11 причин, щоб їсти червону капусту щодня

Грудень 4, 2018
Червона капуста багата на вітаміни та мінерали, що може добре вплинути на ваше здоров'я. Вона допомагає зміцнити імунну систему та сприяє детоксикації.

Червона капуста, також відома як фіолетова капуста, походить зі Середземномор’я, де її вирощують з 2500 року до н.е.

Є різниця між червоною та білою капустою. Ця різниця – антоціанін, пігмент з флавоноїдів. Вона також має потужні антиоксиданти і велику кількість вітамінів С і Е.

У цій статті ми розповімо вам деякі причини, чому варто їсти червону капусту.

1. Здорові очі

червона капуста покращує зір
Червона капуста покращує здоров’я очей, адже вона містить велику кількість зеаксантину і лютеїну. Ці два елементи є природними сонячними захисниками, які запобігають проникненню ультрафіолетових променів у вашу сітківку.

2. Червона капуста покращує травлення

Відомо, що червона капуста добре впливає на травлення, оскільки вона допомагає організму виробляти жовч, а отже запобігає таким проблемам, як розлад шлунка або закреп.

Сік червоної капусти дуже корисний для лікування виразок, зокрема виразкової хвороби.

3. Покращує здоров’я серця

червона капуста для серця
Ще однією причиною їсти червону капусту є те, що її сік сприяє утворенню еритроцитів. Вона також усуває шкідливі токсини з організму. Це призводить покращення роботи системи кровообігу.

Вам потрібно лише з’їсти миску червоної капусти, і ви отримаєте 216 мг калію. Це допоможе уникнути серцевого стресу. Це також стимулює скорочення, які викликають серцебиття.

4. Знижує рівень шкідливого холестерину

Ще однією перевагою споживання червоної капусти є те, що вона знижує шкідливий холестерин і сечову кислоту завдяки великій кількості сірки – речовини, яка дає їй характерний аромат.

Рівень холестерину і сечової кислоти знижується через кілька чинників:

  • Клітковина в цій капусті не дозволяє організму поглинати поганий холестерин, який містять інші продукти.
  • Це знижує рівень аполіпопротеїну ЛПНЩ у вашої печінці, адже для менше холестерину доводиться транспортувати.
  • Антиоксиданти в червоній капусті розщеплюють жирову тканину, даючи вам більше енергії.

5. Червона капуста бореться з раком

Кількість і різноманіття антиоксидантів, які ви отримуєте від червоної капусти, просто вражають. Вони допомагають організму боротися з вільними радикалами. Як відомо, вільні радикали є однією з причин раку в організмі.

Крім того, вона корисна для запобігання росту ракових клітин.

6. Зміцнює імунну систему

червона капуста для імунітету
Завдяки великій кількості вітаміну С, червона капуста допомагає організму посилити імунітет.

З іншого боку, її антиоксиданти сприяють детоксикації організму. Вони також допомагають загоїти рани.

7. Зменшує ознаки старіння

Сік червоної капусти має високий вміст антиоксидантів та фітохімічних речовин, зокрема вітаміни С, Е та А. Вони зберігають шкіру зволоженою, гладкою, еластичною, а також променистою.

Ще однією перевагою споживання червоної капусти є те, що вона стимулює вироблення колагену. Це створює будівельні блоки, які з’єднують тканини вашого тіла. Це забезпечить здоров’я шкіри та м’язів.

8. Знеболювання

Червона капуста дуже корисна для лікування нирок, артрозу та ревматизму. Її також використовують для зняття болю та запалення, які виникають під час годування груддю.

Червона капуста також має седативні та знеболювальні властивості. Вони сприяють очищенню вашої крові.

Крім того, ці властивості допомагають лікувати безсоння. Це відбувається завдяки такій речовині, як лактукупікрін. Це активний інгредієнт, який міститься у заспокійливих та відхаркувальних препаратах, які застосовують як проти звичайного, так і проти коклюшного кашлю.

  • Щоб насолодитися цими перевагами, нагрійте лисок червоної капусти праскою.
  • Потім покладіть його на ділянку, де ви відчуваєте біль або запалення.

9. Властивості проти малярії

Малярія – тропічна паразитарна хвороба. Її викликають укуси комарів, спадковість або переливання крові.

Вона заражає ваші червоні кров’яні клітини та спричиняє такі симптоми:

  • анемія
  • озноб
  • нудота
  • блювота
  • головний біль
  • судоми
  • кома

Для лікування малярії потрібно звернутися до лікаря. Однак червона капуста може допомогти вам боротися з наслідками цього захворювання завдяки вмісту лактукопікрину.

10. Контролює діабет

Діабет та червона капуста
Споживання червоної капусти допомагає контролювати рівень цукру в крові завдяки природному вмісту інсуліну.

Вона також містить мало калорій та вуглеводів. Це допомагає вам вгамувати голод і не набирати вагу.

Тому варто додавати червону капусту в салати або зелені напої. Це допоможе запобігти появі голоду між прийомами їжі.

11. Сильні та здорові кістки

Завдяки вмісту вітаміну К, червона капуста відома тим, що вона сприяє збереженню міцних кісток.

Це тому що він також містить остеокальцин. Це специфічний білок у кістковій матриці, який потребує вітаміну К для дозрівання.

Можливо, ви вже їсте червону капусту на гарнір. Ви можете вживати її в складі чаїв або навіть використовувати як компрес для полегшення зовнішнього болю. У будь-якому випадку, червона капуста – це чудова допомога для здоров’я.