Смачні рецепти, щоб приготувати рибне філе
Щоб мати харчуватися збалансовано, варто споживати рибу принаймні один раз на тиждень. Ось чому ми хочемо поділитися цими смачними рецептами, як приготувати рибне філе, з вами. Ви їх точно полюбите: їх легко зробити, і вони дуже смачні.
Завдяки рибі та іншим морепродуктам, тіло може відпочити від червоного м’яса. Хоча м’ясо дуже смачне, воно занадто важке, щоб їсти щодня. З іншого боку, біле м’ясо та риба легше засвоюються і так само задовольняють наш організм.
Ця страва є гарним варіантом для обіду або вечері. Пам’ятайте, що споживання морепродуктів є дуже корисним для вас. А саме, риба багата на вітаміни та необхідні мінерали: жирні кислоти, ненасичені жири, омега-3, цинк, фосфор і селен. Насправді, ці елементи дуже корисні для вашої кровоносної системи, холестерину ЛПНП та імунної системи.
1. Смажене рибне філе
У кулінарному мистецтві філе – це шматочок м’яса, будь то червоне чи біле м’ясо, або риба. Власне рибу потрібно розрізати по довжині, що означає від хвоста до голови.
Інгредієнти
- 1 середнє яйце
- 3 чайні ложки солі
- 1/2 склянки борошна
- Сік з 3 великих лимонів
- 1 чайна ложка чорного перцю
Інструкція приготування
- Приготуйте філе риби. Це означає, що вам доведеться розрізати її пополам від голови до хвоста, не забуваючи витягнути нутрощі і залишити зябра.
- Маринуйте рибу в чаші з лимонним соком і сіллю протягом 30 хвилин. Поставте у холодильник.
- Помістіть яйце в велику миску і висипте склянку борошна на тарілку.
- Після маринування філе занурюйте його у яйце, а потім – у борошно.
- Обсмажте філе в сковороді з оливковою олією, доки воно не буде золотистим з обох боків.
- Нехай охолоне
- Можна подавати з помідорами або картоплею фрі.
2. Рибне філе на пару
Випаровування – це метод приготування їжі, який часто використовується для приготування овочів та м’яса, щоб залишити їх соковитими та волокнистими.
Інгредієнти
- 2 чайні ложки солі
- 1 чайна ложка орегано
- 1 цибуля, нарізана
- 3 томати, нарізані кубиками
- 5 столові ложки нарізаної кінзи
- 4 рибні філе
- 4 зубчики подрібненого часнику
- 1 чайна ложка чорного перцю
- 3 столові ложки оливкової олії
- 1/2 склянки рибного бульйону
- 5 столові ложки перцевого крему
Інструкція приготування
- Посипте філе сіллю, часником та перцем і дайте йому поглинути аромат.
- Обсмажте цибулю та помідори разом з перцевим кремом 5 хвилин.
- Зніміть із вогню і додайте кінзу і орегано. Намажте цей соус на філе та пропарте в каструлі на середньому вогні, додавши трохи рибного відвару.
- Не давайте рибі висихати. За необхідності додайте трохи води і варіть близько 10 хвилин.
- Подавайте з картоплею фрі або салатом. Іншим гарним гарніром є жасминовий рис, ароматний і смачний.
- AARP. [Internet]. Pescado sudado. 2010. Disponible en: https://www.aarp.org/espanol/cocina/recetas/info-09-2010/peru_pescado_sudado.html
- Consejería de Sanidad. [Internet]. El pescado en la dieta. Nutrición y Salud, 2005. Disponible en: http://www.nutricion.org/publicaciones/pdf/el_pescado.pdf
- Fundación Española del Corazón. [Internet]. El pescado, imprescindible en la dieta. Disponible en: https://fundaciondelcorazon.com/corazon-facil/blog-impulso-vital/2316-el-pescado-imprescindible-en-la-dieta.html
- Fish fillet. (n.d.). In Wikipedia. retrieved on March 19, 2018 from https://en.wikipedia.org/wiki/Fish_fillet
- Tørris C, Småstuen MC, Molin M. Nutrients in Fish and Possible Associations with Cardiovascular Disease Risk Factors in Metabolic Syndrome. Nutrients. 2018;10(7):952. Published 2018 Jul 23. doi:10.3390/nu10070952