Чи знаєте ви найбільш токсичні продукти?
Наші тіла поглинають тисячі токсинів щодня, що надходять з продуктів, які ми їмо. До них можуть додавати хімічні речовини, також це можуть бути природні токсини або навіть зміни харчових продуктів. Ви хочете знати про найбільш токсичні продукти?
Високі кількості токсинів у нашому організмі можуть викликати:
- зміни в кишковій флорі
- зміни в імунній системі
- затримку рідини
- безсоння
- погану абсорбцію поживних речовин
Ми можемо їсти продукти, які мають менше цих токсинів.
Чи знаєте ви, що є продукти, що містять дуже велику кількість шкідливих речовин? Якщо ви цього не знали, ми перерахуємо 6 продуктів, які додають токсини до вашого тіла.
Найбільш токсичні продукти
Як ми згадували раніше, ці продукти з високим вмістом токсинів є шкідливими, але це не означає, що ви повинні припинити їсти.
Просто їжте їх у міру.
Важливо знати, що якщо у вас раціон з високим вмістом токсинів, необхідно збалансувати його за допомогою фізичних вправ, фруктів та овочів, які допомагають очистити ваше тіло і підтримувати баланс поживних речовин.
Ви хочете дізнатися більше? Читайте: 5 спецій для очищення організму від токсинів
1. М’ясо
М’ясо містить багато токсинів внаслідок кількості гормонів та інших речовин у його складі, таких як clembuterol і elbenzopirene.
Доведено, що ці добавки є канцерогенними. Через це вони збільшують ймовірність зараження лейкемією або пухлинами шлунка.
2. Тунець
Хоча тунець корисний і смачний, він містить багато ртуті. Це може призвести до дегенерації нервової системи, особливо в ембріонів.Однією з причин виникнення токсинів є недостатнє охолодження і консерванти.
3. Молоко
Цільне коров’яче молоко особливо токсичне. Під час процесу пастеризації молоко набуває значну кількість токсинів.
Молоко, хоча й пастеризоване, містить приблизно 60 гормонів, діоксинів і антибіотиків, які сприяють розвитку раку.
4. Кукурудза
Кукурудза є ще одним із продуктів з найвищим вмістом ртуті, після морепродуктів.Коли кукурудзу збирають і не висушують правильно, вона забруднена афлатоксином.
Ця група хімічних сполук, що походять головним чином з грибка, значною мірою є основними причинами раку у людей.
5. Сир, яйця та молочні продукти
Молочні продукти містять ті ж самі токсини, що і їхній основний інгредієнт (молоко). Крім того, вони можуть містити навіть більше через інші процеси виробництва.
Зокрема йдеться про продукти з високим вмістом жирів. Прикладами є сир чедер і рікота.
6. Консерви
Консерви завжди трохи підозрілі через хімічні речовини, які вони використовують для збереження.Останнім часом дослідження показали, що більшість консерв має покриття зі слідами бісфенолу.
Як відомо, ця речовина викликає діабет і ожиріння.
Перегляньте цю статтю: 6 видів ожиріння та причини його появи
Уникайте накопичення токсинів
Це правда, що є найбільш токсичні продукти, проте є також довгий перелік продуктів, які корисні для їх усунення та очищення організму.
Серед них такі:
- яблука
- цибуля
- оливкова олія
- лимони
- виноград
Є багато інших. Ми рекомендуємо їсти їх за кожної трапези, щоб створити збалансований раціон.
Уникайте переїдання
Якщо ви їсте здорову або нездорову їжу, переїдання дуже шкідливе для печінки, нирок і кишківника.
Коли ви їсте надто багато, вашому організму працювати вдвічі важче. Це ускладнює усунення токсинів і перешкоджає травленню.
Контролюйте споживання солі
Сіль шкідлива для нирок, тому рекомендуємо вживати продукти з низьким вмістом солі.Тренуйтеся
Вправи є чудовим методом усунення токсинів через піт.
Вони також тримають вас у здоровій формі.
Уникайте закрепів
Це спосіб вивести відходи та найбільш токсичні продукти. Якщо у вас закрепи, робіть фізичні вправи, їжте клітковину і пийте багато води, щоб регулярно ходити в туалет.- Boza López, J. (2001). Seguridad alimentaria en la Unión Europea. https://helvia.uco.es/xmlui/handle/10396/3880
- Cross, A. J., Leitzmann, M. F., Gail, M. H., Hollenbeck, A. R., Schatzkin, A., & Sinha, R. (2007). A prospective study of red and processed meat intake in relation to cancer risk. PLoS Medicine, 4(12), e325. https://doi.org/10.1371/journal.pmed.0040325
- Gerstenberger, S. L., Martinson, A., & Kramer, J. L. (2010). An evaluation of mercury concentrations in three brands of canned tuna. Environmental toxicology and chemistry, 29(2), 237–242. https://doi.org/10.1002/etc.32
- Gobierno Peruano. (2016). Guía de Buenas Prácticas Pecuarias en Producción Lechera. Consulta en línea: https://dspacecicco.conacyt.gov.py/jspui/bitstream/123456789/42585/3/Guia-de-buenas-practicas-pecuarias-en-produccion-lechera.pdf
- Magnussen, A., & Parsi, M. A. (2013). Aflatoxins, hepatocellular carcinoma and public health. World journal of gastroenterology, 19(10), 1508–1512. https://doi.org/10.3748/wjg.v19.i10.1508
- Mirmira, P., & Evans-Molina, C. (2014). Bisphenol A, obesity, and type 2 diabetes mellitus: genuine concern or unnecessary preoccupation?. Translational research : the journal of laboratory and clinical medicine, 164(1), 13–21. https://doi.org/10.1016/j.trsl.2014.03.003