Рецепт джему з карамелізованої цибулі

Цибулевий джем безсумнівно вразить ваших гостей, і вони з’їдять його до останньої ложки! Він стане чудовим гарніром до ваших звичних страв та прекрасно смакуватиме з закусками, м’ясними стейками, рибою і, звісно ж, сирами. Цей джем дозволить вам відкрити нову сторінку у кулінарному мистецтві.

Ми навчимо вас готувати солодкий цибулевий джем. Він простий у приготуванні, проте саме він додасть вашим звичним стравам необхідної пікантної нотки. Усім відомо, що цибуля є надзвичайно корисним продуктом. Незалежно від того, у якому вигляді ви її споживаєте, цибуля залишається здоровою та надзвичайно смачною їжею

Цибуля є одним із основних продуктів у нашому щоденному раціоні та звичних нам стравах, оскільки вона набуває шаленої популярності останнім часом. Спробуйте самі побільше додавати її до страв, і ви підсадите на неї усю свою сім’ю.

Корисні властивості цибулевого джему

  • Протианемічні властивості: Цибуля є чудовим джерелом заліза, фосфору та вітаміну Е, які допомагають підтримувати баланс еритроцитів у крові.
  • Сечогінні та очищувальні властивості: Завдяки високому вмісту калію, цибуля допомагає виводити зайву рідину з організму та регулювати кров’яний тиск.
  • Джерело вітаміну В: Цибуля є чудовим джерелом вітаміну В та магнію, які є важливими для відмінного функціонування нервової та м’язової систем. Отже, цибуля є відмінним джерелом енергії, яка покращуваджемуваш стан здоров’я з кожним днем.
  • Антиоксидант: Завдяки вітамінам А та С, які містяться у цибулі, та флаваноїдам, наш організм може отримати достатню кількість антиоксидантів.
  • Допомагає при закрепах: Цибуля добре допомагає при закрепах та регулює діяльність травної системи, при цьому захищаючи наш організм від кишкових паразитів.

Рецепт цибулевого джемуdzhem_tsybulevyi

Цибулевий джем здивує вас ще й надзвичайною простотою у приготуванні. Перш за все, вам знадобляться скляні банки із єврокришками для того, щоб зберігати готовий джем.

Цей рецепт розрахований на 1 кілограм готового цибулевого джему, тому підрахуйте самі, скільки саме джему ви хочете зробити, щоб мати можливість поласувати ним, коли трапиться нагода.

Цибулю краще запекти у духовці, а не варити у воді. Саме так ви доб’єтеся більш пікантного смаку, хоча на якості готового джему це ніяк не відобразиться. Дехто навіть полюбляє запікати цибулю на грилю, тому остаточний вибір за вами.

Інгредієнти:

  • 1 кг зеленої цибулі
  • 500 г цукру

Спосіб приготування:

  • Застеліть деко для запікання листом алюмінієвої фольги. Почистіть цибулю та добре її промийте. Викладіть промиту цибулю на деко, полийте її невеликою кількістю оливкової олії та трішки посоліть.
  • Увімкніть духовку на 200°С та запікайте цибулю протягом 35-40 хвилин. Час від часу цибулю слід перевертати, щоб вона рівномірно просмажилася з кожного боку.
  • Після цього витягніть деко з цибулею із духовки та зачекайте, поки цибуля трохи охолоне. За той час з’єднайте у каструлі три склянки води та 500 г цукру. Додайте до цієї суміші запечену цибулю та готуйте її на середньому вогні близько 30 хвилин.
  • Необхідно постійно помішувати суміш, щоб вона не пригоріла та не прилипла до дна каструлі. Суміш поступово густішатиме та карамелізуватиметься, набуваючи бурштинового кольору та апетитного запаху.
  • Слідкуйте за тим, щоб джем не підгорів, бо всього лише невелика кількість підгорілої цибулевої карамелі може зіпсувати смак усього продукту.
  • Залиште суміш на 10 хвилин. За цей час вона ще трохи загусне. Після цього можете розливати джем по банках. Якщо ви хочете зберегти його до зими, прогрійте банки у кип’ятку.
  • Коли ви щільно закриєте усі банки, просто викладіть їх у каструлю із гарячою водою. Як тільки почуєте характерний звук “пострілу”, це означатиме, що ваші банки готові до зберігання!

Ми поділились із вами рецептом карамелізованого цибулевого джему, проте є багато інших варіацій. Дехто любить додавати бальзамічний оцет, вершкове масло та 225 г коричневого цукру на таку ж кількість цибулі, а дехто навіть додає трохи меду.

Наш рецепт значно простіший, проте він подарує вам насолоду від надзвичайного смаку запеченої цибулі у кожній ложечці. Якщо ви любите поєднувати кислі і солодкі продукти та обожнюєте кулінарні експерименти – цей рецепт саме для вас!

Спробуйте поласувати цим джемом разом із цільнозерновими хлібцями (як на малюнку). Шматочок козячого сиру та ложка цибулевого джему – смачна та оригінальна закуска, що не залишить байдужим жодного вашого гостя!