Відкрийте для себе деякі потенційно канцерогенні продукти

Вашому організму може бути важко пристосуватися до здорової їжі і спочатку у вас можуть з'явитися головні болі або інші недуги.
Відкрийте для себе деякі потенційно канцерогенні продукти

Останнє оновлення: 13 травня, 2019

Чи знаєте ви, що, згідно з дослідженнями, певні продукти потенційно канцерогенні, якщо їх споживати на щоденній основі? Ми можемо їсти деякі з цих продуктів дуже часто, не знаючи про ризики, які можуть згодом виявитися.

Ми пояснимо вам в цій статті, споживання яких потенційно канцерогенних продуктів ви повинні обмежити або уникати, особливо якщо у вас є сімейна історія захворювань на рак або якщо ви просто хочете убезпечити себе.

Канцерогенні продукти та ГМО

Численні дослідження показують, що генетично модифіковані продукти становлять ризик для здоров’я, який з роками стане все більш явним, тоді як вже занадто пізно для багатьох. Масове виробництво сільськогосподарських продуктів, націлене на більший масштаб, а не на високу якість, перетнуло багато етичних меж. Крім того, генетично модифіковані продукти пов’язані з іншими проблемами, такими як безпліддя і алергія.

Найбільш поширеними генетично модифікованими продуктами є соя та кукурудза. Проблема стосується не тільки цих харчових продуктів, але й борошна та інших похідних від них, оскільки кукурудзяний крохмаль або сироп містяться в багатьох солодощах, і майже вся худоба харчується генетично модифікованою соєю, а ми потім з’їдаємо все це, навіть не усвідомлюючи.

З цієї причини ми рекомендуємо їсти органічні продукти, особливо якщо вони містять сою або кукурудзу, такі як м’ясо, молоко або яйця. Ми також рекомендуємо вам завжди уважно читати склад.

кукурудзяне борошно та канцерогенні продукти

Цукор-рафінад

Незважаючи на те, що рафінований цукор завжди був делікатесом, все більше і більше дієтологів вважають його “білою отрутою”. Деякі дослідження підтвердили, що рафінований цукор викликає рак, оскільки він не дає жодної користі для здоров’я, а лише краде поживні речовини і кислотність. Пухлини, як правило, формуються в підкисленій тканині від недоїдання, стресу, поганих звичок, надлишку токсинів і т.п.

Він також призводить до поширення паразитів і більш високої схильності до підшлункових та серцево-судинних захворювань.

Недостатньо просто усунути з вашого раціону рафінований цукор, щоб вирішити цю проблему, треба розглянути всі продукти, до складу яких він входить: кондитерські вироби, шоколад, цукерки та ін.

Ось деякі набагато більш корисні альтернативи, ніж цукор:

  • Стевія
  • Бджолиний мед
  • Тростинний мед
  • Коричневий цукор
  • Сироп агави
  • Зернові меляси
  • Сахароза
цукор та канцерогенні продукти

Рафіновані вуглеводи

Рафіновані вуглеводи усувають з цілісного зерна клітковину, яка є важливою поживною речовиною для процесу травлення. Деякі приклади оброблених і рафінованих зернових і борошняних виробів:

  • Макаронні вироби
  • Хліб
  • Оброблена випічка
  • Крекери
  • Тістечка

Ці продукти зазвичай їдять щодня, в цьому випадку вони, ймовірно, можуть викликати рак товстої кишки або рак молочної залози в довгостроковій перспективі. Крім того, вони можуть викликати збільшення ваги, кислотність, погане травлення і закрепи.

З іншого боку, регулярне споживання цільного зерна сприяє здоровому травленню і дозволяє почувати себе ситими, тому його слід включити в ваш раціоні, якщо ви хочете схуднути.

хліб з льону

Останні поради

Тепер, коли ми проаналізували три продукти, які потенційно викликають рак, якщо їх їсти регулярно, ось декілька заключних пропозицій, які можуть допомогти вам прислухатися до наших порад:

Обирайте органічні продукти. Просто тому, що продукт називається натуральним, це не обов’язково означає, що він складається з органічних складників, і такі продукти, як правило, містять дешеві, некорисні, потенційно канцерогенні інгредієнти. Ви повинні особливо уникати сою, кукурудзу і побічних продуктів.

Усуньте з вашого раціону рафінований цукор і продукти, підсолоджені рафінованим цукром, і замініть його природними підсолоджувачами.

Обирайте цілісне зерно з натуральною клітковиною. Ця зміна має також передбачати споживання більшої кількості води, окрім споживання згаданих продуктів, оскільки організм може спочатку боротися, щоб пристосуватися до нового раціону, і ви можете страждати від закрепів, головних болів або інших подразників. Через деякий час ці симптоми зникнуть і ви помітите величезне поліпшення.



  • Dona, A., & Arvanitoyannis, I. S. (2009). Health risks of genetically modified foods. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390701855993
  • Larsson, S. C., Bergkvist, L., & Wolk, A. (2006). Consumption of sugar and sugar-sweetened foods and the risk of pancreatic cancer in a prospective study. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/84/5/1171 [pii]

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.