Цибуля порей для виведення токсинів і втрати ваги

Цибуля порей діє як натуральний сечогінний засіб і допомагає організму позбутися від токсинів. Цей овоч багатий на вітаміни, мінерали, розчинну та нерозчинну клітковину, що покращує травлення. 
Цибуля порей для виведення токсинів і втрати ваги

Останнє оновлення: 18 травня, 2019

Цибуля порей це простий засіб, який стане доповненням до вашої звичної програми зі схуднення й у той же час сприятиме натуральній детоксикації організму. Він просто дивовижний.

Рослина, про яку ми хочемо поговорити сьогодні, має значно м’якший смак, ніж звичайна цибуля, а також вона надасть чудового смаку вашим щоденним стравам. Однак якщо є щось одне, чим повинна славитися цибуля порей, то це здатністю виводити токсини.

Також ви можете знати про те, що цибулю порей століттями використовували для покращення здоров’я жінок.

Дійсно, збереглися записи з древньої Греції та Риму, у яких пояснено, як цей сорт цибулі може покращити фертильність і здоров’я серця в жінок та побороти задишку та втому.

У цій статті ми хочемо поділитися рецептом очисного засобу від токсинів, який сприяє здоровій втраті ваги.

Ця інформація неодмінно стане вам у нагоді.

Цибуля порей піклується про ваше здоров’я

Цибуля порей належить до сім’ї Alliaceae (Цибулеві), групи рослин, які виростають з цибулин, як-от часник і цибуля. Її характерною ознакою є солодший смак, ніж у своїх “родичів”, що робить порей значно універсальнішим продуктом на кухні.

У цьому блозі ми часто говоримо про користь від споживання моркви, буряка, часнику та лимонів. Прийшов час додати в цей список ще один винятковий овоч, який рекомендують вживати з перерахованих нижче причин.

цибуля порей

 

Цибуля порей – це чудове джерело поживних речовин 

  • У цибулі порей міститься багато антиоксидантів і флавоноїдів, що борються із запаленням та впливом вільних радикалів.
  • До того ж, не забувайте, що цибуля порей є одним із унікальних джерел вітамінів А та С, які чудово допомагають очистити організм, борються із запаленням та відновлюють природний баланс pH в організмі.
  • Вас може зацікавити факт, що цей сорт цибулі містить дуже мало калорій, а це робить її чудовим варіантом для тих, хто хоче схуднути (у близько 100 грамах свіжих стебел продукту міститься лише 61 калорія).
  • У цибулі порей дуже багато розчинної та нерозчинної клітковини. Якщо їсти її регулярно, це може допомогти перебороти закреп.
  • Загалом, цей невибагливий овоч є багатим джерелом вітамінів і мінералів, таких як цинк, залізо, калій та магній – усі вони мають важливе значення для вашого здоров’я.
  • Урешті, цибуля порей містить дуже багато фолієвої кислоти, що робить її особливо корисною під час вагітності.

Цибуля порей – це натуральний антибіотик

  • Цибуля порей не містить настільки багато аліцину, як часник, тим не менш, вона є потужним джерелом натуральних антибіотиків.
  • Проведені в лабораторії дослідження підтвердили, що завдяки рівню аліцину в часнику та цибулі порей, можна запобігти формуванню холестерину в крові, адже ця сполука пригнічує певні ензими, які накопичуються в печінці. Ці продукти дуже корисні для вас. 

Сприяє здоров’ю серця

Наш простий засіб із цибулі порей допоможе подбати про здоров’я серцево-судинної системи. Регулярне споживання цього овоча сприяє вивільненню оксиду азоту (NO) через стінки кровоносних судин.

У результаті покращується циркуляція та зменшується утворення кров’яних згустків.

Дізнайтеся про те, як в домашніх умовах виростити цибулю

Цибуля порей як очищувальний засіб для організму 

У цибулі порей міститься багато води, тобто вона є чудовим сечогінним і допомагає виводити токсини. Насправді ця рослина і є добре відомою саме завдяки очисним властивостям.

Про це неодмінно варто пам’ятати.

Приготуйте засіб із цибулею порей

чай

Інгредієнти

  • 3 цибулі порей
  • 1 літра води
  • Сік 1 лимона

Приготування

  • Щоб приготувати цей засіб для очищення токсинів і схуднення, вам знадобиться три досить великі стебла цибулі порей та один лимон.
  • Спочатку потрібно налити літру води в каструлю та довести її до кипіння. Розкрийте три стебла цибулі порей та киньте їх у воду, готуйте їх протягом кількох хвилин.
  • Як тільки цибуля готова, зніміть каструлю з вогню та залиште воду, у якій вона готувалася.
  • Зберігайте воду з-під цибулі в скляній пляшці та додайте туди лимонного соку.
  • А з приготованих стебел цибулі порей можна, наприклад, зробити смачний суп.

Як приймати засіб із цибулею порей

  • Випийте першу склянку рідини натщесерце, щойно прокинетеся вранці. Краще споживати засіб, поки він ще теплий. Це допомагає пришвидшити метаболізм і підсилює очисні властивості цього натурального напою.
  • Другу склянку потрібно випити за 15 хвилин до обіду.
  • Не забудьте випити третю склянку десь пополудні та прийняти засіб учетверте за 15 хвилин до вечері.

Цієї очисної дієти для схуднення можна дотримуватися протягом 10 днів. Старайтеся доповнити її харчуванням із невисоким вмістом жирів і заняттями спортом. Незабаром стануть помітні результати, а здоров’я лише скаже вам “дякую”.



  • Camila R.A. Malafaia, Bernadete P. da Silva, Luzineide W. Tinoco, José P. Parente,
    Structural characterization and gastroprotective property of a novel glucofructan from Allium ampeloprasum var. porrum, Carbohydrate Research, Volume 402, 2015, Pages 44-49, ISSN 0008-6215, https://doi.org/10.1016/j.carres.2014.10.022.
    (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0008621514003954).
  • Food Data Central. Leeks, (bulb and lower-leaf portion), raw. Abril 2019. U. S. Department of Agriculture.
  • Harvard TH Chan. School of Public Health. Vegetables and fruits.
  • Kolderup Hervik A, Svihus B. The role of fiber on energy balance. Journal of Nutrition and Metabolism. Enero 2019. 4983657. doi: 10.1155/2019/4983657.
  • Mayo Clinic. Dietary fiber: essential for a healthy diet. Enero 2021.
  • Porrata Maury Carmen, Hernández Triana Manuel, Abuín Landín Alfredo, Campa Huergo Concepción, Pianesi Mario. Caracterización y evaluación nutricional de las dietas macrobióticas Ma-Pi. Rev Cubana Invest Bioméd  [Internet]. 2008  Dic [citado  2018  Dic  16] ;  27( 3-4 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002008000300001&lng=es.
  • Segura S. y Torres. J. Historia de las plantas en el mundo antiguo. Madrid: Universidad de Deusto, 2009. p. 439.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.