Смузі для лікування кишківника

Березень 9, 2016
Усі інгредієнти цього смузі володіють протизапальними властивостями, які також допомагають зміцнити імунну та травну системи і покращити їхню роботу.

Кишківник відіграє одну з найважливіших ролей в організмі, адже це шлях, через який виводяться токсини. Також він регулює декілька життєво важливих функцій, які є запорукою доброго здоров’я.

Спеціалісти погоджуються, що серед причин більшості основних захворювань: неправильне харчування, погана робота кишківника і, як результат, накопичення токсинів.

Сидячий спосіб життя та неправильне харчування можуть стати тягарем для вашого кишківника, адже ви не забезпечуєте його достатньою для нормального травлення кількістю поживних речовин, а це також впливає на метаболічні процеси організму.

Якщо кишківник запалений, слабкий або у ньому накопичилося багато токсинів, це ставить під ризик здоров’я всієї травної системи. Організм не може засвоювати потрібні йому поживні речовини, тому імунна система слабне, і в результаті починають виникати інші захворювання та розлади.

Саме тому настільки важливо підтримувати належну роботу кишківника і давати організму поживні речовини, потрібні, аби не виникало запалень, а також, щоб травна система працювала як годинник.

Спеціальне смузі для зцілення кишківника

Щоб подолати запалення, а також заспокоїти і вилікувати кишківник, важливо відмовитися від поганих звичок та почати вести здоровий спосіб життя з правильним харчуванням та достатньою кількістю спорту.

Крім всього цього, також можна використовувати інші невеличкі секретні рецепти, щоб покращити роботу травного тракту і, таким чином, зміцнити здоров’я всього організму.

Цей рецепт освіжального протизапального смузі поєднує у собі властивості різних фруктів та спецій, щоб створити напій із потужними властивостями цілющими для травної системи.

Щоб краще розібратися з його користю, ми окремо розповімо про кожен інгредієнт.

Манго

2-mango-i-papaia

Завдяки високому вмісту квертицину та ізоквертицину, манго мають деякі дуже важливі антиоксиданти, які можуть допомогти вам вберегтися від раку товстої кишки.

Крім того, у манго багато вітамінів А та С, а також каротиноїдів, які зміцнюють імунну систему та борються із запаленням. 

Папайя

Одна з основних переваг папаї у високому вмісті ензимів таких як папаїн і хімопапаїн, які є потужними протизапальними засобами і також пришвидшують загоєння.

У папаї містяться вітаміни C, E та бета-каротин, які також сприяють зменшенню запалення.

Імбир

Гінгерол – активний компонент, який надає імбиру його особливий пряний смак, робить цей корінь одним із найпотужніших натуральних протизапальних засобів у природі.

Куркума

3-kurkuma

Активний інгредієнт, який містяться у куркумі, відомий як куркумін. Це сильний антиоксидант та протизапальний засіб, який допомагає зняти запалення у різних частинах організму.

Крім всього цього, куркума також допомагає боротися з раком, адже здатна сповільнити ріст пухлин та інших відхилень або запобігти їхньому виникненню.

Кориця

За результатами декількох досліджень кориця зменшує рівень цитокінів (молекул, які впливають на запальні процеси) в організмі.

Пробіотики

4-probiotyky

Це назва “корисних” бактерій, які допомагають регулювати кишкову флору. При щоденному споживанні, пробіотики сприяють відновленню природного балансу кишкової флори в організмі.

Глютамін

Це амінокислота, яка впливає на роботу дуже важливих систем організму, у тому числі травної та імунної.

Глютамін допомагає відновити пошкодження кишківника, а також підтримує його слизову оболонку у належному стані.

Як приготувати це смузі?

5-smuzi-z-mango

Цей дуже простий у приготуванні рецепт є здоровим способом відновити та вилікувати кишківник без жодних побічних ефектів для здоров’я.

Інгредієнти 

  • 1 ½ склянки молока з насіння льону без цукру
  • ½ склянки замороженого манго
  • ½ склянки свіжої папаї
  • ¼ склянки  волоських горіхів
  • шматок свіжого кореня імбиру (1 см)
  • шматок свіжого кореня куркуми (1 см)
  • ½ чайна ложка меленої кориці
  • 1 столова ложка насіння чіа
  • 1 столова ложка насіння льону
  • 1 столова ложка подрібненого L-глютаміну
  • ¼ чайної ложки порошку пробіотика

Приготування 

  • Вилийте молоко з насіння льону в блендер, а потім додайте всі інші інгредієнти.
  • Збивайте всі інгредієнти протягом декількох хвилин до кремоподібної консистенції.
  • У цьому випадку не потрібно мати дуже потужний блендер, адже вам не доведеться переробляти насіння чи горіхи.
  • Коли все готово, пийте смузі холодним, щоб зберігалися усі поживні властивості.
  • Найкраще пити його натщесерце або замість звичного для вас сніданку.
Вас також можуть зацікавити