Легкі рецепти шоколадних трюфелів

· Жовтень 11, 2018
Шоколад використовують як основу для різноманітних рецептів, і сьогодні ми пропонуємо вашій увазі ці дуже смачні та прості рецепти шоколадних трюфелів.

Більшість людей полюбляє десерти. Ось чому тут ви можете знайти смачні рецепти шоколадних трюфелів, щоб насолодитися після святкового обіду або романтичної вечері. Це прекрасний солодкий спосіб закінчити трапезу, тому зробіть їх сьогодні!

Трюфелі походять з Бельгії. Зазвичай їх роблять з темного шоколаду, цукру, яєчних жовтків та масла. Завдяки своєму смаку вони стали популярними у всьому світі. Фактично, вони є одним з найбільш відомих десертів.

Є безліч різноманітних рецептів шоколадних трюфелів, з величезною кількістю варіантів. Ось основні рецепти шоколадних трюфелів з декількома варіантами, щоб ви могли спробувати унікальні трюфелі.

Класичний рецепт шоколадних трюфелів

Прості шоколадні трюфелі легко зробити. Для цього не потрібно дуже багато інгредієнтів. Як правило, їх виготовляють з тіста, званого ганаш, і трьох інгредієнтів: шоколаду, крему та масла. Ви можете також додати свої улюблені інгредієнти.

Перегляньте цей рецепт: Кекси в мікрохвильовці: швидкі та прості десерти

Інгредієнти

  • 200 г тертого шоколаду
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю (30 г)
  • 1/4 склянки молока (50 мл)
  • 1 столова ложка ванільного екстракту (15 мл)
  • 1/4 чашки цукру (50 г)
  • 4 столові ложки шоколаду для заправки (60 г)

Інструкція

  • Для початку відокремите яєчний білок і покладіть жовток у миску разом з іншими інгредієнтами (окрім шоколаду). Змішайте, поки не утвориться тісто.
  • Потім зробіть невеликі кульки з тіста у вигляді трюфелів.
  • Занурте кожну кульку у рідкий шоколад та поставте в холодильник на три години.
  • Вийміть із холодильника і подавайте. На останок ви можете полити їх зверху згущеним молоком або шоколадним сиропом.

Рецепт білих шоколадних трюфелів

У більшості випадків білий шоколад для деяких людей дуже солодкий, у порівнянні з темним. Однак є секрет, щоб трюфелі вийшли ідеально солодкими: лимон! Це секретний інгредієнт, щоб позбавити будь-який надлишок солодкості.

Інгредієнти

  • 2 чашки розтопленого білого шоколаду (200 г)
  • 1/4 склянки рідкого крему (50 мл)
  • цедра одного лимона
  • 3 столові ложки тертого кокоса
  • 2 столові ложки дробленого мигдалю (30 г)

Інструкція

  • Налийте розтоплений білий шоколад у миску разом із кремом. Ретельно змішайте.
  • Потім додайте лимонну цедру.
  • Потім нагрійте шоколад, поки він не закипить. Дайте йому охолонути.
  • Добре змішайте. Тісто має бути густим.
  • Потім перелийте контейнер, щоб затвердів і перетворився на ганаш. Це займе близько 15 хвилин.
  • Тепер вийміть ганаш і наріжте смужками, а потім кубиками. Сформуйте з кожного кубика маленьку кульку.
  • Нарешті посипте тертим кокосом та мигдалевим порошком. Поставте в холодильник на 3-4 години. Подавайте до столу.

Рекомендований рецепт: Як приготувати шоколадно-апельсиновий торт

Низькокалорійні рецепти шоколадних трюфелів

Не всі солодощі роблять вас товстими, варто позбутися цієї думки. Якщо ви використовуєте правильні інгредієнти, ви можете створити низькокалорійний десерт, щоб побалувати себе, а також подбати про своє здоров’я та вагу. Спробуйте ці легкі трюфелі!

домашні рецепти шоколадних трюфелівІнгредієнти

  • 2 чашки тертого темного шоколаду (200 г)
  • 1 склянка низькокалорійного вершкового сиру (100 г)
  • 1 яєчний жовток
  • 1/4 склянки рідкого крему (50 мл)

Інструкція

  • Змішайте темний шоколад та вершки в горщику середнього розміру та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, а потім охолодіть.
  • Потім додайте яєчний жовток і вершковий сир. Збийте до однорідності.
  • Далі вилийте в миску і залиште затвердіти.
  • Нарешті, зробіть маленькі кульки з тіста та тримайте їх у холодильнику 3 години. Подавайте до столу і насолоджуйтеся, не почуваючись винними.