Натуральні соки для лікування та профілактики анемії
Однією з основних причин анемії є дефіцит заліза в організмі. Анемія часто виникає у жінок, особливо у період рясних менструацій або через неправильне харчування. У цій статті ми наведемо кілька рецептів натуральних соків, які допоможуть у лікуванні та профілактиці виникнення анемії.
Залізо – життєво важливий компонент, що бере участь у синтезі еритроцитів та гемоглобіну. Саме еритроцити беруть участь у переносі кисню від легень до клітин організму, що є необхідним процесом, який порушується при виникненні анемії, яка супроводжується застудою, ослабленням волосся та нігтів, блідністю, посиленим серцебиттям… Пропонуємо кілька рецептів натуральних соків, які допоможуть у лікуванні та профілактиці такого захворювання, як анемія.
Соки для лікування та профілактики анемії
Буряково-моркв’яний сік
У буряковому соці міститься багато заліза, яке допомагає у лікуванні та є хорошим профілактичним засобом анемії. Додавання моркви полегшує поглинання заліза, так само як і пивні дріжджі – ще один відмінний союзник у боротьбі з дефіцитом заліза.
Інгредієнти
-
- 1 буряк
- 1 морква
- 1 столова ложка пивних дріжджів
- Одна склянка води
Приготування
- Помийте та поріжте буряк і моркву. Змішайте за допомогою блендера, додавши склянку води. Додайте пивні дріжджі. Слід вживати перед сніданком.
Сік з петрушки
Смак досить терпкий, але запевняю вас – це чудовий засіб лікування анемії. Петрушка містить багато заліза, а додавання лимонного соку допоможе краще його абсорбувати. Вживайте перед основною стравою.
Інгредієнти
- 1 пучок петрушки
- 1 лимон
- Одна склянка води
Приготування
- Добре помийте овочі. Поріжте петрушку і змішайте у блендері зі склянкою води. Витисніть лимон і додайте до суміші. Терпкий смак напою компенсується хорошими властивостями при боротьбі з анемією.
Сік зі шпинату, буряка та ягід
Дуже поживний напій з великим вмістом заліза. Візьмемо до уваги наявність складу овочів, з необхідними мінералами, таких як шпинат, ягоди та буряки. Напій має приємний смак, можна вживати перед вечерею. Він ідеально доповнює раціон, та допоможе у боротьбі із захворюванням.
Інгредієнти
- 5 жмень ягід
- 3 маленькі редиски
- 1 буряк
- 2 пучки шпинату
- Одна склянка води
- Пів чайної ложки пивних дріжджів
Приготування
- Добре помийте овочі. Нарізані ягоди, редиску, шпинат та буряки помістіть у блендер.
- Додайте склянку води, змішайте до однорідної маси. Має утворитися характерний колір буряка. Готову суміш додайте до дрібно порізаних дріжджів. Цей напій чудово покриє денну нормі заліза.
- Пийте повільно. Сік слід вживати свіжо приготовленим, щоб отримати користь із поживних речовин і необхідну кількість заліза.
- Не забувайте включати будь-який з цих соків у свій щоденний раціон.