10 ідеальних продуктів для жінок

Йогурт містить пробіотики, які допомагають відновити кишечник і уникнути грибкових інфекцій, які можуть вразити наші тканини, коли імунітет послаблений.

Певні продукти мають важливе значення на кожному етапі нашого життя, а також існують певні ідеальні продукти для жінок, які містять спеціальні поживні властивості. У цій статті представлені 10 продуктів, які ідеально підходять жінкам.

  1. Яблука

    Яблука пропонують кілька широковідомих переваг для здоров’я людей. Краще всього їсти шкірку, оскільки саме вона містить найбільшу частину вітаміну С. Крім цього, шкірка також є хорошим джерелом нерозчинної клітковини, що добре впливає на здоров’я кишечника.

    Клітковина має важливе значення для здоров’я травної системи і допомагає запобігти такій проблемі, як закреп. Оскільки багато жінок страждають від проблем з травленням, в раціон кожної жінки варто додати яблука. Яблука містять розчинну клітковину під назвою пектин, яка допомагає зменшити кількість холестерину в крові.

  2. ЙогуртYohurt3

    Йогурт – це прекрасне джерело білка, кальцію, калію, цинку, вітамінів В6 і В12. Це все добре для травлення і здоров’я кісток, тому жінкам рекомендують щодня їсти три молочні продукти. Наприклад, можна з’їсти три чашки йогурту.

    Цей продукт також корисний людям, які приймають антибіотики, тому що організм втрачає корисні бактерії, а коли ви їсте йогурт з пробіотиками, він допомагає відновити природний рівень і дозволяє уникнути інфекцій, спричинених грибком, які використовують можливість вразити тканини, особливо в області піхви.

  3. Риба

    Риба, така як лосось, сардини та скумбрія, містить Омега-3 жирні кислоти. Велике джерело Омега-3 може допомогти запобігти хворобам серця, а також є хорошим джерелом вітаміну D – жиророзчинного вітаміну, який сприяє здоров’ю кісток.

    Хоча немає жодних переконливих доказів, дослідження також показують, що споживання синьої риби може захистити від макулярної дегенерації, яка викликає сліпоту в старості.

    Найкраще з’їдати принаймні одну порцію такої риби на тиждень, а для жінок, які вагітні або планують вагітність чи практикують грудне вигодовування, не більше двох порцій на тиждень.

    Рекомендується обирати маленькі риби, тому що вони накопичують менше важких металів.

  4. Бобові
    ovochi

    Бобові є хорошим джерелом білка і містять мало жирів, вони постачають вуглеводи, клітковину і залізо, зберігають здоров’я кишечника і в довгостроковій перспективі запобігають проблемам з травленням. Клітковина в бобових також може допомогти знизити кров’яний тиск.

    Іншою перевагою овочів, за даними дослідження, опублікованого в Міжнародному журналі раку, є те, що квасоля в цілому і зокрема сочевиця, може захистити від раку грудей.

  5. Ягоди

    Журавлина, полуниця і малина не тільки смачні, але й також дуже корисні для здоров’я, зокрема жіночого здоров’я. Вони мають високий вміст фолієвої кислоти і вітаміну С, які забезпечують антиоксидантний захист.

    Вважається, що ці антиоксиданти мають властивості, які борються з раком, адже існує велика кількість досліджень, які підтримують цю гіпотезу, хоча медики наразі ще не розуміють всі властивості і вигоди.

    Справа в тому, що журавлина і полуниця мають флавоноїди, які можуть допомогти своїми антиоксидантними властивостями здоров’ю серця і очей.

    Червона журавлина може допомогти позбавитися від інфекції сечових шляхів і запобігти їм. Це дуже корисно для тих, у кого вони є, особливо для жінок, які часто страждають від цих інфекцій.

  6. Цільне зерноtsilnozernovyi-rys

    Цілісні зерна є наріжним каменем здорового харчування, це такі продукти, як рис, хліб з цілісного зерна, цільнозернові макарони та цільнозернові крупи.

    Цілісне зерно означає, що в продукті є, щонайменше, три шари зерна. Це зовнішній шар, багатий клітковиною, внутрішній шар, сповнений поживних речовин, і основний крохмаль. Ці шари працюють разом, щоб зменшити ризик розвитку таких захворювань, як хвороби серця, порушення мозкового кровообігу, деякі форми раку і діабет другого типу.

    Окрім зниження кров’яного тиску і рівню холестерину, цілісні зерна також корисні для здоров’я кишечника. Багато з них містять фолієву кислоту і залізо, які особливо корисні для жінок, оскільки жінки частіше страждають від анемії.

  7. Банани

    Банан – апетитне рішення для тамування голоду, яке можна взяти куди завгодно, і це буде набагато корисніше, ніж чіпси або шоколад. Вони можуть мати менше калорій, ніж фрукти, але банани багаті калієм, який може допомогти відрегулювати кров’яний тиск. Вони також мають вітамін B6, який добре впливає на шкіру і волосся.

  8. Зелені овочіBrokkoli

    Дуже корисно споживати зелені овочі, наприклад, броколі, шпинат і зелені боби. Зелені овочі містять мало калорій і жиру, але вони багаті клітковиною і залізом. Вони також повні вітамінів і мінералів, таких як магній, вітаміни С і К.

    Шість досліджень, проведених в Університеті Лестера, виявили, що збільшення кількості зелених овочів пов’язано з більш низьким ризиком розвитку діабету другого типу. Це особливо важливо для жінок, оскільки завдяки вмісту заліза, овочі захищають від будь-яких проблем.

    За даними дослідження, проведеного в цьому році в Університетському коледжі Лондона, фрукти й овочі найбільш важливі для раціону. Було встановлено, що споживання семи чи більше порцій фруктів і овочів на день знижує ризик смерті від раку і серцево-судинних захворювань на 25% і 31% відповідно. Дослідження показало, що овочі мають значно більше переваг, ніж фрукти.

  9. Яйця

    Яйця є одними з продуктів, які найбільш багаті поживними речовинами, які можна вживати в їжу. Білок з яйця сповнений поживних речовин, таких як вітаміни D, А, В2 і залізо. Всупереч поширеній думці, можна включати яйця у щоденну дієту і немає жодних обмежень щодо того, скільки яєць можна їсти в збалансованій дієті.

  10. Водаvoda1

    Вода – це дещо більше, ніж будь-яка їжа, вона є важливою рідиною для здоров’я людини, особливо для жінок, адже багато з них зберігають надлишок рідини, страждають від інфекцій сечових шляхів та інших проблем, пов’язаних з низьким споживанням води. Зволоження організму дуже важливо, оскільки наші тіла здебільшого складаються з води.

    Крім того, в мозку хімічні сигнали від голоду та зневоднення дуже схожі, тож дуже важливо випивати склянку води замість перекусу, коли ви голодні, у випадку якщо ви плутаєте голод зі спрагою.