Як приготувати сирні крокети з тунцем

Тунець і сир чудово доповнюють одне одного, зберігаючи власні смаки. Ці сирні крокети з тунцем порадують ваші смакові рецептори і стануть прикрасою святкового столу!
Як приготувати сирні крокети з тунцем

Останнє оновлення: 01 січня, 2019

Ніхто не може сказати “ні”, коли їм запропонувати сирні крокети з тунцем. Це найсмачніша закуска, хрустка зовні та м’яка усередині. До того ж ви можете викорисовувати всілякі дивовижні начинки.

Тут ми поділимося рецептом крокетів з тунцем та сиром, які також можуть стати основною стравою. Інгредієнти дуже добре поєднуються, тому що вони не втрачають свій унікальний смак і не заважають один одному.

Ви можете придбати заморожені крокети, але набагато краще зробити їх вдома всією сім’єю. Крім задоволення від чогось зробленого власними руками, ви також зможете захистити себе від добавок і консервантів.

Багаті аромати тунця і сиру, разом з хрустким шаром ззовні, просто неймовірні. Виготовлення крокетів – це мистецтво, і воно багато в чому залежить від того, як ви їх смажите.

Перш ніж переходити до рецепта, спочатку вас можуть зацікавити ці поради.

Поради для смаження крокетів

як приготувати сирні крокети з тунцем
  • Наша перша порада стосується температури, за якої потрібно смажити крокети. Олія має бути дуже гарячою, якщо ви хочете, щоб вони вийшли приємними та хрусткими. В іншому випадку знадобиться більше часу для приготування, що дасть їм час розірватися і розвалитися. Проте, ви ж не хочете, щоб вони підгоріли. Ідеальна температура становить близько 175° С.
  • По-друге, ретельно вибирайте олію. Рекомендуємо соняшникову або рослинну олію, оскільки оливкова олія димить при низькій температурі.
  • Що стосується кількості олії, то її повинно бути достатньо, щоб повністю покрити крокети. Інакше вони розірвуться, перш ніж зготуються. Олія є важливою частиною цього рецепту.
  • І нарешті, не смажте їх усі відразу, тому що це різко знизить температуру олії.

Вам також може сподобатися цей рецепт: Як приготувати бабусине смачне куряче рагу

Сирні крокети з тунцем

Цей рецепт розрахований на 10 осіб. Тісто виготовляють з картопляного пюре, але ви можете замінити його на соус бешамель, а інші інгредієнти залишити незмінними.

Інгредієнти

  • 2 склянки подрібненого тунця
  • 200 г вершкового сиру
  • 4 картоплини середніх розмірів
  • 3 яйця
  • 1/2 цибулини
  • 300 г сухарів
  • 3 столові ложки кукурудзяного борошна (45 г)
  • 150 г білого борошна
  • 2 столові ложки дрібно нарізаної петрушки (30 г)
  • сіль і перець (за смаком)
  • олія соняшникова або рослинна
як зробити сирні крокети

Інструкції

  • Картоплю відваріть у шкірці до м’якого стану.
  • Очистьте і розімніть картоплю в мисці.
  • Подрібніть цибулю та обсмажте у невеликій кількості олії.
  • Додайте до картопляного пюре тунець, цибулю, одне яйце, кукурудзяне борошно та петрушку. Добре перемішайте.
  • Приправте суміш сіллю і перцем і додайте вершковий сир (нарізаний смужками). Перемішайте, але не надто сильно.
  • Збийте два яйця в глибокій мисці.
  • Утворіть з тіста маленькі кульки. Ви також можете покласти тісто в пакетик, відрізати один кут, і використовувати його, щоб сформувати довгий циліндр, який потім можна легко розділити мокрою ложкою.
  • Загорніть кульки у плівку та охолоджуйте в холодильнику протягом півгодини.
  • Занурте їх у борошно, потім у збиті яйця, і нарешті в панірування.
  • Їх можна заморозити на потім, коли ви захочете їх приготувати. Щойно вони затвердіють, ви можете скласти їх у пакет без втрати форми.
  • Коли захочете їх підсмажити, залиште їх постояти одну годину.
  • Нагрійте олію в глибокій сковорідці приблизно до 175° С.
  • Смажте їх кілька разів, поки вони не стануть золотими.
  • Покладіть на паперові рушники, щоб поглинути зайву олію.
  • Подавайте і насолоджуйтеся гарячими.

Ще кілька зауваг

Ці сирні крокети з тунцем добре поєднуються з різними видами соусів: томатним, соусом з авокадо, айолі, цитрусовим та ін. Якщо ви подаєте їх як основну страву, зелений салат буде чудовим гарніром.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.