Найкращі рецепти овочевих крем-супів

Вересень 23, 2018
Як щодо того, щоб приготувати смачний крем-суп на вечерю? Це просто, швидко, смачно і дуже здорово!

Приготувати смачний овочевий крем-суп зовсім не складно. Такий суп дуже корисний та має приємний аромат. Приготуйте корисну страву на обід для найменших членів родини, які будуть у захваті від такого смаколика.

1. Традиційний овочевий крем-суп

Інгредієнти

  • 1 морквина (30 г)
  • 1 щипка меленого перцю
  • 2 столові ложки оливкової олії (20 мл)
  • 1 ½ літра води
  • 1 великий кабачок (50 г)
  • 2 цибулини (60 г)
  • 1 кубик овочевого бульйону
  • 1 чашка листя шпинату (100 г)
  • 2 склянки молока (200 мл)

Спосіб приготування

  • Помийте та поріжте цибулю, кабачок та моркву.
  • Протушкуйте овочі в оливковій олії на маленькому вогні до набуття ними коричневого кольору.
  • Додайте шпинат та кубик овочевого бульйону, спершу розчиніть його у ¾ літрах вода. Варіть впродовж 10 хвилин.
  • Додайте молоко та скористайтеся блендером, щоб перетерти все у пюре. Приправте спеціями та куштуйте.
  • Подавайте гарячим або холодним, гарніром може бути сир та шинка.
  • Це ідеальний рецепт для людей, які бажають втратити вагу.

Читайте також статтю: Овочі на пару: оригінальні страви

2. Овочевий крем-суп з яблуками

Інгредієнти

  • 2 картоплини (60 г)
  • 2 цибулини (60 г)
  • 1 яблуко (30 г)
  • 1 великий кабачок (50 г)
  • Свіже листя коріандру
  • Оливкова олія
  • Насіння сезаму для гарніру
Овочевий крем-суп з яблуками

Спосіб приготування

  • Поріжте цибулю. Нагрійте оливкову олію на малому вогні та протушкуйте овочі, додавши щипку солі та чайну ложку харчової соди. Цибуля має набути жовтуватого кольору.
  • Почистьте та поріжте кабачок. Відкладіть його.
  • Коли цибуля майже готова, поріжте картоплю та яблуко.
  • Додайте кабачок до цибулі та тушкуйте впродовж трьох хвилин.
  • Додайте 400 мл води, потім додайте картоплю. Готуйте впродовж 15 хвилин або поки картопля не звариться.
  • Додайте яблуко та готуйте ще впродовж 5 хвилин. Перетріть суп, поки не отримаєте кремоподібну масу.
  • Прикрасьте суп насінням сезаму та листям коріандру. Можна подати страву зі склянкою білого вина.

Читайте також статтю: Який овочевий крем-суп найбільш корисний?

3. Крем-суп з помідорів, моркви та імбиру

Інгредієнти

  • 1 щипка солі
  • 1 щипка меленого перцю
  • Порошок імбиру
  • Листя м’яти
  • 6 морквин (120 g)
  • 1 кг стиглих помідорів
  • 3 столові ложки олії (40 мл)
  • 4 столові ложки чорничного джему (50 г)

Спосіб приготування

  • Помийте та поріжте помідори.
  • Додайте три ложки олії та протушкуйте на сковорідці помідори на маленькому вогні.
  • Почистьте та поріжте моркву. Додайте її до помідорів, готуйте разом з помідорами.
  • Через 30 хвилин додайте порошок імбиру та сіль. Перетріть суміш до однорідної маси через сито, щоб позбутися шкірок від помідорів, а також зерен.
  • Подавайте цей крем-суп з ложкою чорничного джемуПрикрасьте листям м’яти.

4- Овочевий крем-суп з сиром

Овочевий крем-суп з сиром

Інгредієнти

  • 4 маленькі шматочки сиру
  • Сіль за смаком
  • 2 кабачки (80 г)
  • 4 моркви (60 г)
  • 2 цибулини (60 г)
  • 2 картоплини (60 г)
  • ½ гарбуза (40 г)
  • 1 невелика голівка броколі (40 г)
  • Оливкова олія першого віджиму
  • Мінеральна вода (якщо потрібно)
  • 2 кубики овочевого бульйону

Спосіб приготування

  • Помийте кабачки та поріжте їх на маленькі шматочки. Можна зняти з них шкірку, а можна залишити, все залежить від того, якого кольору суп ви хочете отримати.
  • Помийте та почистьте моркву, картоплю та гарбуз, поріжте їх.
  • Помийте та поріжте броколі, усунувши стебло.
  • Посмажте цибулю впродовж декількох хвилин. Додайте кабачок, моркву, гарбуз, броколі. Помішуйте, поки вони тушкуються.
  • Додайте таку кількість води, щоб покрити усі овочі. Коли вода почне закипати, додайте кубик овочевого бульйону та посоліть. Якщо необхідно, додайте води.
  • Вимкніть вогонь. Додайте сир, можна також посолити за смаком.
  • Перемеліть усі інгредієнти у блендері до отримання кремоподібної маси.
  • Це ідеальний рецепт для вегетаріанців.