3 переваги кавуна, які вас здивують
Є кілька продуктів, які є справжніми подарунками природи. Окрім смаку, вони корисні для організму завдяки неймовірним властивостям та високій поживній цінності. У цій категорії – кавун. Відкрийте для себе переваги кавуна.
Кавун вирощують в регіонах з великим сонячним випромінюванням. Батьківщиною кавуна вважається Південна Африка. До Західної Європи кавуни були завезені під час хрестових походів. Ранні сорти плодів дозрівають у другій половині червня, пізні – до жовтня.
Кавун містить від 5,5 до 13 % легкозасвоюваних цукрів (глюкоза, фруктоза і сахароза). Кавун містить багато антиоксидантів, поживних речовин. До його складу входять пектинові речовини, білки, кальцій, магній, натрій, залізо, калій, фосфор. Кавун багатий на вітамінами, а саме: тіамін, рибофлавін, фолієва кислота, аскорбінова кислота.
Більш детальніше про харчову цінність продукту розповімо далі у статті.
Він також містить лікопен та бета-каротин – дві речовини, які допомагають запобігти раку та лікувати його.
Чим більше він стиглий, тим більша користь для здоров’я. 90% стиглого кавуна складається з води. Завдяки цьому він корисний для лікування таких станів, як сильне зневоднення, проблеми з нирками та анемія.
У цій статті ми пропонуємо 3 з багатьох переваг цього чудового фрукта.
Деякі неймовірні переваги кавуна
1. Він зміцнює серце
Кавун містить цитрулін, який перетворюється на аргінін. Ці дві амінокислоти покращують стан артерій, кровотік та загальну роботу серцево-судинної системи.
Аргінін і цитрулін необхідні для одержання оксиду азоту. Він сприяє еластичності артерій і кровоносних судин.
Також читайте: Способи використання шкірки кавуна
2. Він покращує еректильну функцію
Як не дивно, кавун має аналогічні властивості з розширювачами кровоносних судин. Вони використовуються для лікування дисфункції кровоносних судин.
Проте проблема з кавуном полягає в тому, що немає точних кількостей, які треба використати для поліпшення цього стану.
Проте цей потенціал кавуна імпонує тим, хто намагається вплинути на дисфункцію.
Дізнайтеся про те, Як покращити ерекцію партнера
3. Він сприяє підвищенню харчової цінності
Кавун добре відомий сечогінною дією та здатністю зволожувати. Однак мало відомо про його надзвичайну харчову цінність.Окрім вишуканого смаку, кавун містить велику кількість кількох поживних речовин. Це дає йому велику поживну цінність, як і деяким іншим фруктам.
Лише 100 гр. з кавуна містять такі поживні речовини:
- Вуглеводи: 8 г.
- Протеїни: 0,6 г.
- Жири: 0,2 г.
- Калорії: 30 г.
- Клітковина: 0,5 г.
- Вітамін А: 570 мг.
- Калій: 112 мг.
- Магній: 11 мг.
- Залізо: 2 мг.
- Інші вітаміни: B1, B2, B3 та B6
- Інші мінерали: марганець та фосфор
Уже не говоримо про те, що кількість води, яку ми споживаємо, набагато вища. Ця кількість демонструє користь, яку цей фрукт здатний запропонувати нашому організму. Тому кавун дуже рекомендують спортсменам, особливо професіоналам.
Дізнавшись про неймовірні переваги кавуна, ви, ймовірно, поглянете на нього по-іншому. Ви споживатимете його, розуміючи всі переваги, які він може вам запропонувати. Варто додати його до свого щоденного раціону як дуже корисну їжу.
- Buijs N, Marges E, Visser M, van Leeuwen P. Arginina en nutrición especializada. In: Anaya Prado R, Arenas Márquez H, Arenas Moya D, editors. Nutrición enteral y parenteral. 2ª ed. México D.F.: McGraw-Hill; 2012. p. 584-594. Available at: https://s3.amazonaws.com/academia.edu.documents/56875728/Nutricion_Enteral_y_Parenteral_Anaya.pdf?AWSAccessKeyId=AKIAIWOWYYGZ2Y53UL3A&Expires=1545261042&Signature=GorwrpC8dLQ4qwasK2Zj83udQVU%3D&response-content-disposition=inline%3B%20filename%3DNutricion_Enteral_y_Parenteral_Anaya.pdf#page=610. Accessed 12/19, 2018.
- Camacho J. Disfunción eréctil: abordaje y manejo del paciente. Revista de la Facultad de Medicina 2002; 25 (2): 173-188. Available at: https://www.researchgate.net/publication/262672179_Disfuncion_Erectil_Abordaje_y_Manejo_del_Paciente. Accessed 12/18, 2018.
- Cruz Bojórquez RM, González Gallego J, Sánchez Collado P. Propiedades funcionales y beneficios para la salud del licopeno. Nutrición Hospitalaria 2013; 28 (1): 6-15. Available at: http://scielo.isciii.es/scielo.php?pid=S0212-16112013000100002&script=sci_arttext&tlng=pt. Accessed 12/19, 2018.