Деякі продукти ми неправильно чистимо все своє життя

Виявляється, що звичні для нас способи чистки певних овочів, фруктів та інших харчів не лише забирають більше часу, а ще й не дозволяють сповна отримати всі корисні властивості їжі.

Пропонуємо вам прочитати цю статтю і довідатися, як можна ефективніше та раціональніше використовувати деякі продукти і зекономити трошки часу для інших приємних занять.

Багатьом знайома така ситуація. Нарешті з’явилась можливість щось приготувати. Розгортаємо записник із рецептами і знаходимо те, що дуже б хотілося спекти чи зварити. Уважно читаємо все, що потрібно зробити і раптом в голові з’являється думка: “У мене ж нема так багато часу, а треба стільки всього почистити і нарізати”.

Більше того, скільки є таких продуктів, з якими ми не любимо “возитися”! А все тому, що ми не знали, як правильно їх чистити і обробляти.

Що ж ми робимо не так?

Традиційний спосіб виконання певних завдань не завжди найефективніший чи найраціональніший. Це ж саме можна сказати про поводження з деякими продуктами.

Тож сьогодні ми розкажемо про деякі інгредієнти, які ми неправильно чистили все життя, і звісно ж, підкажемо, як це робити краще.

Для цього потрібно просто трішки творчого підходу. Наприклад, для того, щоб зняти з чогось шкірку, необов’язково використовувати ніж.

1. Як почистити часник, щоб шкіра рук не просочилися його запахом

chyshchennia-chasnyku-500x335

Якщо зазвичай знімаєте луску ножем, то доводиться брати і перебирати зубчики пальцями, відповідно після такого контакту “аромат” тримається ще дуже довго.

А цього побічного ефекту можна уникнути, якщо покласти часник у контейнер з кришкою і добре потрясти. Цей простий спосіб допоможе добитися потрібного результату швидше, зручніше та приємніше.

2. Варто уже перестати марнувати картоплю

Консервативний метод чищення цього овоча передбачає роботу із холодною бульбою, але це не дуже зручно, оскільки шкірка досить тверда.

Пропонуємо інший спосіб. Зробіть на картоплі невеликі надрізи і занурте в окріп. Результат вас здивує: після цієї процедури зняти шкірку значно легше.

3. Як почистити яйце “без рук”?

ochyshchene-yaytse-1-500x281

Чи доводилося вам знаходити в стравах кусочки шкарлупи з яйця? Впевнені, що так, оскільки ми не такі вправні та ідеальні, якими себе уявляємо.

Спробуйте цей спосіб і ви побачите, наскільки простішим стає процес чищення. Стукніть зварене яйце об тверду поверхню з обидвох вершин, щоб надлупити шкарлупу, а потім подуйте на нього з вужчого краю і отримаєте ідеально чистий результат.

4. Припиніть свою одвічну боротьбу з горіхами: намочіть або підсмажте їх

Мигдаль є яскравим прикладом того, наскільки марудні вони у роботі. Навіть якщо ви купили уже почищені горіхи, на них все одно залишається тоненька оболонка, яка заважає під час приготування.

У цієї проблеми є два можливі варіанти вирішення: плоди можна помити або підсмажити. Вибір залежатиме від того, які горіхи вам більше до вподоби: абсолютно сирі чи ні.

5. Почистити помідори зовсім легко: просто пограйтеся з різницею температур води

pomidor-shkirka-500x350

Цей метод подібний до описаного вище способу підготовки картоплі. Шкірка помідора міцно зрослася з м’якушем. Ось чому звичний спосіб чищення овочів і фруктів тут не спрацьовує і доводить нас до відчаю.

Пропонуємо дуже простий шлях: зробіть маленькі надрізи на верхній частині помідорів і закиньте їх в окріп. За мить витягніть їх і занурте у посудину з крижаною водою, це допоможе помідорам залишатися сирими.

6. Для твердих фруктів візьміть не ніж, а склянку

Ківі та манго чи не найскладніші для чистки фрукти. Вони містять дуже багато соку, але, на жаль, значна його частина мимоволі розбризкується, коли ми намагаємося зняти шкірку.

Замість традиційного способу очищення, спробуйте розрізати їх на половину і потім краєм склянки зачерпнути м’якуш. Так підшкірна частина фруктів та сік залишаться у посудині. Окрім того, що вас не забризкає сік, то ще й вдасться максимально зберегти поживний вміст цих корисних плодів.

7. Ідеальна мандаринка в результаті трьох надрізів

mandaryna-try-nadrizy

Ці фрукти мають сильний запах, який зазвичай потрапляє на шкіру рук, коли ми намагаємося почистити їх традиційним способом. Цього можна уникнути, якщо спробувати інший метод. На фото вище показано, як можна легко і цікаво підготувати мандаринку до споживання.

8. Чистіть банан так, як відкриваєте пакунок чипсів

Дуже багато людей по всьому світу починають добиратися до їстівної частини з того боку, де банани кріпляться у в’язку.

Насправді ж це значно повільніший спосіб, а швидше це робиться з протилежного кінця. Для цього слід просто зімітувати пальцями жест, яким ви відкриваєте упаковку чипсів. Ось так просто ви отримаєте почищений банан.

Після прочитання цієї статті багато хто зрозуміє, що часом ми робимо щоденні завдання значно складнішим шляхом. Тож варто бути готовими до нових відкриттів і обирати ті методи, за допомогою яких зможете отримувати потрібний результат швидше, легше та ефективніше.