3 способи маринування м’яса

Серпень 15, 2018
Є багато способів маринування м'яса. Ми розповімо про них, щоб ви могли насолоджуватися ним разом зі всією родиною.

Багато років люди розвивали кулінарне мистецтво і з’ясовували способи приготування найрізноманітнішої їжі. Нижче наведено три способи маринування м’яса, щоб поліпшити ваші кулінарні навички та створити більше смаків.

Маринади раніше використовували для збереження харчових продуктів. Будь-який тип м’яса, будь-то яловичина, курятина або риба, занурювали в маринад на певний час. Наразі їх використовують не тільки для збереження м’яса, але й для додавання смаку.

Це добре відома техніка у гастрономії, оскільки вона покращує аромат, колір, вологість та текстуру м’яса, а також зберігає його соковитість. Отже, це чудова техніка для збереження їжі та її соковитості. Є багато способів маринування, таких як оцет, вино та фруктовий сік.

3 способи маринування м’яса

1. Оцтовий маринад

маринад для маринування м'яса
Найчастіше для маринаду використовують оцет, оскільки він додає їжі трохи кислотності. Час маринування м’яса залежить від типу м’яса, який ви будете готувати. Наприклад, червоне м’ясо рекомендуємо маринувати 3-4 годин, птицю від 2 до 8 годин, рибу – 30-60 хвилин.

Інгредієнти

  • яловичина (2 кг)
  • 4 зубчики часнику (5 г)
  • 1/2 чашки меду (100 мл)
  • 1 склянка води (225 мл)
  • 2 склянки оцту (450 мл)
  • 3 столові ложки орегано (45 г)
  • 2 столові ложки петрушки (30 г)
  • 2 столові ложки кмину (30 г)
  • 1 столова ложка перцю (15 г)
  • 1 великий мішок із застібкою

Приготування

  • Спочатку поріжте м’ясо на середні шматки.
  • Потім додайте в мішок оцет, воду, мед, орегано, петрушку, кмин, перець і часник.
  • Далі додайте м’ясо і покладіть у холодильник на 3-4 години. Деякі люди ставлять м’ясо в холодильник на ніч.
  • Після закінчення маринування, дістаньте м’ясо і готуйте на грилі 10 хвилин з кожного боку.
  • Залиште на 10 хвилин, потім подавайте до столу. Можна розрізати м’яса на тонші скибочки.

Доповніть свою вечерю: 7 страв на вечерю для втрати ваги

2. Червоне вино

вино для маринування м'яса
Більшість професійних кухарів люблять маринувати м’ясо в білому вині. Ця техніка поглинає аромат вина з іншими інгредієнтами, не надто сильно насичуючи м’ясо, зокрема, птицю.

Інгредієнти

  • 2 цибулі (200 г)
  • 1 цільна курятина (2 кг)
  • 4 лаврових листки (3 г)
  • 1 чайна ложка солі (5 г)
  • 1 чайна ложка цукру (5 г)
  • 2 склянки червоного вина (450 мл)
  • 1 чайна ложка перцю (5 г)
  • 1/2 чашки оливкової олії (100 мл)
  • 2 чайні ложки гірчиці (10 мл)
  • 1 столова ложка винного оцту (15 мл)

Приготування

  • Спочатку наріжте цибулю шматочками, розділіть їх на кільця.
  • Покладіть цибулю, вино, гірчицю, оцет, сіль, перець, цукор, оливкову олію і лаврове листя в миску та добре перемішайте.
  • Потім покладіть в миску курку і переверніть її, вкривши її маринадом. Покрийте чашу плівкою та поставте у холодильник.
  • Залиште курку маринуватися на 2 години або на ніч.
  • Добре відіжміть курку перед тим, як готувати.

Також читайте: Дізнайтеся 3 здорові рецепти курячої грудки

3. Лимонний сік

рецепти маринування м'яса
Це найкраща техніка для маринування риби. Рибі потрібна лише 1 година, щоб поглинути цитрусовий аромат від лимонного соку та інших інгредієнтів. Після цього ви можете обсмажити її на сковорідці або на грилі з цибулею та червоним перцем.

Інгредієнти

  • 1 хек (1,5 кг)
  • 1 чайна ложка солі (5 г)
  • 1/2 чайної ложки орегано (3 г)
  • 3 подрібнені зубчики часнику (4 г)
  • 1/2 нарізаної кубиками цибулі (50 г)
  • 1 чайна ложка перцю (5 г)
  • 1/2 склянки лимонного соку (100 мл)
  • 5 столові ложки оливкової олії (75 мл)
  • 1/2 нарізаного кубиками червоного перцю, (100 г)

Приготування

  • Спочатку очистьте рибу, вийміть нутрощі та кістки.
  • Потім покладіть лимонний сік, часник, сіль, перець та орегано в велику миску.
  • Додайте рибу і переверніть, щоб вона добре увібрала маринад.
  • Покрийте миску плівкою та поставте в холодильник на 1 годину.
  • Після цього, перш ніж смажити рибу, залиште її стекти, потім покладіть на сковорідку з цибулею та перцем і поставте на невеликий вогонь.
  • Смажте, поки не стане золотисто-коричневою, близько 10 хвилин з кожного боку.
  • Подавайте з будь-яким гарніром.
Вас також можуть зацікавити