Вплив авокадо на рівень холестерину

· Серпень 31, 2016
Згідно з нещодавніми дослідженнями, проведеними в університеті штату Пенсильванія, ненасичені жири, які містяться у авокадо, сприяють стабілізації рівня

Багатьох людей турбує рівень холестерину в їхньому організмі. Цей ліпід, що знаходиться у крові, може накопичуватися у великих кількостях, спричиняючи появу проблем із серцево-судинною системою, які тягнуть за собою погіршення загального самопочуття людини.

Звісно, холестерин відіграє важливу роль у функціонуванні організму, проте через неправильне харчування він може зрости до критичної позначки.

Найгірше те, що симптоми більшості захворювань, які спричинені високим рівнем холестерину, є настільки непомітними, що їх важко розпізнати відразу.

Насправді зараз багато людей в усьому світі мають високий рівень холестерину, навіть не здогадуючись про це.

Проте в нас є і одна хороша новина. Нещодавні дослідження довели, що правильне харчування та здоровий спосіб життя є одним із найкращих способів знизити рівень холестерину та запобігти появі багатьох захворювань.

У журналі “Американської Асоціації Кардіологів” з’явилася публікація про дослідження, результати якого довели: щоденне вживання авокадо допоможе тримати рівень холестерину під контролем.

Дослідження корисних властивостей авокадо

holesteryn-3Дослідники з Пенсильванського університету запропонували замінити насичені жири, наявні майже у кожній дієті, на ненасичені, які можна знайти в авокадо.

Вони також дійшли висновку, що людям, які хочуть зменшити ризик появи серцево-судинних захворювань та знизити рівень холестерину в організмі, варто вживати як мононенасичені жири, так і поліненасичені.

Насичені жири, у свою чергу, стають причиною підвищення рівня холестерину в організмі та збільшують ризик утворення в артеріях тромбів, а також таких смертельно небезпечних захворювань, як серцевий напад та інсульт.

Вчені виявили позитивний вплив авокадо на серцево-судинну систему та їхню здатність зменшувати ризик появи захворювань серця, а все це завдяки тому, що цей фрукт містить чи не найбільше ненасичених жирів з-поміж інших.

Для проведення дослідження знадобилось 45 пацієнтів з надлишковою вагою або ожирінням, віком від 21 до 70 років. Вчені запропонували учасникам дослідження замінити насичені жири у своєму звичному раціоні на ненасичені.

Спочатку учасникам потрібно було дотримуватися дієти з високою кількістю насичених жирів протягом двох тижнів.

Тоді людям запропонували три різні типи раціону, кожен із яких характеризувався зниженням кількості насичених жирів:

  • Дієта з низьким вмістом жирів без авокадо
  • Дієта з середнім вмістом жирів без авокадо
  • Дієта з середнім вмістом жирів з додаванням одного авокадо на день

Результати щоденного вживання авокадо

krovyani-tilcya

Після дослідження вчені дійшли висновку, що рівень поганого холестерину в учасників експерименту знизився після того, як у їхній звичний раціон додали авокадо.

У людей, які вживали авокадо, рівень холестерину знизився на 13,5 мг/дл, у тих, хто дотримувався дієти з середнім вмістом жирів без авокадо – на 8,3 мг/дл, а у тих учасників, кому призначили дієту з низьким жирів – на 7,4 мг/дл.

Вчені також з’ясували, що регулярне вживання авокадо сприяє контролю рівня холестерину та тригліцеридів в організмі.

Висновки

Після отримання таких дивовижних результатів вчені наполягли на необхідності проведення додаткових досліджень для визначення рівня ефективності авокадо в інших регіонах світу.

Звісно, дослідники наполягають на тому, що окрім регулярного вживання авокадо, чиї ненасичені жири позитивно впливають на роботу серця, щоденний раціон повинен складатися з інших високо поживних продуктів.

Саме завдяки своєму високому вмісту корисних жирів, поживних мікроелементів та біоактивних компонентів авокадо знижує ризик появи проблем із серцево-судинною системою.

Одна із вчених, які проводили експеримент, Пенні Кріс Етертон, повідомила про свої наміри продовжити дослідження корисних властивостей авокадо, щоб детальніше вивчити біоактивні речовини, що містяться у цьому продукті, та їхній позитивний вплив на організм людини.

Їжте авокадо – будете здорові!

вживання авокадо

Попри те, що донедавна авокадо був не у пошані серед дієтологів через свою калорійність та високий вміст жирів, на сьогодні цей фрукт вважають одним із найбільш поживних та корисних продуктів. Саме тому ми рекомендуємо додавати авокадо у свій щоденний раціон, проте пам’ятайте, що вживати його потрібно в помірній кількості.

Окрім вищезгаданих корисних властивостей, авокадо також характеризується високим вмістом клітковини, вітамінів В і Е та фолієвої кислоти. Вас це може здивувати, проте авокадо містить вдвічі більше калію, ніж банан!

Ви боїтеся підвищення рівня холестерину в організмі? Тоді зробіть декілька змін у свій щоденний раціон та їжте авокадо щодня, щоб не залишити холестерину жодних шансів!