Сім продуктів, які можуть містити канцерогенні речовини  

Причиною 35% злоякісних пухлин є неправильне харчування. А вживання у своєму щоденному раціоні продуктів із рафінованого борошна збільшує ризик виникнення раку молочної залози на 220%.

Виявляється, серед продуктів, які багато людей вживають в їжу практично щодня, є такі, які здатні призводити до раку. До сьогодні цілком не зрозуміло, які продукти сприяють виникненню та розвитку раку у людини, але недавно проведені дослідження показали, що дійсно, деякі продукти можуть бути пов’язані із цим захворюванням та експерти сходяться на думки, що часте споживання цих продуктів підвищує ризик розвитку раку. 

Звісно, організм кожної людини відрізняється один від одного, і вплив цих продуктів різний, але, безсумнівно, вам слід ознайомитися із цими сімома продуктами, які можуть містити канцерогенні речовини, та при вживанні яких, виникає ризик захворювання на рак.

Враховуючи показники наукових досліджень, що 35% пухлин утворюються в наслідок певного харчування, зараз ми поговоримо про те, які ж саме продукти можуть загрожувати здоров’ю людини.

Оброблене м’ясо

rakprodukty1

Оброблене м’ясо додається в такі продукти, як ковбаса, шинка і бекон. Вони також мають великих вміст різних хімічних консервантів, штучних барвників, жиру і солі. Усе це додають у продукти,  щоб вони довше залишалися свіжими та виглядали апетитно.

У цих добавках є такі хімічні речовини, як нітрат натрію і нітрит натрію, які суттєво збільшують ризик розвитку раку товстої кишки.

Біле рафіноване борошно

За даними дослідження, яке було опубліковане в журналі «Епідеміологія раку: важливі події та профілактика», довели, що часте споживання рафінованих вуглеводів може підвищити ризик розвитку раку на 220%.

Це пояснюється тим, що продукти з високим глікемічним індексом швидко підвищують рівень цукру в крові, сприяють зростанню та поширенню ракових клітин в організмі і живлять їх.

Рафінований цукор

rakprodukty

Як і рафіноване борошно, так і рафінований цукор можуть сприяти зростанню і поширенню ракових клітин в нашому організмі. Замінники цукру – це  найнебезпечніші продукти, у них міститься дуже багато штучної фруктози, яка швидко і легко засвоюється раковими клітинами.

Отже, слід пам’ятати, що такі популярні продукти, як печиво, торти, пироги, газовані напої, соки і солодкі соуси містять високий рівень рафінованого цукру і можуть зашкодити вашому здоров’ю, оскільки доведено саме рафінований цукор пов’язаний з розвитком раку.

Генетично модифіковані продукти

Споживання трансгенних або генетично модифікованих продуктів представляє найбільший ризик розвитку різних видів раку, але це твердження ще не стовідсотково доведено. Суперечки про безпеку та потенційну загрозу генетично модифікованих організмів (ГМО) для людства ведуться постійно.

Вчені, розділились на два табори та за роки існування трансгенних рослин, так і не змогли довести або спростувати ні першого, ні другого. Що і не дивно, адже з упевненістю сказати, яким чином вплине цей продукт генної інженерії в довгостроковій перспективі на здоров’я наступних поколінь, сьогодні не ризикне ніхто.

Найпопулярніші рослини для генної інженерії — соя, картопля, кукурудза, цукровий буряк, рис, помідори, ріпак, пшениця, диня, папайя, кабачки, льон, квасоля і рапс. Такі продукти відомі нам усім і слід пам’ятати, що зловживання даними продуктами не бажане.

Смажені продукти і продукти швидкого приготування

rakprodukty3

Смажена їжа, а також їжа із ресторанів швидкого приготування вважається нездоровою і не рекомендується для жодної дієти. Також вживаючи таку їжу, слід пам’ятати, що вона може сприяти розвитку злоякісних пухлин та може викликати інші проблеми зі здоров’ям, такі як хвороби серця та ожиріння.

Картопля фрі, картопляні чіпси і закуски, які зазвичай зустрічаються в супермаркетах і ресторанах швидкого приготування їжі, можуть містити високий рівень акриламіду, канцерогенної речовини, яка міститься у всіх продуктах, які нагрівають до температури вище, ніж 120° C і слід наголосити, що картопля фрі та інша нездорова їжа мають більш високий рівень цієї канцерогенної речовини.

Крім того, ці продукти містять високі рівні транс-жирів, натрію і цукру, які також сприяють розвитку раку.

Дієтичні продукти харчування та напої

Дієтичні харчові продукти і напої зазвичай розглядаються як чудовий варіант для здорового харчування, який може допомогти знизити і контролювати вагу, але це не зовсім правильна думка. Це правда, що в цих продуктах міститься менше жирів, цукру, калорій і вуглеводів та інших речовин, які викликають збільшення ваги.

Однак ярлики на продуктах часто вводить в оману і можуть заплутати клієнтів, нав’язуючи думку, що вживання таких продуктів сприяє покращенню здоров’я і зменшенню ваги. Але ж, звісно, це не вся правда про дієтичні продукти харчування.

Було виявлено, що ці, так звані здорові продукти, містять аспартам, один з найбільш поширених штучних замінників цукру, який негативно впливає  на здоров’я людини: від вроджених дефектів у дітей до злоякісних пухлин.

Консервовані продукти

Багато людей, які живуть в селах, як правило, заготовляють різні продукти на зиму, консервуючи їх. Але і ці продукти при неправильному приготуванні і консервуванні здатні накопичувати в собі шкідливі компоненти, а ці канцерогенні речовини і сприяють розвитку раку.

Більшість консервованих продуктів містять бісфенол А, який діє як естроген  в організмі і порушує гормональний баланс. Цю хімічну речовину можна знайти всюди в повсякденному житті. Підозрюють, що ця хімічна речовина сприяє утворенню ракових клітин, ожирінню, серцево-судинним хворобам і безпліддю.

Також було виявлено, що консервовані продукти тісно пов’язані із появою захворювань на рак. Більшість жерстяних консервних банок покриті бісфенолом А (BPA), який є руйнівником ендокринної системи – він руйнує чи імітує гормони і в результаті підвищує ризик захворювання на рак грудей або простати.

Консервовані помідори особливо шкідливі, оскільки через підвищену кислотність вони швидше вбирають в себе бісфенол А. Тому найкраще купувати свіжі помідори.  Крім того, продукти, які зберігаються в жерстяних банках, накопичують у собі метали, які теж дуже шкідливі для організму, особливо для дитячого.