Різото з кіноа, куркою, цибулею та грибами

Різото з кіноа є дуже поживною стравою, оскільки воно містить високобілкові інгредієнти (як рослинні, так і м'ясні), хороший холестерин (HDL), а також вітаміни та мінерали.
Різото з кіноа, куркою, цибулею та грибами

Останнє оновлення: 24 грудня, 2018

Основний інгредієнт цієї страви особливо корисний для вас: кіноа – це продукт, який містить усі необхідні амінокислоти, необхідні організму. Крім того, різото з кіноа легко переварити, тому воно чудово підходить для усунення токсинів.

Важливо знати, що кіноа не містить глютену, а це робить цей рецепт ідеальним для людей з непереносимістю глютену. На бажання ви можете замінити курку на інші овочі чи сою, щоб приготувати страву для вегетаріанців або веганів. Усе залежить від уподобань і потреб вас і ваших гостей.

Різото з кіноа, куркою, цибулею та грибами

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 1 середня цибулина-порей
  • 2 курячі грудки (500 г)
  • 1 столова ложка вершкового масла (20 г)
  • сіль і перець
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
  • ¼ склянки курячого бульйону (50 мл)
  • ¼ склянки білого вина (50 мл)
  • 150 г грибів
  • 1 столова ложка тертого пармезана (20 г)

Приготування

  • По-перше, замочіть кіноа у воді як мінімум на дві години. Використовуйте дві склянки води для кожної чашки кіноа. Замочивши кіноа, ви можете усунути всю піну, яку воно випускає в сирому стані. Через дві години промийте кіноа і перемістіть в горщик, щоб приготувати. Варіть приблизно 15 хвилин.
  • Замаринуйте курячу грудку (як вам подобається) і готуйте їх на грилі. Коли будуть готові, розріжте їх на товсті смужки середнього розміру.
  • Нагрійте невелику кількість олії в сковороді на середньому вогні.
  • Очистьте і наріжте гриби та цибулю на маленькі шматочки. Потім покладіть їх у сковороду і смажте кілька хвилин. Постійно мішайте, щоб вони не підгоріли.
  • У мисці змішайте курку з білим вином. Відставте вбік.
  • У іншій каструлі приготуйте кіноа. Коли буде готово, злийте воду і перемістіть кіноа до сковорідки з цибулею і грибами. Перемішуйте і поступово додавайте курку.
  • Через 10-15 хвилин вимкніть вогонь.
  • Змішайте різото з курячими смужками та подавайте. Страву посипте зверху трохи тертим сиром і щіпкою чорного перцю.
  • Ви можете подавати це різото кіноа як гарнір або як основну страву.

Різото з кіноа, гарбузом та горохом

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 2 зубчики часнику
  • ½ цибулі
  • 200 гр. кіноа
  • 150 гр. гороху
  • оливкова олія
  • 150 гр. гарбуза
  • сіль та чорний перець
  • 3 склянки овочевого бульйону (750 мл)
  • 1 столова ложка лимонного соку (15 мл)
  • ¾ чашки сиру пармезан (150 г)
  • 1 чайна ложка прованських трав (5 г)
  • ½ склянки білого вина (125 мл)

Ознайомтесь також з цією статтею: Як приготувати смачні кульки з бананами та сиром

як приготувати різото з кіноа

Приготування

  • Приготуйте кіноа, як описано в попередньому рецепті.
  • Очистьте і наріжте гарбуз на маленькі шматочки. Посипте їх лимонним соком і готуйте у мікрохвильовій печі протягом декількох хвилин на максимальній потужності.
  • Очистьте і подрібніть часник. Потім наріжте цибулю і відкладіть.
  • Додайте невелику кількість оливкової олії до сковорідки та поставте на середній вогонь. Смажте цибулю пару хвилин. Перед тим, як зняти, додайте подрібнений часник і перемішайте разом.
  • Додати варене кіноа до сковорідки разом з половиною бульйону, білим вином і травами. Мішайте постійно, щоб переконатися, що інгредієнти добре поєднуються.
  • Коли курятина значно зменшиться, додайте залишок бульйону і мішайте далі 2-3 хвилини.
  • Вимкніть вогонь і посипте сіллю та перцем. Також додайте тертий сир і горох перед подачею.

Як ви тепер знаєте, різото з кіноа – це проста страва для приготування, і ви можете додати різні інгредієнтів. Її текстура та смак дуже приємні.

Отже, це чудовий варіант для пригощання гостей. Секрет у тому, щоб контролювати час, необхідний для приготування кіноа (він не повинен перевищувати 15 хвилин) та правильні пропорції води. Якщо ви будете дотримуватися інструкції, вам не доведеться турбуватися про помилки!



  • Abugoch James, L. E. (2009). Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.): Composition, chemistry, nutritional, and functional properties. Advances in Food and Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/S1043-4526(09)58001-1

  • Navruz-Varli, S., & Sanlier, N. (2016). Nutritional and health benefits of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.). Journal of Cereal Science. https://doi.org/10.1016/j.jcs.2016.05.004

  • Monje C. Y., R. J. P. (2006). Determinación de saponina total en quinua (Chenopodium quinoa Willd) método Espectrofotométrico. In Congreso Nacional de la Asociación Boliviana de Protección Vegetal.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.