7 переваг імбиру, про які ви не знали
Імбир – не дуже привабливий на вигляд корінь, але він має унікальний смак і його можна додавати до соусів, супів, маринадів, основних страв і навіть деяких десертів. Окрім застосування в кулінарії, імбир також був популярним протягом десятиліть в усьому світі завдяки своїм численним лікувальним властивостями, які допомагають різним чином поліпшити загальний стан здоров’я.
Багато людей досі не знають про переваги цього недорогого й легкодоступного кореня. Ви неодноразово бачили його в продуктових крамницях і, ймовірно, не купували його, але за таку низьку ціну ви можете отримати щось, що чудово підходить для вашого здоров’я.
Ось чому в сьогоднішній статті ми хочемо поділитися сімома головними властивостями імбиру, про які ви майже напевно не знали, і розказати вам, як ви можете скористатися цими численними перевагами для здоров’я, тож не забудьте придбати його, коли наступного разу будете в магазині!
Імбир поліпшує кровообіг
Імбир містить магній і цинк, які є ключовими для поліпшення кровообігу. Він також пригнічує накопичення поганого холестерину в печінці, що може запобігти серцево-судинним проблемам в подальшому житті. Серед іншого, імбир можна використати для зменшення лихоманки й усунення надмірної пітливості.
Покращує засвоєння поживних речовин
Споживання імбиру гарантує, що ваш організм поглинатиме більше необхідних поживних речовин з їжі, яку ви їсте. Це можливо завдяки стимуляції ферментів секреції шлунка і підшлункової залози. Якщо у вас проблеми з апетитом, спробуйте пожувати невеликий шматочок кореня імбиру перед їжею, щоб викликати відчуття голоду.
Захищає від застуди та грипу
Імбир є природним відхаркувальним засобом і має антибіотичні властивості, які ефективно борються із застудою і грипом. Цей корінь використовували протягом багатьох століть в Азії як потужний засіб для лікування грипу, застуди і кашлю. Медичний факультет в Університеті штату Меріленд підтвердив цей факт, і дослідження показали, що споживання імбирного чаю також зменшує симптоми застуди і грипу у дорослих.
Покращує травлення
Імбир не лише стимулює поглинання організмом поживних речовин, але й також полегшує біль у животі, що зазвичай з’являється, коли ви відчуваєте запалення шлунка. Він запобігає закрепам і бореться з ними, зменшує гази, а також сприяє поліпшенню травлення в цілому.
Може допомогти боротися з раком
Численні дослідження показали, що імбир може мати дуже потужну протиракову дію, оскільки він пригнічує ріст ракових клітин – особливо в товстій кишці і простаті.
Зміцнює імунну систему
Регулярне споживання імбиру зміцнює імунну систему й допомагає організму підтримувати хороший захист проти потенційних інфекцій, застуди, кашлю, грипу і хронічних захворювань. Він також знижує ризик виникнення інсульту та є дуже корисним у боротьбі з бактеріальними інфекціями кишечника.
Знімає біль у суглобах
Імбир має значні протизапальні властивості, які допомагають зменшити біль і запалення суглобів, а також біль, пов’язаний з іншими поширеними захворюваннями.
Як можна отримати прекрасні переваги імбиру?
Як ми вже говорили на початку цієї статті, імбир можна додавати в багато рецептів і страв, завдяки ніжному смаку та аромату. Тепер ми дамо вам декілька прекрасних ідей, щоб ви могли щодня користатися перевагами імбиру.
Приправлений імбирний рис
Інгредієнти
- рис
- 1 зубчик часнику
- 1 чайна ложка меленого імбиру
- 1 гострий перець
- коріандр
Як приготувати?
Спочатку наріжте часник і перець на дуже дрібні шматочки. Потім варіть рис протягом близько 20 хвилин. Коли рис приготується, додайте часник, імбир, перець і коріандр. Добре перемішайте і можете подавати.
Імбирний сік для покращення кровообігу
Інгредієнти
- 1 яблуко, порізане на четвертинки
- 1 склянка свіжого апельсинового соку (200 мл)
- 1 шматочок імбирного кореня
Як приготувати?
Покладіть всі інгредієнти в блендер і отримайте однорідну масу. Найкраще пити цей сік злегка охолодженим один раз на день.
Імбирний чай для зміцнення імунітету організму і боротьби з хворобами
Імбирний чай є одним з найкращих способів отримати переваги з цього лікарського кореня. Зазвичай цей чай бореться з симптомами грипу та застуди, а також полегшує біль, який викликають захворювання суглобів. Також його рекомендують вживати для покращення імунітету.
Інгредієнти
- 1 склянка води (200 мл)
- свіжий корінь імбиру
- 1 лимон
- мед
Як приготувати?
Доведіть склянку води до кипіння, використовуючи чайник або каструлю, і, поки вона кипить, наріжте або натріть корінь імбиру.
Налийте сік лимона в чашку і додайте тертий імбир. Залийте цю суміш гарячою водою, а потім підсолодіть чай невеликою кількістю меду за смаком.
- Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM. https://doi.org/DOI 10.2320/jinstmet.71.570
- Vásquez, O., Alva, A., & Marreros, J. (2001). Extracción y caracterización del aceite esencial de jengibre. Zengiber Officinali. https://doi.org/10.1016/S1474-4422(11)70152-1
- Siedentopp, U. (2008). El jengibre, una planta medicinal eficaz como medicamento, especia o infusión. Revista Internacional de Acupuntura. https://doi.org/10.1016/S1887-8369(08)72011-8
- Saudi Med J. 2008 Sep;29(9):1280-4. Investigation of the effect of ginger on the lipid levels. A double blind controlled clinical trial. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18813412
- Pelagia Research Library. (2014). Physiological and pharmaceutical effects of Ginger(Zingiber officinaleRoscoe) as a valuable medicinal plant. http://www.imedpub.com/articles/physiological-and-pharmaceutical-effects-of-ginger-zingiber-officinale-roscoeas-a-valuable-medicinal-plant.pdf
- Int J Prev Med. 2013 Apr; 4(Suppl 1): S36–S42. Anti-Oxidative and Anti-Inflammatory Effects of Ginger in Health and Physical Activity: Review of Current Evidence. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/
- Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Chapter 7The Amazing and Mighty Ginger. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/
- Journal of Nutrition & Intermediary Metabolism. Volume 15, March 2019, Pages 10-17. Beneficial effects of an aqueous ginger extract on the immune system cells and antibodies, hematology, and thyroid hormones in male smokers and non-smokers. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352385918300598