Рецепти легких вечер, щоб худнути та не голодувати

· Вересень 22, 2015

Якщо ви хочете схуднути, не занадто морити себе голодом, не сильно собою жертвувати, тоді важливо вживати легкі вечері. Тому що прийом їжі ввечері може призвести до збільшення ваги, а от якщо їсти менше в нічний час, то це може бути дуже ефективним та допоможе досягти ваших цілей в питанні втрати ваги. Ось чому ми хочемо поділитись деякими рецептами легких вечер, які дуже просто зробити. Тепер ви зможете йти спати не голодуючи, а повільно втрачаючи вагу.

Чи справді вечеря сприяє збільшенню ваги?

Завжди потрібно пам’ятати, що те, що ви їсте на ніч, особливо, якщо це пізно і ви не збираєтесь тренуватись перед сном, тобто спалювати калорії, утворить частину ваших енергетичних запасів. Якщо ці запаси будуть надмірними, то вони перетворяться в накопичений жир, особливо якщо споживані продукти не найкращої якості. Це такі, які залишають вас ситими, але які не легко засвоюються.

Важливість часу

Так само, як важливим є те, те що ви їсте, також важливим є час, який ви обираєте для того щоб поїсти. В багатьох європейських країнах вечеря проходить до шостої години вечора, а після шостої вони їдять щось легке. Це трохи не схоже на стиль прийому їжі в інших країнах, в яких закуски їдять опівдні, вечерю вже не їдять, ані у 9-тій годині, ані у 10-тій. Краще з’їсти вечерю до 8-ї години вечора, саме цим дати собі досить часу щоб повністю переварити їжу (це, звичайно, також має пряме відношення до того часу, коли ви зазвичай йдете спати). Якщо ви лягаєте спати рано та все одно відчуваєте голод, найкраще в цей момент скуштувати фрукти або випити настій.

Вечеря балансу

Поняття легка вечеря не означає, що потрібно з’їсти лише салат з помідорами. Попри бажання схуднути, необхідно робити це збалансовано, тому ваша вечеря мусить містити вуглеводи (овочі, фрукти або зерна) та білки. Ось чому ці рецепти містять точну кількість, яка потрібна.

Креми-супи

Креми-супи дуже корисні для травлення, добре насичують, легкі у приготуванні та дуже поживні. Ви можете варіювати овочі, які будете використовувати в залежності від сезону, також можна віднайти різні комбінації, щоб зробити їх більш оригінальними:

  • Гарбуз та кориця
  • Кабачки, часник та вівсяні пластівці
  • Цибуля-порей, цибуля та перець
  • Морква та імбир

Syp

Також можна додати трохи бобових, щоб поповнити раціон частиною білка, інші продукти зроблять вечерю ще більш здоровою.

  • Пивні дріжджі: дають чудовий підсмажений аромат
  • Зародки пшениці: дуже поживні доповнення
  • Водорості: допомагають у ремінералізації тіла
  • Лляна олія: забезпечує необхідними жирними кислотами

Гаспачо

Традиційне гаспачо або рослинне пюре ідеально підходить для вживання у спекотну погоду. Гаспачо дуже корисне, оскільки воно забезпечує великою кількістю сирих овочів.

Змішайте наступні інгредієнти:

  • Помідор
  • Огірок
  • Червоний перець
  • Часник
  • Оливкова олія
  • Морська сіль
  • Оцет

Якщо ви вирішили з’їсти гаспачо на обід, ви також повинні скуштувати якийсь білок, як приклад, жменю сухих фруктів, шматок білої риби тощо.

Gaspacho_Xarlan

Яблука та груші

Якщо ви не дуже зголодніли за цілий день або з’їли занадто багато під час обідньої перерви, то можна вибрати що-небудь солодке до вечері. З’їжте кілька яблук чи груш, готуйте їх з невеликою кількістю води або запікайте їх. Додайте корицю, цукрову пудру, трохи меду та кілька грецьких горіхів.

Овочі з грибами

Овочі містять багато клітковини, також вони розслабляють організм. Овочі мають багато інших переваг, до речі, вони перетравлюються дуже легко, тому ідеально підходять для вечері. Вибирайте будь-який з овочів, який найбільше подобається: артишоки, зелені боби, мангольд, шпинат та інші. Щоб додати білку, оберіть бобові, наприклад, квасолю. Також багаті на білок та дуже смачні – гриби, їх можна обсмажити на сковорідці  разом з часником, петрушкою та додати трохи перцю.

Суп з цибулі та яєць

Нарешті, один з традиційних та терапевтичних рецептів на холодні дні або ті моменти, коли ви починаєте відчувати холод.

Обсмажити одну цибулину, щоб вона стала м’якою, додати бульйон (домашній або куплений у супермаркеті), подрібнений часник, чебрець, кмин, трохи чогось гострого (перець чорний чи каєнський), а насамкінець додати одне сире яйце. Добре перемішайте і ваш суп буде готовим до споживання протягом двох хвилин. Ви можете його вживати разом зі скибочкою тосту з висівками.

Syp_z_cubuli

 

Фото надане looseends, HarlanH and lablascovegmenu.