20 неймовірних фактів про шоколад
Шоколад справді має надзвичайно приємний аромат, який ідеально смакує сам по собі або в поєднанні з іншою їжею чи десертами. Читайте далі факти про шоколад, які неодмінно вас приємно здивують.
Багато людей почувають вину після того, як з’їли шоколад, навіть не розуміючи, що лише кілька грамів шоколаду на тиждень зможуть забезпечити тіло здоровими поживними речовинами.
Все більша кількість досліджень підтверджує, що темний шоколад багатий на антиоксиданти, що робить його прекрасним доповненням до будь-якої дієти, завдяки його важливим перевагам для здоров’я. Ці дослідження показали, що темний шоколад багатий флавонідами, які є потужними антиоксидантами та захищають організм від різних захворювань.
Є багато фактів, які люди не знають про цей продукт. Прочитайте ці 20 цікавинок про шоколад, і вам захочеться їсти шоколад набагато частіше.
Дізнайтесь, Як шоколад впливає на організм.
Факти про шоколад:
- Шоколад містить незначну кількість кофеїну, у порівнянні з такими іншими продуктами, як кава чи чай.
- Оскільки шоколад є природним анальгетиком, вживання шоколаду може допомогти для лікування і запобігання таких симптомів, як біль чи ломота у тілі.
- Лише один шматочок шоколаду може забезпечити тіло енергією, щоб пробігти 200 метрів.
- Поживні речовини в шоколаді допомагають зростанню кількості корисних бактерій в організмі.
- Завдяки вмісту флавоноїдів, шоколад захищає шкіру від сонячних променів і запобігає виникненню сонячних опіків.
- Його аромат збільшує тета хвилі в мозку, які викликають почуття розслаблення. Вживання шоколаду також стимулює екскрецію ендорфінів, які відповідають за відчуття задоволення і радості.
- Вживання шоколаду покращує пам’ять і концентрацію. Це також пов’язано із вмістом флавонідів, що збільшують приплив крові до мозку протягом двох-трьох годин після вживання.
- Шоколад може допомогти запобігти розвитку карієсу, оскільки антибактеріальні речовини в какао-бобах зменшують вміст цукру.
- Зменшує втому і покращує фізичну працездатність.
- Високий вміст антиоксидантів в темному шоколаді може збільшити тривалість життя тих, хто вживає його регулярно.
- У дослідженні, опублікованому в журналі “Фізіологія і поведінка”, було встановлено, що навіть плитка темного шоколаду може допомогти краще бачити в умовах низької освітленості.
- Шоколад є дуже корисним для серця через вміст антиоксидантів в ньому. Вживання темного шоколаду сприяє розширенню артерій і сприяє притоку крові. Окрім того, це допомагає запобіганню накопичення нальоту на стінках артерій.
- Багато людей, мабуть, не повірять в це, але шоколад може допомогти з втратою ваги. Це знову ж таки пов’язано з його антиоксидантним вмістом.
- Вживання шоколаду під час вагітності допомагає запобігти розвитку стресу і покращує самопочуття.
- Він міститься у великій кількості косметичних продуктів, які зволожують шкіру і допомагають запобігти виникненню зморшок.
- Вважається, що темний шоколад може допомогти в боротьбі з кашлем.
- Антиоксиданти допомагають людині мати кращий і свіжіший вигляд.
- Флавоноїди в шоколаді борються з вільними радикалами в організмі. Через це шоколад допомагає запобігати хворобам і сприяє регенерації клітин.
- Нещодавні дослідження встановили, що у жінок, які їдять 200 грамів темного шоколаду на тиждень, ризик виникнення інсульту менший на 20 %.
- Какао містить олеїнову кислоту, тип жирів, що може допомогти підняти рівень корисного холестерину.
Поради про те, як краще їсти шоколад
Читайте: 10 переваг темного шоколаду.
- Темний шоколад є найкориснішим для здоров’я. Деякі види білого шоколаду зберігають певні корисні властивості, вони все одно, як правило, менш корисні, ніж темний сорт.
- Обмежте споживання шоколаду до максимум 50 грамів на добу.
- Тим, у кого цукровий діабет і проблеми з ожирінням, слід проконсультуватися зі своїм лікарем, перш ніж додати темний шоколад в свій щоденний раціон.
- Коли купуєте шоколад, переконайтеся, що він містить щонайменше 65% какао.
Ну як вам наші факти про шоколад? Звичайно, ці характеристики притаманні не кожній плитці, яку ми знайдемо в супермаркеті. Тому дуже важливо звертати увагу на склад продукту.
- Alfonso Valenzuela B. EL CHOCOLATE, UN PLACER SALUDABLE. Instituto de Nutrición y Tecnología de los Alimentos (INTA), Universidad de Chile. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0717-75182007000300001&script=sci_arttext
- SABOGAL-GUÁQUETA Angélica Maria; MUÑOZ-MANCO Juan Ignacio; CORTES-RENDÓN
Natalie; RAMIREZ-PINEDA José R.; LAMPREA-RODRIGUEZ M.; OSORIO-DURANGO
Edison; CARDONA-GÓMEZ Gloria Patricia. Flavonoides como estrategia terapéutica
en neurodegeneración: hallazgos y retos. https://www.redalyc.org/pdf/1698/169831208011.pdf