Спробуйте цей смачний і легкий рецепт дулсе-де-лече

Дулсе-де-лече - це латиноамериканське згущене молоко. Цей десерт поєднується з багатьма іншими рецептами. Він дивовижно солодкий і вершковий!
Спробуйте цей смачний і легкий рецепт дулсе-де-лече

Останнє оновлення: 11 жовтня, 2018

У деяких країнах Латинської Америки ви можете знайти дулсе-де-лече у всіх магазинах. Чи не хотіли б ви зробити цей десерт самостійно? Якщо так, то читайте далі. Ви отримаєте простий домашній рецепт.

Якщо ви полюбляєте солодощі, цей рецепт для вас. Він неймовірно кремовий і солодкий. Навіть люди на дієті можуть насолоджуватися ним, звісно, у помірних кількостях.

Але що це таке?

Наразі ви знаєте, що це кремовий, солодкий спред, але найважливіший аспект полягає в тому, що це молочний продукт. Насправді, його можна назвати згущеним молоком.

Проте, це дещо більше. Коли ви їсте дулсе-де-лече, ви долучаєтеся до латиноамериканської культури. Його називають “арекіп” у Венесуелі, Колумбії, Перу та Еквадорі, а аргентинці називають його дулсе-де-лече.

Незалежно від назви, це простий десерт. Крім того, це лише один із багатьох карамелізованих молочних рецептів, які популярні у всьому світі.

Його легко зробити це в комфорті власного будинку і в бажаній кількості. Це теж добре, оскільки хороше не завжди довго зберігається.

Пам’ятайте, що надто багато цієї страви – не для вас, тому що в ній є велика кількість цукру.

Вас також може зацікавити цей рецепт: Три ідеальні рецепти десертів для сімейних святкувань

як приготувати дулсе-де-лече

Домашній рецепт дулсе-де-лече

Ви можете знайти безліч способів отримати насолоду, спробувавши кілька варіантів дулсе-де-лече. Звісно, його їдять разом з іншими солодощами. У деяких країнах популярний флан.

Дулсе-де-лече має бути дуже гладким. Він також повинен бути досить запашним і солодким. Іншими словами, вам має знадобитися приймати кілька склянок води, щоб позбутися присмаку солодкого в роті.

Тепер, коли ви знаєте більше про те, звідки походить ця страва, з чого її роблять і як нею  насолоджуватися, час зайнятися кухнею та дотримуватися цих інструкцій, щоб зробити власну насолоду.

Інгредієнти

  • 1 пакет порошкоподібного цільного молока (950 г)
  • 4 склянки води (1 літр)
  • 1 1/2 чашки білого цукру (або за смаком) (300 г)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 2 столові ложки кориці (30 г)
  • 1 столова ложка харчової соди (9 г)
рецепт дулсе-де-лече

Приготування

  • По-перше, вам знадобиться каструля з нержавіючої сталі, адже саме такий посуд дасть змогу здійснити карамелізацію без налипання до поверхні.
  • Тепер зробіть молоко, поєднавши порошкоподібне молоко з водою і сильно збивши.
  • Після цього додайте білий цукор, а потім харчову соду, корицю і дрібку солі. Добре змішайте.
  • Будь ласка, зверніть увагу, що ви ніколи не повинні припиняти перемішування. Ми хочемо, щоб все вийшло дуже гладко, тож перемішування є ключовим.
  • Що ж стосується тепла, то починайте з середнього вогню, але щойно загустіє, зменште його до мінімуму.
  • Потрібно постійно перемішувати.
  • Якщо в процесі ви помітили грудки, налийте трохи холодної води і перемішуйте далі, поки вони не зникнуть.
  • Коли страва набуде золотого кольору карамелі, зменште вогонь до мінімуму. Ви майже закінчили.
  • Нарешті, коли дулсе-де-лече загустіє і ви бачитимете дно каструлі під час перемішування, вам подобатиметься текстура і колір, зніміть із вогню. Негайно перекладіть його в інший контейнер.
  • Готово! Нехай трохи охолоне, а потім насолоджуйтеся!


  • Dulce de leche. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 17 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche
  • Rippe JM, Angelopoulos TJ. Relationship between Added Sugars Consumption and Chronic Disease Risk Factors: Current Understanding. Nutrients. 2016;8(11):697. Published 2016 Nov 4. doi:10.3390/nu8110697
  • Deng Y, Misselwitz B, Dai N, Fox M. Lactose Intolerance in Adults: Biological Mechanism and Dietary Management. Nutrients. 2015;7(9):8020–8035. Published 2015 Sep 18. doi:10.3390/nu7095380

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.