Три неймовірно смачні грибні страви

Вересень 4, 2018
3 грибні страви з цієї статті вам сподобаються м'якою текстурою та особливим соковитим смаком грибів.

Ви знаєте, як приготувати смачні грибні страви? Може бути важко вигадати новий рецепт з цим чудом природи, що росте в лісі. Однак це не так складно, як здається.

Коли справа доходить до приготування чудових грибних страв, час має важливе значення для того, щоб зробити їх соковитими. Тому важливо уважно стежити за грибами, поки ви їх готуєте (особливо на сковороді).

Ніколи не пізно вивчити нові методи приготування їжі для створення нових страв. Пам’ятайте, що сорт – це ще одна таємниця для приготування смачних страв.

Крім того, гриби є прекрасним джерелом мінералів (селену, цинку, натрію, калію, магнію та фосфору), які добре смакують практично в будь-якій страві, від піци до макаронів з бешамель. Гриби також містять антиоксиданти, антианемічні, а також діуретичні властивості.

Ці смачні грибні рецепти дуже швидко і легко зробити. Це займе лише 20 хвилин. Спробуйте!

Смачні грибні страви

1. Запечені гриби

смачні грибні страви
Приготування їжі в духовці неймовірно корисне, але дуже мало людей про це думають. Цей спосіб приготування зберігає всі поживні речовини в їжі. Тому страва може мати більш рівномірний смак.

Цікаво те, що всі грибні страви містять приправи та інші інгредієнти, які дають змогу виділити смак гриба. Приготування цього рецепту не займає багато часу. Отже, любите ви готувати чи ні, все одно спробуйте.

Інгредієнти

  • 1 столова ложка солі (25 г)
  • 15 грибів (115 г)
  • 2 миски сухарів (200 г)
  • 2 миски тертого сиру (200 г)
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної петрушки (25 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (60 мл)
  • 4 подрібнені зубчики часнику (35 г)

Приготування

  • Вам знадобиться миска, щоб все змішати.
  • Покладіть туди сухарі, тертий сир, часник, петрушку та олію.
  • Обережно відділіть стебла з грибів і відкрийте їх, щоб ви могли наповнити їх сумішшю, яку ви щойно зробили.
  • Покладіть їх на деко і запікайте у духовці при 200° С протягом 15 хвилин.
  • Після цього залиште на декілька хвилин при кімнатній температурі.
  • Подавайте до столу і насолоджуйтеся!

Хочете знати більше? Збалансовані страви для схуднення та спалення жиру

2. Андалузькі гриби

домашні грибні страви
Цей рецепт походить із Севільї (Іспанія). Якщо ви любите іспанську їжу, то приготуйте цю страву. Її також дуже легко зробити, бо в ній є лише кілька недорогих інгредієнтів. Дотримуйтеся цих простих кроків, щоб приготувати цей смачний рецепт.

Інгредієнти

  • 1 цибуля (75 г)
  • 1 столова ложка солі (25 г)
  • 500 г грибів
  • 1/2 склянки мигдалю (50 г)
  • 2 нарізані гілочки петрушки (10 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (30 г)
  • 230 мл білого вина
  • 4 подрібнені зубчики часнику (40 г)
  • 1 столова ложка нарізаного червоного перцю (25 г)

Приготування

  • Розчавіть у ступці часник, мигдаль та петрушку.
  • Обсмажте цибулю з сіллю та оливковою олією на сковорідці до золотого кольору.
  • Потім додайте гриби до тієї ж сковороди й обсмажте все 2 хвилини. Перед тим як зняти з вогню, додайте перець і посмажте з іншими інгредієнтами.
  • Додайте вино до цієї суміші.
  • Коли ви побачите, що вино випарувалося, додайте вміст ступки.
  • Готуйте 10 хвилин.
  • Подавайте гарячими та насолоджуйтеся!

Шукаєте більше ідей? Смачний рецепт баклажана, фаршированого м’ясом

3. Гриби в білому вині

грибні страви з вином
Це ще одна страва, яку ви можете зробити з дуже малої кількості інгредієнтів, використовуючи біле вино, щоб підкреслити аромат соковитих грибів.

Інгредієнти

  • 1 столова ложка солі (25 г)
  • 2 миски грибів (200 г)
  • 1 склянка білого вина (110 мл)
  • 2 очищені та нарізані зубчики часнику (10 г)
  • 2 склянки сметани (220 мл)

Приготування

  • Покладіть інгредієнти в сковорідку в такому порядку: спочатку часник, потім гриби та біле вино.
  • Переконайтеся, що вогонь середній.
  • Потім додайте сметану, коли вся суміш добре змішається.
  • Готуйте приблизно 10 хвилин.
  • Після того, як страва буде готова, ви можете спробувати смачні гриби з винним соусом. Насолоджуйтеся!
Вас також можуть зацікавити