Імбир і лимон: ідеальне поєднання для втрати ваги
Імбир відомий у всьому світі своїми корисними властивостями, зокрема як протизапальний засіб, який добре впливає на травну систему. Цей корінь також природно сприяє схудненню та правильному травленню і має “термогенний” ефект, який підвищує обмін речовин в організмі, що робить його потужним засобом для спалення жиру і калорій.
Лимон також має неабияку користь для сучасної медицини. Традиційно вважають, що він допомагає скинути вагу природним чином, а вітамін С і антиоксиданти допомагають вивести все зайве з організму, борються з утриманням рідини, сприяють детоксикації, усувають здуття живота.
Як можна схуднути за допомогою імбиру і лимона?
Якщо врахувати той факт, що обидва ці інгредієнти мають властивості, які допомагають усунути жир і відходи з організму, їх комбінація утворює потужне з’єднання для схуднення, яке може доповнити здоровий режим втрати ваги. Б’ємося об заклад, що ви ніколи навіть і не думали, що ці два компоненти можна поєднати з цією метою, але тепер ви дізнаєтеся, наскільки вони універсальні для різних рецептів, щоб схуднути природно і досягти дивовижних результатів.
Імбир і чай з лимоном
Один із способів використання найкращих властивостей обох цих компонентів – просто зробити чай у декілька етапів. Його смак вам дійсно сподобається.
Як приготувати?
Нагрійте склянку води, поки вона почне закипати. Додайте невеликий шматочок кореня імбиру і залишіть настоятися під кришкою протягом 5 хвилин. Потім просто додайте сік одного лимона і випийте чай. Краще за все пити його перед їжею або натщесерце зранку.
Лимонад з імбиром і лимоном
Цей рецепт смачного лимонаду поєднує в собі класику, яку всі ми знаємо, з перевагами кореня імбиру, щоб допомогти вам втратити вагу натуральним шляхом.
Як приготувати?
Приготуйте лимонад як завжди, але не використовуйте рафінований цукор, щоб його підсолодити. Потім додайте чайну ложку тертого імбиру і трохи дрібно нарізаної м’яти за бажанням, що підвищить його властивості виводити токсини. Коли він буде готовий, завжди пийте цей напій натщесерце.
Заправка для салату з імбиром і лимоном
Це чудовий спосіб об’єднати переваги цих двох інгредієнтів, і немає жодної необхідності готувати цю заправку заздалегідь.Як приготувати?
Візьміть жменю тертого імбиру і додайте сік одного лимона. Використовуйте як заправку для вашого улюбленого салату і насолоджуйтеся!
Інші переваги імбиру і лимона
Як ми вже згадували раніше, імбир і лимон мають багато корисних характеристик, які покращують наше здоров’я в цілому, і вони працюють по-різному, у тому числі сприяючи втраті ваги. Окрім вищенаведених рецептів, ми рекомендуємо дізнатися про інші переваги, які можна отримати від поєднання цих двох інгредієнтів:
- Допомагають детоксикації крові: імбир і лимон мають очищувальні властивості, які сприяють виведенню токсинів і відходів, яких організм не потребує. Ці два потужних компоненти допомагають природно очистити кров, а також покращують циркуляцію і боротьбу з поганим холестерином.
- Зміцнюють імунну систему: як лимон, так і імбир мають компоненти, які зміцнюють імунну систему, тому вони допомагають нам запобігти застудам, проблемам з диханням, бронхітам, інфекціям та іншим захворюванням.
- Покращують здоров’я шкіри: суміш імбиру і лимона багата вітаміном С і антиоксидантами, які допомагають підтримувати здоровий, молодий і зволожений вигляд шкіри.
- Сприяють травленню. Це поєднання ідеально підходить для боротьби з проблемами травлення, такими як розлад шлунку, повільне травлення і, звичайно ж, затримка рідини. Тим не менш, важливо зазначити, що людям, які страждають від гастриту, безумовно, не слід споживати цю комбінацію.
І пам’ятайте!
Якщо ви хочете схуднути, використовуючи переваги імбиру і лимона, ви повинні також дотримуватися здорової дієти, уникати шкідливої їжі, содової, борошна, жирів, натрію тощо. Крім того, непогано було б робити регулярні фізичні вправи і пити не менше двох літрів води на день. Якщо ви будете дотримуватися цього режиму, ви швидко побачите результати і помітите, що вам більше не треба спалювати зайві кілограми.
- Alhamoud, Y., Wu, J., Ahmad, M. I., Chen, F., Feng, F., & Wang, J. (2023). 6‐Gingerol induces browning of white adipose tissue to improve obesity through PI3K/AKT‐RPS6‐mediated thermogenesis pathway. Food Frontiers, 4(3), 1285-1297. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/fft2.251
- Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in beta-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of clinical biochemistry and nutrition, 43(3), 201–209. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2581754/
- Maharlouei, N., Tabrizi, R., Lankarani, K. B., Rezaianzadeh, A., Akbari, M., Kolahdooz, F., Rahimi, M., Keneshlou, F., & Asemi, Z. (2019). The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Critical reviews in food science and nutrition, 59(11), 1753–1766. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29393665/
- Mansour, M. S., Ni, Y. M., Roberts, A. L., Kelleman, M., Roychoudhury, A., & St-Onge, M. P. (2012). Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. Metabolism: clinical and experimental, 61(10), 1347–1352. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3408800/
- Seo, S. H., Fang, F., & Kang, I. (2021). Ginger (Zingiber officinale) Attenuates Obesity and Adipose Tissue Remodeling in High-Fat Diet-Fed C57BL/6 Mice. International journal of environmental research and public health, 18(2), 631. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7828532/
- Tejpal, S., Bastie, C., & Seetharaman, J. K. (2018). Lemon Juice: A potential source of Angiotensin Converting Enzyme antagonism for weight loss and insulin resistance. Proceedings Of The Nutrition Society, 77(OCE4). https://www.cambridge.org/core/journals/proceedings-of-the-nutrition-society/article/lemon-juice-a-potential-source-of-angiotensin-converting-enzyme-antagonism-for-weight-loss-and-insulin-resistance/0760DBD87463CF78991B31BCC5390781
- Organization of Teratology Information Specialists. (2023). Jengibre. Consultado el 5 de septiembre de 2024. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK582732/#:~:text=No%20se%20sabe%20que%20comer,mareos%2C%20malestar%20estomacal%20o%20v%C3%B3mitos.