3 основні переваги баклажанової води

Ви можете бути здивовані, дізнавшись, що багато століть тому баклажан вважали токсичною і небезпечною рослиною. Чому? Через темне забарвлення. Але з часом в Індії виявили безліч корисних переваг, які дають ці овочі, і вони згодом стали незамінним інгредієнтом у лікувальних засобах.

Сьогодні переваги баклажанів відомі в усьому світі – наприклад, більшість людей тепер знають, що вони допомагають лікувати серцево-судинні захворювання та біль від ревматоїдного артриту і можуть навіть допомогти загоїти опіки. Ці переваги доступні практично кожному.

Ви дійсно нехтували цією можливістю? Це ще далеко не все. У сьогоднішній статті ми розповімо про три основні переваги, які ви можете отримати від споживання баклажанової води. Зверніть на них увагу!

1. Баклажанова вода може знизити рівень холестерину

2-cholesterolКілька років тому Міністерство сільського господарства США провело дослідження, яке підтвердило те, про що вже здогадувалося багато людей: баклажанова вода допомагає знизити рівень поганого холестерину в крові. Погляньмо на основні висновки цього дослідження:

  • Хлорогенова кислота – найбільш поширений антиоксидант у баклажанах – є найефективнішою для зниження рівня поганого холестерину.
  • Баклажанова вода стимулює кровообіг, не дає бляшкам прикріпитися до стінок артерій, що призводить до їх затвердіння.
  • Під час приготування баклажанової води важливо завжди залишати шкірку. Вона містить найвищу концентрацію флавоноїдів – антиоксидантів, які допомагають підтримувати здоров’я серцево-судинної системи.

2. Баклажанова вода може полегшити біль від ревматоїдного артриту

3-rheumatoid-rukaЯкщо ви регулярно страждаєте від болю і припухлості суглобів, спробуйте пити баклажанову воду. Запалення, почервоніння і біль, пов’язані з ревматоїдним артритом, можуть бути полегшені завдяки лікувальним властивостям цього унікального овоча.

  • Як вже зазначалося раніше, однією з найважливіших сполук у баклажані є хлорогенова кислота. Вона чудово підходить для зниження інфекції та запалення.
  • І не забуваймо про незліченні вітаміни і мінерали, що містяться в баклажані та допомагають зміцнити суглоби, хрящі і м’язову тканину. Якщо ви регулярно п’єте воду з баклажанів, то також отримуєте здорову дозу вітамінів A, B1, В2, С і Е і мінералів, як-от калій, кальцій, магній, залізо та фосфор. Більше того, баклажани містять інші корисні сполуки, серед яких фолієва кислота, клітковина і вуглеводи.

3. Баклажанова вода може допомогти в боротьбі з зайвою вагою

4-spyna-zhyrПереваги баклажанової води для схуднення добре відомі, і вона дійсно дуже ефективна. Але чи знаєте ви, чому це так добре працює?

  • Ви, напевно, помітили, що баклажани мають трохи гіркуватий присмак. Знаєте чому? Ці овочі містять певні корисні сполуки, які допомагають очистити організм і, насамперед, стимулюють роботу печінки. Крім того, баклажанова вода покращує функцію жовчного міхура, що сприяє кращому травленню і спалює більше жиру.
  • Ще один цікавий факт полягає в тому, що баклажанова вода може допомогти поступово зменшити розмір талії та усуває докучливий черевний жир. Це тому, що вона має не лише очисну, але й сечогінну дію. Отже, якщо ви п’єте багато баклажанової води, ведете здоровий спосіб життя і добре тренуєтеся, ви втрачатимете вагу дуже легко.

Як приготувати баклажанову воду?

Для приготування баклажанової води все, що потрібно, – це баклажан середнього розміру і один літр води. У цьому рецепті немає нічого надто складного, і, як ми вже говорили, вона дуже корисна. Чому б не почати вже сьогодні? Ось, як це зробити.

Інгредієнти

  • 1 баклажан середнього розміру
  • 1 літр води
  • Сік ½ лимона

Приготування

  • Ретельно вимийте баклажан, потім розріжте його на шматочки.
  • Доведіть літр води до кипіння і додайте нарізаний баклажан.
  • Варіть баклажан принаймні 20-25 хвилин, поки він не стане дуже м’яким. Після того, як він пом’якшав, залиште принаймні на годину у воді.
  • Через годину слід процідити рідину. Ви можете зберігати баклажанову воду в пляшці або інший темній ємності (темне скло найкраще підходить для зберігання).
  • Тепер додайте лимонний сік. Струсіть суміш, щоб добре змішалася.
  • Пийте баклажанову воду протягом дня. Спробуйте пити одну склянку вранці натщесерце, потім ще одну після обіду, третю у другій половині дня, а останню після вечері. Робіть це протягом семи днів поспіль, один раз на місяць. Ви швидко почнете помічати переваги баклажанової води.