7 продуктів, які усувають голод і не призводять до збільшення ваги

Деякі люди страждають через те, що відчувають, що їм постійно потрібно задовольняти свій голод, вони ніколи не відчувають себе ситим або задоволеним.

Хоча це може залежати від віку, обміну речовин і темпу життя кожної окремої людини, існують деякі продукти, які допоможуть нам відчувати себе ситими без необхідності споживати їх у великих кількостях.

Важливо підкреслити, що збалансована дієта, в цілому, набагато більше насичує, ніж дієта, багата жирами і цукрами. Ми також виокремимо продукти, які найбільш насичують, допомагаючи вам позбутися голоду, не призводячи до збільшення ваги.

Фрукти та овочі

Фрукти і овочі, особливо сирі, допомагають усунути почуття голоду і підживлюють організм вітамінами й мінералами. Вони також корисні завдяки низькому вмісту калорій. Поєднання клітковини й води легко заповнює шлунок і допомагає вгамувати бажання щось пожувати.

Хороший ідея – приготувати фруктові коктейлі, змішуючи кілька подрібнених шматочків фруктів з водою. Ви також можете трохи підсолодити їх з стевією, якщо фрукти не дуже солодкі. З іншого боку, овочеві соки не так добре втамовують голод, тому що в більшості випадків вони не мають клітковини, наявної у фруктах.

Гаспачо – ще один корисний варіант. Це смузі, виготовлене з овочів (помідори, перець, огірки…), який слід вживати нефільтрованим, щоб зберегти наявну в ньому натуральну клітковину.

ovochi-yizha

Цільнозернові продукти

Більша частина борошна і зерна, які ми споживаємо сьогодні, рафінована або очищена, що означає, що з неї була усунута клітковина. Вживання цільних продуктів набагато більше втамовує голод, а також приносить більше користі організму. Обирайте продукти з цільного зерна такі, як рис, хліб і кондитерське борошно тощо.

tsilnozernovyi-rys

Агар-агар

Агар-агар – це морська водорість, яка об’єднує продукти, оскільки діє як желатин. Ці водорості дуже добре втамовують голод, адже працюють як загусник у шлунку. Щойно вони досягають шлунку й змішуються зі шлунковим соком, вони збільшуються в розмірі і створюють відчуття ситості.

Вони також очищують організм. Вони допомагають видалити токсини і поліпшити функції кишечника, запобігаючи запорам.

Їх можна використовувати в супах і тушкованих стравах, а також як желатин для приготування десертів з фруктовим соком або рослинними напоями.

agar-agar

Бобові

Про бобові, які в давні часи споживали дуже часто, сьогодні майже ніхто не пам’ятає. Тим не менш, вони як і раніше, залишаються відмінними продуктами. Вони багаті білком, тому разом з овочами та/або зерновими вони можуть стати гарніром до будь-якої їжі. На відміну від тваринних білків, вони багаті клітковиною. Насправді, якщо б ви їли їх регулярно, ви помітили б, наскільки приємно та корисно їх споживати.

Якщо у вас погане травлення, готуйте їх з невеликою кількістю кмину, карі і кропу. Не змішуйте їх з жодними іншими продуктами харчування. Або зробіть з них пюре.

Стародавній лікувальний засіб

Ви також можете підготувати поживну суміш шляхом подрібнення і змішування рівних частин лляного насіння, зародків пшениці і подорожника (лікарська рослина, яка використовується в якості природного проносного). Приймайте одну або дві ложки препарату, змішаного зі склянкою води, за 10 або 15 хвилин до кожного прийому їжі. Ви швидко помітите, що вам більше не потрібно їсти так багато.

Вода

Спрагу часто плутають з голодом, і час від часу Ви може навіть відчувати “емоційний голод” або необхідність покласти щось до рота. У такій ситуації немає нічого кращого, ніж випити дві склянки води. Справді, кожен раз, коли ви відчуваєте голод, випийте склянку води. Якщо ви все ще голодні після п’яти хвилин, з’їжте щось.

Важливо пити теплу воду та уникати пити дуже холодну воду. Це може охолодити травну систему і ускладнити перетравлення продуктів.

Добре пережовуйте їжу

В жодному разі не слід забувати про важливість ретельного пережовування їжі, що допомагає втамувати апетит. Голод триває протягом 20 хвилин від початку споживання їжі. Якщо ви добре жуватимете їжу, вам не потрібно буде їсти так багато їжі, а також буде легше перетравити те, що ви вже з’їли.