Цибуля, часник та лимон - 3 чудо-засоби

Цибуля, часник та лимон - 3 чудо-засоби
Цибуля, часник та лимон - 3 чудо-засоби

Останнє оновлення: 14 грудня, 2018

Цибуля, часник та лимон – це три продукти, які вам потрібно мати вдома, тому що їх ми використовуємо в тисячах рецептів.

Це також три засоби, які дуже часто застосовують у природній медицині. У цій статті ми хочемо розповісти вам, чому щоденно потрібно їсти цибулю, часник та лимон.

Цибуля та її властивості

цибуля

Їстівну цибулю використовували впродовж тисячоліть в Азії та Європі. Її також дуже часто їдять в Америці. Серед чудових переваг ми знаходимо такі:

  • Це прекрасне джерело поживних речовин. Цибуля надає нам багато води та незамінних амінокислот.
  • Також вона містить: мінерали (сірка, натрій, кальцій, магній і фосфор) та вітаміни (комплекс В, С і Е)

Вона покращує роботу нирок

Завдяки діуретичній дії цибуля добре підходить для пацієнтів з проблемами нирок (камені, ниркова недостатність тощо). Крім того, її рекомендують людям, які мають гіпертонію та затримку рідини.

Це відхаркувальний засіб

червона цибуля
Коли ви страждаєте на такі захворювання дихальних шляхів, як фарингіт або бронхіт, цибуля допомагає вивести слиз.

Крім того, варто їсти цибулю, якщо у вас застуда.

Вона знижує рівень холестерину

Споживання цибулі знижує рівень жиру в крові та рівень “поганого” холестерину (ЛПНЩ).

Крім того, цибуля допоможе очистити артерії природним шляхом.

Вона балансує цукор у крові

Люди, які страждають на діабет, можуть скористатися цибулею, адже вона здатна знизити рівень цукру в крові.

Властивості часнику

часник
Багато страв не будуть такими смачними без часнику. Його зубчики дають характерний аромат. Крім того, у нього також є десятки переваг.

Серед них такі:

  • Покращення кровообігу завдяки такій сполуці, як аліцин. Він допомагає запобігти утворенню тромбів і збільшує кровообіг.
  • Зниження артеріального тиску: разом з перевагами для кровообігу також треба зазначити, що часник здатен збалансувати артеріальний тиск, тому його рекомендують тим, хто страждає на гіпертонію.
  • Зниження холестерину. Оскільки він має такий великий вплив на кров, не можна забувати про цю фантастичну властивість. Часник знижує рівень холестерину і ліпідів, накопичених в артеріях.
часник має багато переваг для здоров'я
  • Він зміцнює імунну систему: сполуки в часнику поліпшують природний захист, тому його регулярне споживання зменшує кількість інфекційних хвороб, зокрема простудних захворювань, грипу та тонзиліту.
  • Він має протизапальну дію: якщо решти переваг недостатньо, ми можемо додати ще той факт, що він зменшує набряк. Наприклад, його можна використовувати при поширених розладах (артрозі або артриті) та запаленні простати у чоловіків.

Властивості лимонів

лимон розрізаний навпіл
Цей цитрусовий фрукт добре відомий своїм жовтим кольором і кислим смаком. Його використовують у багатьох стравах: від цукерок до салатів. Ви навіть можете зробити чаї, що мають лікувальні та профілактичні властивості.

Ось деякі з переваг цього фрукта:

  • Він зміцнює імунну систему: як і часник, лимон зміцнює імунну систему. Він запобігає вірусним хворобам. Наприклад, якщо ви вип’єте половину склянки лимонного соку, організм отримає 53 мг вітаміну С. Цей вітамін природним чином стимулює захист організму.
  • Він очищає: багато хвороб, на які ми страждаємо, насправді викликані накопиченням домішок і шлаків.
  • Лимон також здатен природно очищати печінку та жовчний міхур. Це означає, що він стимулює вироблення жовчі та зменшує жир у печінці.
  • Він очищає кров. Під час детоксикації печінки цей цитрус допомагає очистити кров. Це передбачає усунення ліпідів та інших елементів, які є токсичними для здоров’я.
лимони
  • Він захищає від дії вільних радикалів: оскільки він багатий на антиоксиданти, він чудово підходить для зменшення негативних ефектів дії вільних радикалів. Зрештою, вони викликаають багато проблем і хвороб.

Їжте цибулю, часник і лимони

Знаючи про властивості кожного інгредієнту, ми можемо уявити собі їхні властивості разом. Коли ми об’єднаємо їх, ці три продукти стануть надзвичайно потужним природним засобом.

Це пов’язано з концентрацією мінералів, вітамінів та інших поживних речовин. Цибуля, часник і лимон непереможні. Вони є нашим найкращим захистом, якщо ми хочемо залишитися абсолютно здоровими.

Часто ми поєднуємо їх у наших улюблених стравах, однак ми можемо ще посилити їхні переваги, зробивши з них сироп.

Цей домашній засіб запобігає звичним зимовим хворобам (простудам та грипу).

Крім того, його можна використати для покращення здоров’я крові, зменшення болю та запалення, а також виведення токсинів з організму.

Інгредієнти

  • 3 зубчики часнику
  • 1 цибуля (краще червона)
  • 1 шматочок кореня імбиру
  • 3 лимони
  • 1/2 чашки чистого меду

Приготування

  • Очистьте часник, наріжте його та розітріть у ступці, поки не отримаєте густу пасту.
  • Очистьте цибулю і натріть на часник.
  • Натріть імбир, потім додайте до решти.
  • Видавте сік з лимонів і додайте разом з медом до суміші.
  • Закрийте і залиште на ніч (близько 8 годин).
  • Через 8 годин процідіть у скляну банку з кришкою.
  • Ви можете зберігати сироп у холодильнику один місяць.

Як використовувати:

Щоб досягти бажаних результатів, потрібно приймати столову ложку раз на добу (для профілактики). Для лікування вірусної інфекції приймайте столову ложку з кожною основною стравою (3 рази на день).



  • Corzomartinez M, Corzo N, Villamiel M. Biological properties of onions and garlic. Trends Food Sci Technol. 2007;18(12):609–25.
  • Benkeblia N. Antimicrobial activity of essential oil extracts of various onions (Allium cepa) and garlic (Allium sativum). Lebenson Wiss Technol. 2004;37(2):263–8.
  • Griffiths G, Trueman L, Crowther T, Thomas B et al. Onions–a global benefit to health. Phytother Res [Internet]. 2002;16(7):603–15.
  • Charron CS, Milner JA, Novotny JA. Garlic. En: Encyclopedia of Food and Health. Elsevier; 2016. p. 184–90.
  • González E, Domínguez R, Moreno D, García C. Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. J Pharm Biomed Anal. 2010;51(2):327–45.
  • González D, Angulo J, Vallejo S, et al. High-cholesterol diet enriched with onion affects endothelium-dependent relaxation and NADPH oxidase activity in mesenteric microvessels from Wistar rats. Nutr Metab (Lond). 2014;11(57).
  • Colina C. Evaluación de las propiedades antiinflamatorias, antioxidantes e hipolipidémicas de cebolla procesada como ingrediente funcional “in vitro” y en modelo animal. Madrid: Universidad Complutense. 2018.
  • González M, Guerra G, Maza J, Cruz A. Revisión bibliográfica sobre el uso terapéutico del ajo. Revista Cubana de Medicina Física y Rehabilitación. 2014;6(1).
  • Ordóñez E, Reategui D, Villanueva J. Polifenoles totales y capacidad antioxidante en cáscara y hojas de doce cítricos. Scientia Agropecuaria. 2018;9(1):113-121.
  • Argote F, Suárez Z, Tovar M, Pérez J et al.  Evaluación de la capacidad inhibitoria de aceites esenciales en staphylococcus aureus y escherichia coli. 2017;15(2).

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.