Простий та доступний рецепт флану

У кожної господині на озброєнні неодмінно має бути перевірений рецепт флану, адже цей десерт стане незабутнім завершенням будь-якого вечора. Сьогодні ми навчимо вас швидко готувати цей вишуканий десерт у домашніх умовах з доступних інгредієнтів.
Простий та доступний рецепт флану

Останнє оновлення: 01 березня, 2019

Погодьтеся, немає такої людини, яка б відмовилася від смачного, ніжного та ароматного флану. Вірте чи ні, але існує стільки варіацій цього смаколика, що вам знадобився б не один місяць для того, щоб щодня вивчати новий рецепт флану.

Насичений смак та кремова консистенція роблять флан просто неймовірно вишуканим, тож навряд чи знайшовся б той, хто ладен відмовитися від цього смачного десерту. Навпаки, ми певні, що після однієї дегустації вам захочеться готувати цей вишуканий смаколик знову і знову.

Класичний рецепт флану передбачає приготування цього вишуканого десерту на основі яєць. У цій статті ми також запропонуємо вашій увазі саме таку варіацію смаколика.

Вперше цей ароматний та ніжний десерт приготували в Іспанії, проте нині ледь не у кожній країні світу є своя варіація цієї страви. Для прикладу, у Латинській Америці готують популярний десерт під назвою “Дульче-де-лече”, який завдяки своєму карамельному присмаку є просто неповторним та неперевершеним.

Якими корисними властивостями володіє натуральний домашній флан?

Мабуть, однією з основних переваг цього неймовірного смаколика є високий вміст заліза у ньому. Вірте чи ні, але насправді цей десерт майже на 33% складається із заліза, а цей мінерал є просто незамінним для прискорення метаболізму, поповнення запасів енергії та покращення функціонування клітин всіх внутрішніх органів.

Залізо – це незамінний елемент для роботи щитоподібної залози, яка відповідає за процес засвоєння холестерину у клітинах. Ця поживна речовина також зміцнює волосся, шкіру та нігті. Звісно, до складу флану у великій кількості входить цукор.

Утім, цей неймовірний десерт також містить багато протеїнів та мінералів, які позитивно впливають на самопочуття та здоров’я людини. Власне, якщо ви шукаєте не лише смачний, але й корисний десерт, пропонуємо вам неодмінно взяти на озброєння наш простий рецепт смачного флану.

Якщо ви є адептом правильного харчування та піклуєтеся про свою фігуру, можете готувати флан на основі знежиреного молока. Радимо відмовитися від рафінованого цукру на користь тростинного.

Зовсім вилучати цукор з десерту не варто, адже до його складу входять вуглеводи, які є незамінними для організму. Саме завдяки вуглеводам зростають запаси енергії в організмі, тож якщо на вас чекає багато справ або висока фізична активність, десерт з додаванням цукру прийде вам на допомогу.

До того ж, традиційний флан характеризується високим вмістом кальцію, який сприяє зміцненню кісток.

рецепт смачного флану для приготування у домашніх умовах

Рецепт флану для приготування у домашніх умовах

Приготування цієї страви займе у вас близько однієї години. Втім, не варто передчасно панікувати, адже сама процедура приготування є досить простою. Повірте, завдяки нашим рекомендаціям ви зможете здивувати всіх рідних та гостей неймовірно вишуканим десертом.

Інгредієнти:

  • 1 літр молока
  • 8 яєць (приблизно 480 г)
  • 1 склянка тростинного цукру (100 г)
  • ванільний екстракт за смаком
  • карамель (для її приготування вам знадобиться 1/2 склянки цукру).

Спосіб приготування:

  • Перш за все доведіть до кипіння молоко з цукром. Не забувайте постійно помішувати суміш, щоб цукор повністю розчинився у молоці.
  • Відкладіть кип’ячене молоко вбік та зачекайте, доки воно охолоне до кімнатної температури.
  • В окремій посудині збийте 8 яєць. Додайте ванільний екстракт за смаком.
  • Щойно ви отримаєте суміш з однорідною консистенцією, додайте до неї молоко з цукром. Знову ретельно збийте всі компоненти страви. Коли основа для флану буде готовою, неодмінно її перетріть через сито.
  • Стінки та дно форми для десерту вкрийте карамеллю, попередньо приготовленою з розтопленого цукру та води. Влийте основу для флану у вкриті карамеллю форми та помістіть їх у духовку на глибоке деко з водою. Таким чином ви утворите парову баню.
  • Готувати флан необхідно впродовж 50-55 хвилин. Для того, щоб перевірити готовність десерту, використайте зубочистку або шпажку. Якщо зубочистка вийде сухою, це означає, що флан вже готовий.
  • Дочекайтеся, поки флан повністю охолоне. Тільки після цього витягніть його з форми.

Існує чимало різних способів подачі флану. Зазвичай його прикрашають декоративним мереживом з карамелі, щоб підкреслити ніжний смак та неймовірний аромат цього вишуканого десерту. Ви також можете подати готовий флан разом з дульче-де-лече або збитими вершками.

основа смачного флану

Корисні поради для приготування смачного флану

Як ми вже згадували раніше, існує величезна кількість варіацій флану. Рецепт смачного флану, з яким ми поділилися з вами у цій статті, можна назвати варіацією на “дульче-де-лече”, якщо додавати до нього молоко, яйця та карамель у таких пропорціях, які використовуються у цьому смаколику з Латинської Америки.

Звісно, у такому випадку вже не варто додатково підсолоджувати десерт за допомогою рафінованого цукру. Що стосується поживної цінності, то при таких додатках десерт, безсумнівно, стане більш жирним, проте його смак вас неодмінно здивує.

Найпопулярнішим та одним з основних складників флану є ваніль. Можна стверджувати, що ванільний флан є одним з найпростіших у приготуванні та найсмачніших. Власне, ванільним можна назвати будь-який флан з високою кількістю ванілі, тож не бійтеся експериментувати з цим інгредієнтом.

Якщо у вас є можливість придбати не ванільний екстракт, а справжню стручкову ваніль, рекомендуємо зупинити свій вибір саме на цьому вишуканому компоненті.

Неодмінно візьміть на озброєння наш рецепт смачного флану та здивуйте цим вишуканим десертом своїх близьких та друзів. Якщо вам сподобається ця варіація флану, не бійтеся експериментувати та удосконалювати наш рецепт, по-новому поєднуючи компоненти цього десерту.




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.