Низькокалорійні сніданки для діабетиків
3 хвилин
Кожен діабетик повинен звернути особливу увагу на своє харчування. Низькокалорійні сніданки для діабетиків є поживними, надають велику кількість енергії на початку дня.
Коли ми пропускаємо сніданок, є певні наслідки, особливо для діабетиків. Це змінює обмін речовин, зменшує концентрацію інсуліну та підвищує рівень цукру в крові. Спробуйте ці смачні сніданки для діабетиків.
Поживний сніданок, який відповідає потребам організму, гарантує енергію, яка потрібна для правильного початку дня. Низькокалорійні сніданки, які корисні для діабетиків, знижують рівень цукру в крові після того, як вони не їли нічого протягом восьми годин.
У цій статті ми розглянемо деякі з них.
1. Сніданки для діабетиків: млинці з грушею та імбиром
Інгредієнти
- ½ миски борошна (100 г)
- ½ миски пшеничного борошна (100 г)
- 1 столова ложка коричневого цукру (15 г)
- 2 чайні ложки харчової соди (10 г)
- 1 чайна ложка меленого імбиру (5 г)
- щіпка солі
- ¾ склянки знежиреного молока (120 мл)
- 1 яйце (30 г)
- ½ миски дрібно нарізаної груші (100 г)
Приготування
- Спочатку змішайте борошно з коричневим цукром, харчовою содою, імбиром та сіллю в мисці середнього розміру.
- Потім у невеликій мисці змішайте молоко, яйце та олію.
- Додайте нарізану грушу і мішайте далі.
- Поєднайте обидві суміші.
- Щоб зробити млинці, вилийте ¼ склянки суміші рівномірно на злегка змащену гарячу сковороду.
- Смажте млинці з обох боків до золотисто-коричневого кольору.
- Подавайте з варенням та шматочками груші.
Не пропустіть: 5 корисних сніданків, щоб вдало почати день
2. Сніданки для діабетиків: омлет зі шпинатом та помідорами
Інгредієнти
- 3 яєчні білки
- 3 столові ложки дрібно нарізаного пісного м’яса (60 г)
- 1 столова ложка тертого пармезану (20 г)
- ½ миски нарізаних овочів (шпинат, спаржа, броколі, гриби, цибуля, перець, помідори, цукіні) (100 г)
- олія
Приготування
- Спочатку налийте олію в сковороду.
- Потім смажте м’ясо та овочі 3 хвилини. Ви можете використовувати яловичину, свинину або комбінацію обох.
- Після цього додайте яєчні білки.
- Додайте сир, коли яйця зготуються.
- Покладіть суміш на 2 скибочки підсмаженого пшеничного хліба і насолоджуйтеся!
3. Сніданки для діабетиків: смузі з йогуртом, фруктами та овочами
Інгредієнти
- ½ склянки натурального нежирного йогурту (125 мл)
- ½ склянка мигдалевого молока (125 мл)
- ¾ миски ягід (чорниця, малина або полуниця) (100 г)
- ½ миски шпинату (30 г)
- 2 столові ложки насіння льону (30 г)
- 1 столова ложка меленої кориці (15 г)
Приготування
- Спочатку змішайте шпинат з невеликою кількістю мигдального молока.
- Потім додайте заморожені ягоди в блендер та змішайте.
- Додайте йогурт та решту мигдалевого молока.
- Додайте насіння льону та корицю.
- Змішуйте ще пару хвилин, щоб переконатися, що суміш однорідна.
Читайте також: Смачні та корисні шпинатні роли
4. Сніданки для діабетиків: апельсинові кекси
Інгредієнти
- ½ миски цільнозернового пшеничного борошна (100 г)
- ¾ миски звичайного борошна (150 г)
- 2 столові ложки харчової соди (18 г)
- щіпка солі
- ¼ столової ложки меленої кориці (3 г)
- ¼ чашки цукру (50 г)
- 2 столові ложки зародків пшениці (20 г)
- ¾ чашки родзинок (100 г)
- 1 склянка нежирного йогурту (250 мл)
- 1 яйце
- цедра одного середнього апельсина
- 3 столові ложки апельсинового соку (45 мл)
Приготування
- Спочатку нагрійте духовку до 200ºС.
- Просійте борошно, харчову соду, сіль та корицю у великій мисці. Просівання є найважливішим кроком для усунення будь-яких грудочок, які можуть утворитися в борошні, що може призвести до того, що кекси вийдуть губчастими.
- Додайте цукор, зародки пшениці та родзинки. Зробіть виїмку в центрі.
- Змішайте йогурті, олію, яйце та апельсиновий сік і родзинки.
- Потім залийте йогуртову суміш у виїмку. Змішайте руками, щоб зробити тісто.
- Після цього наповніть форму на близько 2/3.
- Випікайте при 180° C протягом 20 хвилин або до готовності. Паличкою проткніть центр, щоб перевірити, чи готові кекси. Паличка повинна виходити повністю сухою.
- Залиште кекси для охолодження на 2-3 хвилини та подавайте до столу.
- Bourey, R. E., Kaw, M. K., Lester, S. G., Ghanem, S. S., & Najjar, S. M. (2014). Diabetes. In Diet, Exercise, and Chronic Disease: The Biological Basis of Prevention. https://doi.org/10.1201/b16783
- Hu, F. B. (2011). Globalization of diabetes: The role of diet, lifestyle, and genes. In Diabetes Care. https://doi.org/10.2337/dc11-0442
- Steyn, N., Mann, J., Bennett, P., Temple, N., Zimmet, P., Tuomilehto, J., … Louheranta, A. (2004). Diet, nutrition and the prevention of type 2 diabetes. Public Health Nutrition. https://doi.org/10.1079/PHN2003586
Interesting Articles