Низькокалорійні сніданки для діабетиків

Кожен діабетик повинен звернути особливу увагу на своє харчування. Низькокалорійні сніданки для діабетиків є поживними, надають велику кількість енергії на початку дня.
Низькокалорійні сніданки для діабетиків

Останнє оновлення: 30 січня, 2019

Коли ми пропускаємо сніданок, є певні наслідки, особливо для діабетиків. Це змінює обмін речовин, зменшує концентрацію інсуліну та підвищує рівень цукру в крові. Спробуйте ці смачні сніданки для діабетиків.

Поживний сніданок, який відповідає потребам організму, гарантує енергію, яка потрібна для правильного початку дня. Низькокалорійні сніданки, які корисні для діабетиків, знижують рівень цукру в крові після того, як вони не їли нічого протягом восьми годин.

У цій статті ми розглянемо деякі з них.

1. Сніданки для діабетиків: млинці з грушею та імбиром

смачні сніданки для діабетиків

Інгредієнти

  • ½ миски борошна (100 г)
  • ½ миски пшеничного борошна (100 г)
  • 1 столова ложка коричневого цукру (15 г)
  • 2 чайні ложки харчової соди (10 г)
  • 1 чайна ложка меленого імбиру (5 г)
  • щіпка солі
  • ¾ склянки знежиреного молока (120 мл)
  • 1 яйце (30 г)
  • ½ миски дрібно нарізаної груші (100 г)

Приготування

  • Спочатку змішайте борошно з коричневим цукром, харчовою содою, імбиром та сіллю в мисці середнього розміру.
  • Потім у невеликій мисці змішайте молоко, яйце та олію.
  • Додайте нарізану грушу і мішайте далі.
  • Поєднайте обидві суміші.
  • Щоб зробити млинці, вилийте ¼ склянки суміші рівномірно на злегка змащену гарячу сковороду.
  • Смажте млинці з обох боків до золотисто-коричневого кольору.
  • Подавайте з варенням та шматочками груші.

2. Сніданки для діабетиків: омлет зі шпинатом та помідорами

низькокалорійні сніданки для діабетиків

Інгредієнти

  • 3 яєчні білки
  • 3 столові ложки дрібно нарізаного пісного м’яса (60 г)
  • 1 столова ложка тертого пармезану (20 г)
  • ½ миски нарізаних овочів (шпинат, спаржа, броколі, гриби, цибуля, перець, помідори, цукіні) (100 г)
  • олія

Приготування

  • Спочатку налийте олію в сковороду.
  • Потім смажте м’ясо та овочі 3 хвилини. Ви можете використовувати яловичину, свинину або комбінацію обох.
  • Після цього додайте яєчні білки.
  • Додайте сир, коли яйця зготуються.
  • Покладіть суміш на 2 скибочки підсмаженого пшеничного хліба і насолоджуйтеся!

3. Сніданки для діабетиків: смузі з йогуртом, фруктами та овочами

корисні сніданки для діабетиків

Інгредієнти

  • ½ склянки натурального нежирного йогурту (125 мл)
  • ½ склянка мигдалевого молока (125 мл)
  • ¾ миски ягід (чорниця, малина або полуниця) (100 г)
  • ½ миски шпинату (30 г)
  • 2 столові ложки насіння льону (30 г)
  • 1 столова ложка меленої кориці (15 г)

Приготування

  • Спочатку змішайте шпинат з невеликою кількістю мигдального молока.
  • Потім додайте заморожені ягоди в блендер та змішайте.
  • Додайте йогурт та решту мигдалевого молока.
  • Додайте насіння льону та корицю.
  • Змішуйте ще пару хвилин, щоб переконатися, що суміш однорідна.

4. Сніданки для діабетиків: апельсинові кекси

рецепти сніданки для діабетиків

Інгредієнти

  • ½ миски цільнозернового пшеничного борошна (100 г)
  • ¾ миски звичайного борошна (150 г)
  • 2 столові ложки харчової соди (18 г)
  • щіпка солі
  • ¼ столової ложки меленої кориці (3 г)
  • ¼ чашки цукру (50 г)
  • 2 столові ложки зародків пшениці (20 г)
  • ¾ чашки родзинок (100 г)
  • 1 склянка нежирного йогурту (250 мл)
  • 1 яйце
  • цедра одного середнього апельсина
  • 3 столові ложки апельсинового соку (45 мл)

Приготування

  • Спочатку нагрійте духовку до 200ºС.
  • Просійте борошно, харчову соду, сіль та корицю у великій мисці. Просівання є найважливішим кроком для усунення будь-яких грудочок, які можуть утворитися в борошні, що може призвести до того, що кекси вийдуть губчастими.
  • Додайте цукор, зародки пшениці та родзинки. Зробіть виїмку в центрі.
  • Змішайте йогурті, олію, яйце та апельсиновий сік і родзинки.
  • Потім залийте йогуртову суміш у виїмку. Змішайте руками, щоб зробити тісто.
  • Після цього наповніть форму на близько 2/3.
  • Випікайте при 180° C протягом 20 хвилин або до готовності. Паличкою проткніть центр, щоб перевірити, чи готові кекси. Паличка повинна виходити повністю сухою.
  • Залиште кекси для охолодження на 2-3 хвилини та подавайте до столу.


  • Bourey, R. E., Kaw, M. K., Lester, S. G., Ghanem, S. S., & Najjar, S. M. (2014). Diabetes. In Diet, Exercise, and Chronic Disease: The Biological Basis of Prevention. https://doi.org/10.1201/b16783
  • Hu, F. B. (2011). Globalization of diabetes: The role of diet, lifestyle, and genes. In Diabetes Care. https://doi.org/10.2337/dc11-0442
  • Steyn, N., Mann, J., Bennett, P., Temple, N., Zimmet, P., Tuomilehto, J., … Louheranta, A. (2004). Diet, nutrition and the prevention of type 2 diabetes. Public Health Nutrition. https://doi.org/10.1079/PHN2003586

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.