Жирна печінка: 5 засобів з артишоками, щоб позбутися цього

Поєднуючи властивості артишоків з іншими інгредієнтами, ви оптимізуєте роботу печінки, а також очищаєте її. Це дозволяє уникнути ускладнень у її функціонуванні, таких як жирна печінка.
Жирна печінка: 5 засобів з артишоками, щоб позбутися цього

Останнє оновлення: 05 жовтня, 2018

Жирна печінка – це стан здоров’я, що спричиняє накопичення тригліцеридів. Це також викликає запалення клітин і різних жирів в цьому органі, а також декілька симптомів. Крім того, може не бути жодних симптомів, а хворий не знатиме, що щось не так.

Читайте далі цю статтю, щоб дізнатися про 5 природних засобів та про вплив артишоків на запобігання цьому захворюванню. За допомогою цього овочу та інших лікарських речовин ви можете запобігти та вилікувати цю печінкову хворобу та покращити загальне здоров’я. Мерщій, спробуйте це!

Жирна печінка: переваги артишоків

Артишоки є дуже корисними і надають багато переваг:

  • Захищають функцію печінки та відновлюють печінкові клітини.
  • Зміцнюють жовч.
  • Зменшують жир.
  • Це потужний антиоксидант, який запобігає старінню.
  • Знижують високий рівень білка.
  • Запобігають серцево-судинним захворюванням.
  • Покращують роботу кишківника.
  • Запобігають утримання води.
  • Знижують рівень цукру в крові та запобігають інсулінорезистентності.

Засоби з артишоку

1. Суп з артишоком і куркумою

Супи – це страви, які очищують організм. Вони містять багато поживних речовин і незначну кількість калорій. Ви можете їсти їх щодня. Наш рецепт є комбінацією артишоку та куркуми.

Куркума дуже корисна для печінки і відома своїми протизапальними властивостями.

Інгредієнти

  • 2 артишоки
  • 1 чайна ложка куркуми
  • 2 склянки води
  • морська сіль (на смак)

Інструкція та споживання

  • Готуйте артишоки та куркуму протягом 30 хвилин.
  • Додайте морську сіль на смак.
  • Їжте за півгодини до їжі.

2. Обсмажені артишоки з лимоном

Люди, які люблять артишоки, насолоджуються їхнім ароматом і більше люблять, коли вони засмажені в духовці або на грилі. Якщо ви загорнете їх в алюмінієву фольгу та будете готувати щонайменше 40 хвилин, цього буде достатньо для того, щоб середина була дуже ніжною.

Для того, щоб надати їм відчутний смак і більше детоксикаційних властивостей для лікування жирної печінки, об’єднайте їх з лимонним соком, чорним перцем, оливковою олією та морською сіллю.

Результат буде дуже смачний і може бути закускою або гарніром.

артишоки

3. Салат з артишоком, редисом та буряком

Якщо вам хочеться холодний засіб для спекотних днів, спробуйте цей салат з артишоком. Поєднайте його з двома лікарськими компонентами, які допоможуть уникнути такого стану, як жирна печінка.

  • Редис: гіркий і гострий, покращує функцію печінки та допомагає виробляти жовч. Він також багатий вітаміном С. Ви можете з’їсти його листя, яке має цілющі та очищувальні властивості.
  • Червоний буряк: допомагає лікувати жирову печінку та інші печінкові стани. Це пов’язано з його антиоксидантним вмістом. Він також корисний, оскільки допомагає запобігти окисненню жирів.

4.  Чай з розмарином і листям артишоку

Простий спосіб застосування артишоку полягає у приготуванні лікарської суміші з його листям і стеблами. Таким чином, ви можете зберегти середину, щоб приготувати її пізніше і скористатися всією рослиною. Проте ви повинні пам’ятати, що його смак дуже гіркий.

Також можна поєднати його з розмарином. Завдяки вмісту урсолової кислоти ця лікарська рослина захищає функцію печінки. Це знижує запалення, покращує кровообіг і знижує рівень холестерину.

чай з листя артишоків

5. Листя артишоку і розторопша

Якщо вам потрібен зручний та швидкий варіант для очищення жирної печінки, ви можете придбати певну добавку. Артишокові капсули або таблетки, які продаються в магазинах, сприяють переварюванню великої кількості жирної їжі взагалі. Крім того, ви можете знайти деякі більш потужні добавки, які поєднуються з іншими лікарськими рослинами.

Розторопша – це ще один чудовий засіб від захворювання печінки, завдяки своїм регенеративним властивостям. Ви також можете скористатися куркумою або кульбабою. Так само вітамін B7 (холін) допомагає зберігати нарощування жиру на печінці.

Якщо ви збираєтеся приймати добавки, ви повинні зробити це під наглядом лікаря або натуропату. Важливо бути в курсі щодо деяких природних засобів, які заважають дії певних лікарських засобів. Є також ліки, які не варто приймати протягом тривалого періоду часу без перерв.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.