Вівсянка з насінням чіа на сніданок

Вівсянка з насінням чіа на сніданок
Вівсянка з насінням чіа на сніданок

Останнє оновлення: 04 листопада, 2018

У нашому блозі ми вже не раз говорили, що сніданок це один із найважливіших прийомів їжі. Його якість впливає на те, як організм людини працює протягом решти дня. Ми хочемо поділитися з вами цікавим рецептом із насінням чіа та вівсянкою. Цю страву можна приготувати звечора й не шукати собі виправдань не снідати вранці.

Сніданок задовільняє голод, який ви відчуваєте після сну, і забезпечує організм енергією, необхідною для виконання завдань у першій половині дня.

Але попри все це, люди мають певні схильності та звички, які погіршують якість сніданку або просто не дають повноцінно насолоджуватися його корисними властивостями.

Дехто спішить вибігти з дому на роботу, адже переконаний, що відмова від їжі може допомогти скинути зайву вагу. Є й такі, хто переконані: якщо я не хочу їсти, то і снідати не потрібно.

Однак на щастя, усе більше і більше людей починають усвідомлювати користь сніданку та докладають особливих зусиль, щоб він був корисним і багатим на поживні речовини.

Хочете дізнатися більше?

Корисний сніданок із насіння чіа та вівсянки

Поєднання насіння чіа та вівсянки стало дуже популярним рецептом, адже це чудовий варіант на сніданок. 

В обох інгредієнтах містяться поживні речовини, необхідні організму на початку дня, щоб мати більше енергії та кращий метаболізм.

Деякі люди сприймають цей рецепт як доповнення до дієти для схуднення, адже він надовго дарує відчуття ситості, містить мало калорій і покращує травлення.

Крім всього цього, це чудова альтернатива звичній каві з печивом, яке лише маскує голод на початку дня.

Корисні властивості насіння чіа 

насіння чіа в посудині

Насіння чіа – це один із найвідоміших “суперпродуктів”, адже у ньому міститься багато вітамінів, мінералів, клітковини й антиоксидантів.

Якщо споживати насіння регулярно, це сприяє схудненню. Секрет у тому, що воно втамовує відчуття голоду та стимулює функції, які беруть участь у спалюванні жиру.

Чіа є багатим джерелом Омега-3 та 6 жирних кислот й також у ньому міститься вдвічі більше білка, ніж у будь-якому іншому насінні.

Воно має дивовижну харчову цінність і дає такі переваги:

  • покращує фізичну та розумову працездатність;
  • знижує рівень цукру в крові;
  • регулює рівень холестерину;
  • втамовує ненаситне бажання поїсти;
  • стимулює виведення токсинів з організму;
  • бореться із закрепами.

Корисні властивості вівсянки

вівсяні пластівці

Багато людей вважають вівсянку найбагатшим зерновим продуктом з усіх. Це чудове джерело бета-глюканази, розчинної клітковини та поліфенолів, які стимулюють природний процес очищення організму .

Також у вівсянці багато клітковини, яка допомагає контролювати рівень холестерину та запобігає накопиченню шлаків у товстій кишці.

Вона чудово стимулює випорожнення і тому запобігає закрепам.

Вівсянку можна назвати одним із найбільш ситних і багатих на енергію продуктів у природі.

Рецепт вівсянки з насінням чіа

вівсянка з насінням чіа та фруктами ідеально підходять для сніданку

У цей рецепт входять надзвичайно потрібні поживні інгредієнти, які допоможуть вам почати день, сповненими енергії.

Проте основна перевага цієї страви в тому, що її можна приготувати звечора. Тому вранці не доведеться витрачати на сніданок багато часу.

Найкраще з усього цього: за ніч інгредієнти не втратять своїх корисних властивостей, а страва смакуватиме просто неймовірно.

Інгредієнти

  • 1 1/2 склянки 1% молока (300 мл)
  • 1 ст. л. меду (25 г)
  • 4 ст. л. насіння чіа (60 грамів)
  • 2 ст. л. з горбиком вівсяних пластівців (20 грамів)
  • 1/2 банана

Вказівки

  • Змішайте молоко та мед у мисці.
  • Додайте насіння чіа та столову ложку вівсянки.
  • Ретельно перемішайте всі інгредієнти, а потім накрийте чимось.
  • Поставте в холодильник на 60 хвилин і ще раз перемішайте.
  • Ви помітите, як вівсянка починає гуснути, тому що насіння вбирає воду (виходить щось схоже на гель).
  • Знову накрийте й поставте в холодильник до ранку.

Споживання

  • Цей рецепт розраховано на дві порції.
  • Розділіть їх на дві чашки та доповніть невеличкими шматочками спілого банана.
  • Як варіант, можете їсти таку вівсянку на десерт або перекус.
  • Якщо ви не любите молоко, замініть його апельсиновим соком.

Радимо приберегти цей рецепт у свої пам’яті на випадок, коли бракуватиме часу, щоб нормально поїсти.

Вам неодмінно сподобається!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.