Рецепт курячих грудок під смачним сирним соусом

Курячі грудки є одним із найпопулярніших продуктів у кулінарії. Це м'ясо є не лише низькокалорійним, але й неймовірно корисним та поживним. Саме тому курятина є невіддільною частиною щоденного раціону спортсменів та всіх людей, які прагнуть скинути зайві кілограми.
Рецепт курячих грудок під смачним сирним соусом

Останнє оновлення: 04 листопада, 2018

Якщо ви намагаєтеся урізноманітнити меню та приготувати курятину по-новому, ми рекомендуємо уважно прочитати цю статтю. У ній ви знайдете простий рецепт курячих грудок під смачним сирним соусом.

Необхідні продукти для курятини під сирним соусом

Зверніть увагу, що з цієї кількості інгредієнтів ви зможете приготувати дві порції курячих грудок під соусом. Якщо ви хочете нагодувати цією стравою більше людей, радимо змінити пропорції відповідно до кількості гостей.

  • 1 невелике пакування вершків (250 мл)
  • 1 склянка зрілого сиру чеддер (200 г)
  • 2 курячі грудки (500 г)
  • оливкова олія за смаком
  • сіль та перець за смаком
  • 4 зубки часнику (5 г)
  • 1 невелика цибулина (60 г).

Рецепт курячих грудок під неймовірно ніжним сирним соусом

як приготувати курячі грудки

Спосіб приготування курячих грудок

Ця смачна та ситна страва є неймовірно простою у приготуванні. Перш за все наріжте курячі грудки невеликими шматочками (приблизно на один укус). Приправте курятину сіллю та чорним меленим перцем за смаком. Покладіть сковорідку на плиту та налийте у неї невелику кількість оливкової олії першого віджиму. Розігрійте олію при високій температурі.

Щойно олія стане гарячою, додайте у сковорідку нарізані курячі грудки та обсмажте їх на великому вогні, щоб зберегти всі соки м’яса всередині. Через 3 хвилини зніміть сковорідку з вогню. Курятина має бути золотиста ззовні та не до кінця просмажена всередині.

Спосіб приготування ніжного сирного соусу

Після обсмаження курячого м’яса на сковорідці майже не залишиться олії, тож для приготування сирного соусу вам потрібно буде долити ще трохи оливкової олії та розігріти її на маленькому вогні. Наріжте невеликими кубиками цибулю та тоненько нашаткуйте часник.

Додайте подрібнену цибулю на сковорідку та тушкуйте її впродовж 10-15 хвилин на маленькому вогні, допоки овоч не стане м’яким всередині та золотавим ззовні.

Опісля додайте до цибулі тоненькі слайси часнику та обсмажте його впродовж кількох секунд. Дуже важливо не обсмажувати цибулю та часник одночасно, адже часнику потрібно значно менше часу для приготування.

Якщо ви будете готувати ці овочі одночасно, то допоки цибуля повністю приготується, часник вже згорить. Щойно часник обсмажиться до золотавої скоринки, додайте у сковорідку вершки та натертий сир. Посоліть соус.

Готуйте сирний соус на малому вогні, постійно його помішуючи, до повного розтанення сиру. У результаті у вас має вийти однорідна густа суміш з вкрапленнями часнику та цибулі. Контраст між м’якою цибулею та хрустким смаженим часником надають цьому соусу неймовірно цікавого присмаку.

В кінці приготування додайте у сковорідку обсмажені курячі грудки та протушкуйте їх кілька хвилин у сирному соусі. Готувати м’ясо під сирним соусом необхідно ще 5 хвилин, після чого страву можна подавати на стіл.

“Пальчики” з курячого м’яса

Звісно, ми переконані, що рецепт курячих грудок припаде вам до смаку. Втім, ми хочемо запропонувати вашій увазі ще один чудовий спосіб приготування курячого м’яса. Якщо ви хочете здивувати своїх близьких новим та цікавим способом обсмаження курятини, рекомендуємо взяти на озброєння рецепт курячих “пальчиків”. Для приготування цієї смачної гарячої закуски вам знадобляться такі продукти:

  • 1 чайна ложка нарізаної свіжої петрушки (5 г)
  • 1 чайна ложка меленої паприки (5 г)
  • 1 склянка тертого твердого сиру (300 г)
  • 2 курячі грудки (500 г)
  • оливкова олія за смаком
  • сіль та перець за смаком
  • 2 зубки часнику (3 г)
  • 3 яйця (приблизно 180 г).
рецепт курячих грудок у фритюрі

Для початку наріжте куряче м’ясо тонкими смужками, шириною в один палець. Потовчіть подрібнений часник, петрушку, паприку та сіль за допомогою ступки та товкача. У кінці додайте до цієї суміші невелику кількість оливкової олії.

Перелийте готову суміш в окрему посудину та додайте до неї яйця. Ретельно збийте всі компоненти до утворення однорідної консистенції. Додайте у посудину нарізане куряче м’ясо та ретельно його перемішайте, щоб курятина була повністю вкрита кляром. Після цього помістіть посудину з м’ясом у холодильник на 1-2 години, щоб курячі грудки замаринувалися та наситилися ароматом та присмаком кляру.

Опісля вийміть посудину з холодильника та обмакніть кожен шматочок м’яса у панірувальних сухарях. Переконайтеся, що всі “пальчики” рівномірно вкриті паніруванням. Поставте на вогонь каструлю з великою кількістю олії та добре її розігрійте. Обсмажте почергово всі шматочки курятини, щоб вони стали золотавими ззовні та повністю приготувалися зсередини.

Після обсмаження неодмінно викладіть курячі “пальчики” на паперовий рушник або серветку, щоб позбутися залишків олії. До того ж, якщо куряче м’ясо не буде надто жирним ззовні, його буде значно простіше обмакувати у сирний соус.

Неодмінно спробуйте цей простий рецепт курячих грудок та переконайтеся у тому, що курятина є неймовірно цікавим та смачним продуктом!



  • Oakley, B. B., Lillehoj, H. S., Kogut, M. H., Kim, W. K., Maurer, J. J., Pedroso, A., … Cox, N. A. (2014). The chicken gastrointestinal microbiome. FEMS Microbiology Letters. https://doi.org/10.1111/1574-6968.12608
  • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
  • Caillaud, B., & Jullien, B. (2003). Chicken & Egg: Competition among Intermediation Service Providers. The RAND Journal of Economics. https://doi.org/10.2307/1593720
  • Cogburn, L. A., Porter, T. E., Duclos, M. J., Simon, J., Burgess, S. C., Zhu, J. J., … Burnside, J. (2007). Functional genomics of the chicken – A model organism. Poultry Science. https://doi.org/10.1093/ps/86.10.2059

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.