові рецептори неймовірним смаком та ароматом червоного вина.

Інгредієнти:

  • 4 великі спілі райські банани (700 г)
  • 1 склянка коричневого цукру (100 г)
  • 1/2 склянки рослинної олії (60 мл)
  • 1 склянка червоного вина (110 мл)

Спосіб приготування:

  • Перш за все очистіть райські банани від шкірки та наріжте їх шматочками, товщиною у 2 сантиметри.
  • Розігрійте на сковорідці рослинну олію та обсмажте у ній шматочки бананів.
  • Щойно банани вкриються золотавою скоринкою, витягніть їх зі сковорідки та помістіть їх у вогнетривку посудину.
  • Залийте смажені банани червоним вином та посипте їх зверху коричневим цукром. Обережно перемішайте фрукти.
  • Карамелізуйте банани у винному соусі у невеликій каструлі впродовж 20 хвилин на малому вогні.
  • Перед подачею прикрасьте карамелізовані банани на власний розсуд.
  • Смачного!
Вас також можуть зацікавити