Смачна глазурована курка з хересом та грибами

Курка є такою універсальною їжею, яка добре поєднується з будь-яким інгредієнтом. Цього разу ми розкажемо, що таке глазурована курка з хересом та грибами, та як її приготувати. Ми гарантуємо, що це дійсно смачно і поживно!
Смачна глазурована курка з хересом та грибами

Останнє оновлення: 16 січня, 2019

Глазурована курка з хересом та грибами – один із найсмачніших рецептів. Поєднання смаків грибів та хересу здивує всіх ваших гостей та родину! Крім того, цей рецепт ідеально підходить для зайнятих людей, оскільки кожен може приготувати його менш ніж за тридцять хвилин.

Є різні способи приготування цього рецепту курки з хересом та грибами. Тим не менш, усі вони мають дві спільні ознаки: вони смачні, і ви можете зробити їх за дуже короткий час.

Харчовий аспект також є фундаментальною частиною цього рецепту глазурованої курки. Крім того, що вона дуже смачна, вона ще й сповнена білками.

Глазурована курка з хересом та грибами: рецепт 1

куряче філе

Інгредієнти

  • 250 г свіжих нарізаних грибів
  • ½ курячого філе (нарізати на смужки) (200 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
  • ½ склянки сухого хересу (100 мл)
  • Борошно пшеничне (для тіста)
  • ½ склянки курячого бульйону (100 мл)
  • 2 столові ложки сухого естрагону (30 г)
  • 2 зелені стебла селери
  • ½ дрібно нарізаної цибулі
  • Сіль і перець за смаком

Приготування

  1. Наріжте куряче філе на смужки, приправте за смаком і посипте борошном.
  2. Додайте трохи олії на сковороду і, коли вона нагріється, підсмажте курку з обох сторін до готовності. Цей процес може тривати приблизно шість-сім хвилин. Коли вона буде готова, зніміть з вогню і відкладіть.
  3. Покладіть селеру, цибулю і гриби в ту саму олію. Готуйте кілька хвилин. Потім додайте курячий бульйон, естрагон і херес.
  4. Готуйте на сильному вогні і постійно перемішуйте до утворення густого соусу.
  5. Нарешті, покладіть курку назад на сковорідку, зменште вогонь і перемішуйте протягом декількох хвилин. Соус повинен покривати курку повністю.
  6. Подавайте і насолоджуйтеся!

Глазурована курка з хересом та грибами: рецепт 2

Інгредієнти

  • 120 г грибів
  • ½ склянки хересу (125 мл)
  • 4 курячих філе (150 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • ½ цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і перець (за смаком)

Приготування

  1. Нагрійте олію на сковороді. Приправте курячі стегна, а потім покладіть їх на сковороду.
  2. Додайте також часник і дрібно нарізану цибулю.
  3. Додайте склянку води і херес на сковороду. Готуйте ще кілька хвилин або поки курка не стане м’якою.
  4. Очистьте гриби і наріжте їх. Покладіть їх на сковороду.
  5. Готуйте близько 10 хвилин і додайте більше солі, якщо необхідно.

Глазурована курка з хересом та часником: рецепт 3

соус для курки

Інгредієнти

  • 1 зубчик часнику
  • Куряче філе (нарізане) (1 кг)
  • 1 склянка хересу або білого вина (200 мл)
  • Кілька гілочок петрушки
  • Олія
  • Сіль і перець (за смаком)

Приготування

  1. Помийте курку і приправте за смаком. Налийте достатню кількість олії на сковороду, щоб ви могли смажити курку в ній. Коли вона стане золотисто-коричневою, перемістіть її в каструлю, щоб зварити.
  2. На сковороді підсмажте на середньому вогні попередньо порізаний зубчик часнику і петрушку.
  3. Потім додайте шматочки смаженої курки.
  4. Додайте склянку хересу або білого вина і готуйте все близько 25 хвилин або до тих пір, поки курка не стане ніжною.
  5. Перемішуйте час від часу так, щоб нічого не прилипало. Додайте більше солі, якщо це необхідно.

Глазурована курка з хересом та апельсином: рецепт 4

Інгредієнти

  • Сік 1 апельсина
  • 1 велика нарізана курка (1 ½ кг)
  • Маленька цибуля
  • ¾ солодкого хересу (150 мл)
  • Маленький помідор
  • 150 г подрібненої шинки Серрано
  • Оливкова олія
  • 1 столова ложка борошна (5 г)
  • Дві склянки води (400 мл)
  • Сіль і перець за смаком

Приготування

  1. Приправте курку. Потім додайте достатню кількість олії на сковороду, щоб ви могли підсмажити курку в ній. Після того, як вона приготується і стане золотисто-коричневого кольору, відкладіть.
  2. Видаліть надлишок олії, залишивши лише необхідну кількість для смаження. Наріжте цибулю і помідори, і покладіть їх на сковороду. Коли випариться томатна вода, додайте чайну ложку борошна і перемішуйте ще одну хвилину.
  3. Додайте курку, воду, апельсиновий сік, херес, шинку і корицю.
  4. Коли все закипить, зменште вогонь, накрийте кришкою і нехай готується близько години. Не забува
  5. Наприкінці додайте сіль.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.