Переваги рицинової олії

Рицинова олія - чудовий зволожувальний засіб з властивостями, які можуть допомогти лікувати різні негаразди: від екземи і лущення шкіри до лупи і укусів комах.

Рицинова олія добре відома своїми природними проносними властивостями, але вона також має деякі інші цікаві переваги, які варто взяти до уваги. Хоча медики стверджують, що вона може бути токсичною в досить великих кількостях, її вже давно використовують в народній медицині. Дізнайтеся про переваги рицинової олії з цієї статті.

Що мені потрібно знати про рицинову олію?

Широкий спектр недуг можна вилікувати за допомогою рицинової олії. Найчастіше її застосовують як проносний засіб для полегшення закрепу. Рицинова олія також зменшує біль, стимулює імунну систему, лікує рани на шкірі і діє як потужний антибіотик, противірусний засіб і фунгіцид.

Олію отримують з насіння, яке також називають бобами, і вона складається з жирних кислот (90% з яких – рицинолеїнові кислоти). Вважають, що саме в них криються унікальні лікувальні властивості рослини. Рицина походить з Індії і відома як “Долоня Христа”, оскільки її листя нагадує руки Христа. Можливо, саме тому рослина має так багато цілющих властивостей.

oliya

Рицину почали культивувати в багатьох країнах, серед як Єгипет, Китай, Персія, Рим, Греція, Африка, Європа та Америка. Сьогодні вона широко використовується в промисловості, в основному в текстильній промисловості, а в Росії її застосовують, щоб змащувати механізми в холодному кліматі, адже ця олія в’язка і не замерзає.

Інші способи використання рицинової олії: ароматизатор або харчова добавка, інгредієнт для догляду за шкірою і косметичних продуктів, виробництво гуми, волокна, лаків, барвників, лікування шкіри тощо.

Важливо мати на увазі, що плоди рицини смертельно небезпечні. Боби готові для споживання лише тоді, коли вони пройдуть крізь спеціальний процес видобування олії. Не хвилюйтеся, рицинова олія безпечна для використання, токсини присутні тільки в сирих бобах.

Побічні ефекти: подразнення шкіри і розлади кишечника, які викликають подразнення слизової оболонки кишечника. Олію не рекомендують використовувати тим, хто страждає від судом, виразки, геморою, пролапсу, або тим, хто нещодавно переніс операцію.

kasorova oliyaПереваги від споживання і використання рицинової олії

Деякі з властивостей рицинової олії:

  • Знімає коліт: щоб полегшити дискомфорт дисбалансу в кишечнику, зробіть компрес і накладіть його на живіт. Просто змочіть тканину олією і залиште на одну-дві години. Повторюйте два рази на день.
  • Видаляє мозолі на ногах: рицинова олія допомагає видалити накопичення мертвої шкіри на ногах. Змочіть тканину в невеликій кількості олії і нанесіть безпосередньо на вражену ділянку. Оберніть марлею і одягніть шкарпетки, щоб утримати компрес на місці. Залиште марлю на ніч, а наступного ранку зчистити розм’яклу мозолю буде набагато легше.
  • Видаляє родимки: це дуже популярний домашній засіб. Приготуйте суміш з соди і рицинової олії. Нанесіть на родимку і накрийте пов’язкою. Залиште на ніч і змийте теплою водою вранці. Повторюйте щодня, поки родимка не відпаде.
  • Усуває симптоми артриту: якщо ваші суглоби болять через артрит, рицинова олія може допомогти. Покладіть три столові ложки рицинової олії в каструлю і нагрівайте протягом трьох хвилин. Змочіть тканину або ватний тампон і втирайте в хворобливі ділянки. Накрийте сухою ганчіркою і використовуйте грілку, щоб зберегти тепло. Залиште на півгодини або менше (максимум на годину). Не використовуйте, якщо ділянка запалена.
  • Подовжує вії: це один з багатьох способів використання рицинової олії для зовнішньої краси. Завдяки їй вії виглядають повнішими і довшими. Її також можна нанести на брови. Наносіть за допомогою щіточки від туші для вій. Повторюйте щовечора перед сном, не змивайте.viyi
  • Доглядає за шкірою: оскільки рицинова олія має зволожувальний ефект, вона є компонентом у багатьох косметичних продуктах і кремах. У складі лосьйонів, помад, мила і т.п. вона пом’якшує, щоб згладити і захистити шкіру. Вона допомагає, якщо у вас суха шкіра, екзема, лущення, герпес, виразки, опіки і рани шкіри.
  • Живить волосся: з неї можна зробити мило або шампунь, який зробить волосся гладким, здоровим і блискучим. Її також використовують для лікування ячменю, лупи і укусів комах, зокрема комарів. Вона також прекрасно підходить для боротьби зі старінням шкіри.
  • Зміцнює нігті: якщо у вас ламкі нігті, нанесіть рицинову олію ватним тампоном на кожен ніготь. Рицинова олія, яка є чудовим джерелом вітаміну Е, підтримуватиме красивий вигляд ваших нігтів.
  • Масаж тіла: її можна використати для протизапального масажу, щоб позбутися болю у м’язах і суглобах. Рицинова олія широко використовується в ароматерапії.