Які продукти вживати для покращення роботи печінки?

Печінка є неймовірно важливим органом, адже вона відповідає за виведення з організму токсинів. З метою зменшення навантаження на цей орган та покращення роботи печінки ми рекомендуємо неодмінно зробити частиною свого щоденного раціону певні харчові продукти. Дізнайтеся більше з цієї статті!
Які продукти вживати для покращення роботи печінки?

Останнє оновлення: 30 грудня, 2018

Печінка є одним із найважливіших органів видільної системи. Вона відіграє неймовірно важливу роль у забезпеченні належної роботи всього організму.

Не варто забувати, що печінка працює в одній зв’язці із жовчним міхуром з метою покращення багатьох травних процесів. До того ж печінка має здатність очищувати кров від шкідливих токсинів, які накопичуються в організмі людини.

Вірте чи ні, але печінка також бере участь у процесі вироблення деяких важливих гормонів. Саме печінка має здатність накопичувати та переробляти поживні речовини, які потрапляють в організм разом з їжею.

Проте як і всі інші внутрішні органи та системи, печінка також є вразливою до різноманітних розладів та захворювань. Саме через подібні порушення у роботі печінка перестає працювати нормально та виконувати свої основні функції.

Якщо вчасно не зайнятися лікуванням розладів у роботі печінки, це може спричинити цілу низку негативних наслідків. Не варто недооцінювати серйозність захворювань печінки, адже вони можуть суттєво знизити якість життя у цілому.

На щастя, подібних проблем можна уникнути, якщо взяти на озброєння кілька корисних звичок та підкоригувавши свій раціон.

Насправді є ціла низка корисних продуктів для покращення роботи печінки та профілактики багатьох серйозних захворювань.

У цій статті ми зібрали 8 найкращих продуктів для печінки. Не зволікайте та неодмінно додайте їх до свого раціону.

Які продукти необхідно їсти для покращення роботи печінки?

1. Часник

часник для покращення роботи печінки

Свіжий часник є одним із найкращих натуральних продуктів для покращення роботи печінки. Вірте чи ні, але засоби на основі часнику мають здатність прискорювати виведення з організму токсинів, які накопичуються в печінці.

  • Часник володіє потужними антиоксидантними та протизапальними властивостями. Завдяки цьому він чудово очищує кров та зменшує навантаження на печінку та інші органи видільної системи.
  • До складу часнику також входить незамінна амінокислота під назвою “аргінін”. Ця речовина позитивно впливає на стан кровоносних судин, а також зменшує тиск на печінку.
  • До того ж часник містить велику кількість вітамінів В6 та С. Ці два незамінні для організму людини елементи запобігають пошкодженню клітин внутрішніх органів та накопиченню холестерину у великих кількостях.

2. Оливкова олія

Цей продукт є неймовірним “суперфудом”, який позитивно впливає на різні аспекти життя людини.

  • До складу оливкової олії входять корисні жирні кислоти Омега-3 та вітамін Е. Обидві речовини є незамінними для виведення токсинів та відходів, які мають здатність накопичуватися у печінці. До того ж, Омега-3 кислоти та вітамін Е запобігають окисленню клітин внутрішніх органів.
  • За умови вживання оливкової олії у помірній кількості можна відрегулювати рівень холестерину у крові. До того ж, цей продукт прискорює обмін речовин та стимулює процес спалення жирів.

3. Зелений чай

зелений чай для покращення роботи печінки

Оскільки зелений чай містить велику кількість аргініну, цей корисний напій також є незамінним засобом для покращення роботи печінки. Своїми неймовірними властивостями чай завдячує високому вмісту корисних антиоксидантів під назвою “катехіни”.

Ці сполуки належать до групи незамінних для організму речовин – флавоноїдів. При потраплянні в організм вони мають здатність зміцнювати тканини внутрішніх органів та захищати їх від згубного впливу вільних радикалів та токсинів.

4. Грейпфрути

Ці цитрусові фрукти характеризуються не тільки високим вмістом вітаміну С, але й наявністю глутатіону в їхньому складі.

Ця речовина виробляється природним шляхом у печінці. До того ж, вона бере участь у багатьох важливих процесах в організмі, зокрема прискорює відновлення пошкоджених тканин.

  • В одному грейпфруті міститься до 70 мг глутатіону. Саме тому ці цитрусові фрукти вважають незамінними для вироблення ферментів під час детоксикації організму.

5. Яблука

яблука для покращення роботи печінки

Цей корисний фрукт містить велику кількість натурального пектину. Цей вид рослинної клітковини сприяє покращенню травлення та прискорює виведення з організму токсинів.

  • Яблука допомагають відрегулювати рівень рН крові.
  • До того ж, яблука відомі своєю захисною дією від токсинів, які накопичуються у печінці.

6. Лимони

Завдяки високому вмісту вітаміну С лимони є незамінним продуктом для покращення роботи печінки та забезпечення належного виконання цим органом всіх його функцій.

  • Антиоксидантні речовини, що входять до складу лимонів, мають здатність перетворювати токсини на сполуки, що розчиняються у воді. Таким чином печінці простіше їх вивести з організму.
  • Натуральні засоби на основі лимонів стимулюють процес розпаду жирів та допомагають регулювати рівень холестерину в крові.

7. Авокадо

авокадо для покращення роботи печінки

Цей фрукт є просто неймовірним. Завдяки своїй високій поживній цінності авокадо має здатність покращувати роботу печінки, серця та всіх органів травної системи.

  • Авокадо характеризується високим вмістом глутатіону.
  • До складу авокадо у великих кількостях входять вітаміни С та Е. Ці речовини є потужними антиоксидантами, які мають здатність нівелювати згубну дію вільних радикалів.
  • Ба більше, авокадо містить багато незамінних жирних кислот, які допомагають регулювати рівень холестерину у крові та знімати ознаки запального процесу.

8. Горіхи

Коли йдеться про незамінні продукти для покращення роботи печінки, варто згадати про горіхи, адже вони характеризуються високим вмістом L-аргініну. Ця речовина насправді є незамінною амінокислотою, яка здатна розчиняти токсичні речовини, що накопичуються в печінці.

  • Завдяки високому вмісту дієтичної клітковини та незамінних жирних кислот Омега-3 горіхи допомагають регулювати перебіг запального процесу у тканинах внутрішніх органів та прискорювати процес очищення організму.
  • За умови регулярного вживання горіхів можна зменшити тягу до шкідливих перекусів та знизити рівень поганого холестерину у крові.

А ви піклуєтеся про здоров’я печінки? Тоді неодмінно додайте до свого щоденного раціону всі згадані вище продукти. Не забувайте також завжди дотримуватися принципів правильного харчування, пити багато чистої води та регулярно займатися спортом.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.