5 коктейлів для зниження здуття живота
Наявність жирових відкладень в ділянці живота і запалення – це зовсім різні речі. Можна страждати на здуття і не мати надлишків жиру в черевній порожнині.
Здуття живота, як правило, викликане поганим харчуванням, передменструальним синдромом або надлишком газу, який з’являється, коли їдять занадто швидко, переживають надмірні рівні стресу, а також через недостатнє споживання клітковини або порушення роботи кишечника.
Надмірне газоутворення виникає через неправильне харчування. Особливо це стосується здоби та солодощів – вони насичені «легкими» вуглеводами, які викликають реакцію бродіння у кишечнику і, як наслідок, утворення газів.
Хронічний метеоризм – причина для звернення до лікаря-гастроентеролога. Тому він, зазвичай, свідчить про серйозніше захворювання. Це може бути і непрохідність кишечника, гастрит, виразкова хвороба, ентерит, коліт, порушення функції підшлункової залози, проблеми з печінкою, порушення кровообігу у венозній сітці кишечника.
Якщо ви серед тих людей, які часто страждають на здуття живота, то вам необхідно почати змінювати свої звички в їжі, мінімізуючи споживання продуктів, таких як молочні продукти, м’ясо, ковбасні вироби, сіль і рафіноване борошно.
Читайте далі нашу статтю і ми вас познайомимо з рецептами найкращих натуральних коктейлів, які допоможуть знизити метеоризм і набряк шлунка природним чином.
Коктейль з алое і хлорофілу для зменшення здуття живота
Цей смачний сік є чудовим засобом для зменшення запалення шлунка, оскільки він допомагає очистити кишечник від шлаків та токсинів, що накопичилися в організмі. Також цей напій рекомендований для запобігання передчасному старінню і детоксикації крові.
Інгредієнти
- півсклянки соку алое
- сік одного лимона
- 1 столова ложка рідкого хлорофілу
Як приготувати цей коктейль?
Додайте всі інгредієнти в блендер і добре перемішайте протягом декількох хвилин до отримання однорідної маси. Цей сік слід вживати натщесерце, за 30 хвилин до сніданку.
Коктейль для детоксикації та зниження запалення в черевній порожнині
Цей потужний сік поєднує всі лікувальні властивості таких корисних продуктів, як часник, селера, морква, люцерна. Завдяки цьому, такий коктейль знімає запалення в черевній порожнині, допомагає вивести токсичні речовини і зменшує здуття живота.
Інгредієнти
- 1 чашка свіжого морквяного соку
- 1 зубчик часнику
- 1 гілочка селери
- 1 жменя люцерни
Як приготувати цей коктейль?
Покладіть селеру і моркву в соковижималку та вижміть сік із цих овочів. Потім перелийте цей сік у блендер. Додайте інші інгредієнти: часник і люцерну.
Найкраще пити цей сік у другій половині дня і після нього не їсти протягом двох годин.
Коктейль з яблука, лляного насіння і вербени
За допомогою цього соку ви можете природно позбутися від здуття живота, відрегулювати роботу шлунка. Він позбавить вас судом, гастриту та захворювань товстої кишки.
Інгредієнти
- 2 свіжі, неочищені ретельно помиті яблука
- 1 столова ложка лляного насіння
- 1 чашка чаю з вербени та фенхелю
Як приготувати цей коктейль?
Використовуйте соковижималку, щоб отримати сік із яблук, а потім змішайте його з лляним насінням і чаєм з вербени і фенхелю. Для приготування чаю просто слід закип’ятити чашку води і додати столову ложку кожної трави. Довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятися протягом п’яти хвилин.
Коктейль, який допоможе впоратися із запаленням кишечника і закрепами
Порушення травлення може бути однією з основних причин запалення черевної порожнини. Тому для того, щоб мати плоский та підтягнутий живіт, необхідно впоратися з запором. Для цього ми рекомендуємо такий рецепт:
Інгредієнти
- 1 великий шматок папаї
- 1 манго
- 1 столова ложка лляного насіння
- 1 чашка очищеної води
- Мед
Як приготувати цей коктейль?
Додайте всі інгредієнти в блендер і добре все перемішайте. Напій готовий. Проціджувати не потрібно.
Вода Сассі: зменшення здуття живота за 60 секунд
Що таке вода Сассі? З цим рецептом знайомі не всі. Назва вітамінно-мінерального коктейлю “Вода Сассі” походить від імені американки, яка створила цей оригінальний рецепт. Доктор Синтія Сасс підібрала оптимальне поєднання інгредієнтів, розчинених у воді.
Дія напою спрямована на поліпшення діяльності шлунково-кишкового тракту, зниження газоутворення, прискорення розщеплення жирів і виведення продуктів метаболізму.
Ключем до плоского живота є прийом достатньої кількості рідини і зволоження всього тіла. Тому сьогодні ми вам розкажемо, як приготувати воду Сассі. Сподіваємося, що це стане вашою хорошою звичкою: пити більше води щодня та одночасно насолоджуватися цим низькокалорійним напоєм, який чудово освіжатиме вас.
Інгредієнти
- 2 літри води
- 1 ложка свіжого тертого імбиру
- 1 очищений і нарізаний огірок
- 1 лимон, порізаний на скибочки
- 12 листків м’яти
Як приготувати цей напій?
Змішайте всі інгредієнти в скляній посудині і поставте її в холодильник. Через декілька годин напій готовий. Ідеальний варіант – приготувати воду ввечері і залишити її на ніч. За цей час відбудеться дифузія – вітаміни і мікроелементи змішаються з водою і вийде корисний коктейль, який чудово освіжатиме ваш організм.
Звичайно, насиченим його смак складно назвати. Однак напій не позбавлений приємності. Процідіть його і пийте протягом дня.
- Alara, O., Abdurahman, N., & Alara, J. (2020). Carica papaya: comprehensive overview of the nutritional values, phytochemicals and pharmacological activities. Advances in traditional medicine, 1-31. https://link.springer.com/article/10.1007/s13596-020-00481-3
- Clínica Mayo. (2024). 10 great health foods. Clínica Mayo. Consultado el 28 de marzo de 2024. https://www.mayoclinic.org/es/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/in-depth/10-great-health-foods/art-20546837?s=2
- Cockerell, K., Watkins, A., Reeves, L., Goddard, L., Lomer, M. (2012). Effects of linseeds on the symptoms of irritable bowel syndrome: a pilot randomised controlled trial. Journal of human nutrition and dietetics, 25(5), 435–443. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22690855/
- Herp, B. (2013). Cómo curan los zumos verdes. Beneficios de la clorofila y los alimentos crudos para la salud. RBA Libros.
- Kaulmann, A., Legay, S., Schneider, Y., Hoffmann, L., Bohn, T. (2016). Inflammation related responses of intestinal cells to plum and cabbage digesta with differential carotenoid and polyphenol profiles following simulated gastrointestinal digestion. Molecular Nutrition & Food Research, 60(5), 992–1005. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26990368/
- Mahendran, G., Verma, S., Rahman, L. (2021). The traditional uses, phytochemistry and pharmacology of spearmint (Mentha spicata L.): A review. Journal of Ethnopharmacology, 278. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34087400/
- Mazieiro, R., Frizon, R. R., Barbalho, S. M., & Goulart, R. D. A. (2018). Is curcumin a possibility to treat inflammatory bowel diseases?. Journal of medicinal food, 21(11), 1077-1085. https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2017.0146
- Nagpal, R., Kaur, V., Kumar, M., Marotta, F. (2012). Effect of Aloe vera juice on growth and activities of Lactobacilli in-vitro. Acta bio-medica : Atenei Parmensis, 83(3), 183–188. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23762993/
- Panahi, Y., Khedmat, H., Valizadegan, G., Mohtashami, R., Sahebkar, A. (2015). Efficacy and safety of Aloe vera syrup for the treatment of gastroesophageal reflux disease: a pilot randomized positive-controlled trial. Journal of Traditional Chinese Medicine, 35(6): 632-636. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0254627215301515
- Pérez, S., Navajas, B., López, A., Hinojosa, D., Pastoriza, S., Rufián, J. (2021). Green Tea and Its Relation to Human Gut Microbiome. Molecules (Basel, Switzerland), 26(13). https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34206736/
- Ruxton, C., & Myers, M. (2021). Fruit Juices: Are They Helpful or Harmful? An Evidence Review. Nutrients, 13(6), 1815. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34071760/
- Stevens, Y., Rymenant, E., Grootaert, C., Camp, J., Possemiers, S., Masclee, A., Jonkers, D. (2019). The Intestinal Fate of Citrus Flavanones and Their Effects on Gastrointestinal Health. Nutrients, 11(7). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6683056/
- Srinivasan, K. (2007). Black Pepper and its Pungent Principle-Piperine: A Review of Diverse Physiological Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 47(08), 735-748. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408390601062054
- Yang, X., Gil, M., Yang, Q., Tomás-Barberán, F. (2021). Bioactive compounds in lettuce: Highlighting the benefits to human health and impacts of preharvest and postharvest practices. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 21(01), 4-45. https://ift.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/1541-4337.12877