Користь від вживання зелених яблук на голодний шлунок

Всі сорти яблук мають надзвичайно велику користь для здоров'я, а зелені, зокрема, містять білок, вітаміни, мінерали та клітковину.
Користь від вживання зелених яблук на голодний шлунок

Останнє оновлення: 11 листопада, 2018

Ви звичайно ж чули висловлювання: “Одне яблуко в день – і лікар не потрібен”. Те саме можна сказати і про зелені яблука. Всі сорти яблук мають надзвичайно велику користь для здоров’я, а зелені, зокрема, містять білок, вітаміни, мінерали та клітковину. Вони широко відомі через свої корисні властивості, які допомагають боротися з розладами травлення, мають високий рівень корисного виду холестерину, регулюють рівень глюкози і покращують апетит.

Яка користь від зелених яблук?

Зелені яблука на порожній шлунок допомагають день у день підтримувати життєво важливі функції.

Антиоксиданти

Зелені яблука є одним з основних джерел флавоноїдів у західних дієтах і багаті вітаміном С. Флавоноїди, які знаходяться в цьому виді яблук – це ціанідин і епікатехін. Разом із вітаміном С вони діють як антиоксиданти і знищують вільні радикали, які викликають пошкодження клітин. Якщо їсти зелені яблука на порожній шлунок, то організм зможе боротися з вільними радикалами із самого початку дня. Це допомагає утворенню здорових клітин і зменшує ризик розвитку хронічних захворювань. Зелені яблука – це один з головних ворогів серцевих захворювань, серцево-судинних кризів і діабету.

Втрата ваги

втрата ваги

Вживання в їжу яблук натщесерце допомагає людям, які намагаються скинути вагу. Вони є низькокалорійним продуктом і містять всього-на-всього приблизно 80 ккал в одній шт. і велику кількість клітковини. З їх допомогою можна з легкістю побороти ранковий голод. Таким чином зелені яблука – це низькокалорійний продукт харчування.  Найкраще їсти його, коли ви прокидаєтеся, щоб активізувати обмін речовин в той час, як ви робите свої звичайні справи до сніданку. Якщо це робити постійно, розчинні волокна будуть налагоджувати роботу шлунково-кишкового тракту і вас задовольнить менша кількість їжі за сніданком.  

Регулюють рівень глюкози в крові

Зелене яблуко натщесерце допомагає нормалізувати рівень цукру в крові, що дуже важливо для хворих на цукровий діабет або людей, які мають ризик його розвитку. Слід пам’ятати, що обмін речовин не припиняється коли ви спите, тому можуть виникнути проблеми з підшлунковою залозою, яка регулює рівень глюкози в організмі. Зелені яблука багаті розчинною клітковиною і, якщо їх їсти на голодний шлунок, всмоктування цукру в кишечнику буде затримано, і цей ефект триватиме більшу частину дня.

Є результати досліджень, які показують, що у жінок, які споживають зелене яблуко натщесерце на 30% знижується ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу. Згідно з висновками лікарів, нашому організму необхідно 28 грамів клітковини на день. Зелене яблуко містить 5 грамів клітковини. Споживання яблук на порожній шлунок полегшує функціонування організму решту частину дня.

Здорові зуби

зуби

Трапляється так, що ми забуваємо почистити зуби вранці. Якщо це сталося, можна з’їсти зелене яблуко натщесерце та скористатися перевагами його шкірки, яка має багато клітковини, що стимулює вироблення слини. Це допоможе зменшити кількість бактерій у роті, які руйнують зуби і можуть викликати карієс. Це добре робити навіть, якщо ви збираєтеся чистити зуби після сніданку, адже споживання солодощів за їжею буде сприяти розвиткові великої кількості бактерій.

Нормальний серцевий ритм

Ще один аргумент на користь вживання зелених яблук на порожній шлунок в тому, що вони містять більше калію, ніж інші види яблук. Калій – це електроліт, який врівноважує вміст рідини в клітині. Це життєво необхідно для того, щоб серце билося правильно весь час. Якщо не вживати достатньо калію протягом дня, то розвивається ризик розладів серцевого ритму. Вчені говорять, що потреба в калії складає 4700 міліграмів  в день. Кожне зелене яблуко містить 115 міліграмів калію. Цієї кількості  достатньо, щоб підтримувати стабільний серцевий ритм з початку дня.



  • Rubén Mühlberger. Tragos genéticos: 50 fórmulas para sanar tu cuerpo. Punto a Partes, 2018.
  • Francesc Fossas. Qué comer: consejos y curiosidades de la nutrición. Océano Ámbar,2008.
  • Jorge Pérez Calvo. Nutrición energética y salud: Bases para una alimentación con sentido. Penguin Random House Grupo Editorial España, 2016.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.