Відкрийте переваги морських водоростей для лікування гіпотиреозу

Травень 18, 2016
Морські водорості не лише допомагають нам регулювати роботу серцево-судинної системи, але й також є дуже корисними, якщо ми хочемо знизити рівень холестерину або схуднути.

Гіпотиреоз – це захворювання, яке зазвичай вражає жінок у віці за 50 років, але може також з’явитися після пологів. Його супроводжують симптоми, які можуть вплинути на якість життя і навіть зовнішній вигляд тих, хто страждає на нього.

У цій статті ми пояснимо деякі з численних переваг морських водоростей, і, зокрема, те, як вони можуть допомогти завдяки вмісту йоду та інших корисних сполук. Ми також надамо деякі поради, щоб ви могли виявити, як легко і весело готувати з морськими водоростями.

Що таке гіпотиреоз?

Гіпотиреоз є захворюванням, яке відчувають на собі 3% населення. У тих, хто страждає на нього, зменшується рівень гормонів щитоподібної залози в плазмі крові.

Найпоширеніші симптоми:

  • Втома і виснаження
  • М’язова слабкість
  • Відчуття холоду
  • Збільшення або зменшення ваги без видимої причини
  • Депресія
  • Подвійне підборіддя у худих людей
  • Втрата волосся
  • Бліде або жовтувате обличчя
  • Утримання рідини
  • Дуже суха шкіра
  • Відсутність волосся на зовнішніх краях брів

У чому причина?

Найпоширеніші причини цього захворювання:

  • Різні типи тиреоїдиту
  • Вроджені дефекти
  • Променева терапія на шиї
  • Препарати від проблем з щитоподібною залозою
  • Лікування літієм
  • Хронічний дефіцит йоду

Різновиди морських водоростей

Морські водорості все ще є відносно невідомими в кулінарному світі, попри те, що ці корисні продукти мають потенціал для численних застосувань у рецептах.

Більшість людей, які не використовують морські водорості, визнають, що просто не знають, як їх готувати. Однак додати морські водорості до наших страв набагато простіше, ніж здається. Це також може надати оригінального дотику нашим повсякденним рецептам.

Завдяки японській кулінарії морські водорості з’явилися на наших кухнях. Також вегетаріанські та макробіологічні дієти додали їх до меню, щоб значно збільшити кількість корисних речовин, зокрема йоду, який, як правило, у дефіциті в людей, які страждають на гіпотиреоз.

Перед тим, як використовувати ці рекомендації, дуже важливо відзначити, що морські водорості завжди мають бути екологічно чистими або з гарантією того, що вони не містять токсичних речовин.

wakame-Jacqueline-500x333Як можна використовувати морські водорості?

Кожен тип морських водоростей має різні інструкції з використання відповідно до його унікальних характеристик. Тонкий різновид слід замочувати лише протягом декількох хвилин, тоді як приготування більш товстого потребує до 30 або 40 хвилин.

Нижче ми надамо декілька порад:

  • Норі: для приготування суші  використовують дуже тонкі шари цієї водорості. Просто намочіть її та оберніть рис або будь-яку начинку на ваш вибір.
  • Комбу: комбу в складі овочевих рагу пом’якшить їх і поліпшить травлення.
  • Вакаме: Якщо додати трохи вакаме під час приготування овочевого соте, це зробить його кремовим, дозволяючи замінити картоплю або сир.

З іншого боку, є дві дуже корисні морські водорості, які ми рекомендуємо використовувати як добавки:

Завжди проконсультуйтеся з лікарем.

sushi-Michael-Kappel-500x331Сіль із водоростей

Інший варіант споживати щодня морські водорості – зробити сіль з морських водоростей, яка допоможе посилити аромат ваших страв.

  • Щоб її зробити, необхідно подрібнити морську сіль разом з морськими водоростями на ваш вибір, добре перемішати та зберігати в скляній пляшці під щільно закритою кришкою. Ви також можете додати кілька ароматичних рослин.
  • Сіль діятиме як консервант.

Ви можете використовувати її так само, як ви б використовували звичайну сіль при приготуванні їжі, в супах, рагу тощо.

vodorosti-wakame-Jacqueline-500x333Продукти, яких варто уникати

Окрім споживання морських водоростей, треба обмежувати або уникати вживання продуктів, які, хоча для багатьох людей є здоровими, не є корисними для тих, хто страждає на гіпотиреоз, оскільки вони блокують засвоєння йоду:

  • хрестоцвіті овочі: капуста, брюссельська капуста, цвітна капуста та броколі
  • шпинат
  • соя
  • персики
  • квасоля
  • лайми

Крім того, будь-яка оброблена або рафінована їжа завдає шкоди вашому здоров’ю, так само, як і вода з крана. Обирайте натомість дистильовану або мінеральну воду.

Вас також можуть зацікавити